Opsjednuti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opsjednuti

Opsjednuti

The Haunting in Connecticut (2009.)

Gold Circle Films

92' horor, triler

Režija:           Peter Cornwell

Uloge: Virginia Madsen, Martin Donovan, Kyle Gallner, Elias Koteas, Amanda Crew, Sophi Knight, Ty Wood

Scenario:        Tim Metcalfe, Adam Simon

Producent/i:   Paul Brooks, Daniel Farrands, Wendy Rhoads

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Opsjednuti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
10
0.00

Horor rađen prema stvarnom slučaju o obitelji koji doživljava strašne stvari u opsjednutoj kući.

Kad se obitelj Campbell preselila u Connecticut, ubrzo je shvatila da njihova krasna kuća u viktorijanskome stilu ima uznemirujuću povijest. Ne samo da je ta kuća nekad bila mrtvačnica u kojoj su se događale neshvatljive stvari, nego je i vlasnikov vidovit sin Jonah tu služio kao demonski glasnik, omogućavajući umrlim dušama da prijeđu granicu onostranog.  Neizreciva strava nastane kada se Jonah, dječak koji komunicira s moćnim mračnim silama nadnaravnog, vrati kako bi oslobodio novu vrstu strave nad nevinom obitelji koja ni ne sluti što je očekuje...


Trailer za 'Opsjednute'.

Poput 'Stranaca', horor 'Opsjednuti' hvali se time da je rađen prema istinitoj priči. 'Ukleta kuća u Connecticutu' inspirirala je knjigu i TV film, a tabloidi su masovno iskorištavali senzacionalističku priču o obitelji koju zlostavljaju duhovi u kući koja je prije bila mrtvačnica. Pričalo se kako je obitelj Snedeker, koja se doselila 1986., doživjela neobjašnjive zvukove, dodire nevidljivih bića, te silovanje i sodomiju od strane demona(?!). Zabilježena je i ekstremna promjena ponašanja najstarijeg sina Phillipa, no skeptici su to pripisivali njegovom korištenju droge i kasnije dijagnosticiranoj shizofreniji. Uskoro je u pomoć dozvan bračni par Warren, poznat po istraživanju demona u Amytivilleu, a oni su utvrdili da je riječ o 'demonima' i navodno pozvali svećenike da izvedu egzorcizam.

Usprkos optužbama da je obitelj u dugovima sve izmislila da bi zaradila, priča je zanimala medije i imala svoju publiku, pa je ove godine snimljen i film. Za razliku od TV filma Discovery Channela koji se bavio istom pričom, autori ovog filma nisu se usudili snimati na lokaciji 'uklete kuće', već su preselili set u jeftiniju Kanadu. Ime obitelji Snedeker izmijenjeno je u Campbell, a scenaristi su napisali priču prikladniju za film.

Redatelj Peter Cornwell još se nije proslavio nekim poznatijim projketom, a od uglednih glumaca angažirani su Virginia Madsen ('Hot Spot') i Martin Donovan (Tv serija 'Trava'). Film je na Rotten Tomatoesu dobio samo 19% pozitivnih recenzija, a zaključak je da, 'iako sadrži nekoliko zastrašujućih trenutaka i nešto jezovite atmosfere, film se koristi poznatim horor klišejima da ostvari svoje ciljeve'. Na domaćem terenu film je zaradio 55 milijuna dolara i pokazao se kao dobar film za ljubitelje horora o ukletim kućama.

s.p.