Opsjednuti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opsjednuti

Opsjednuti

The Haunting in Connecticut (2009.)

Gold Circle Films

92' horor, triler

Režija:           Peter Cornwell

Uloge: Virginia Madsen, Martin Donovan, Kyle Gallner, Elias Koteas, Amanda Crew, Sophi Knight, Ty Wood

Scenario:        Tim Metcalfe, Adam Simon

Producent/i:   Paul Brooks, Daniel Farrands, Wendy Rhoads

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Opsjednuti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
10
0.00

markoboban 24.12.2009 Ocjena recenzije : 2.0

Ukleta kuća na izdavanje

Baziran na istinitim događajima od pre nešto više od 20 godina, o porodici koja se doseljava u ukletu kuću, a zarad sprovođenja terapije u obližnjoj bolnici, u lečenju mladića kome je postavljena dijagnoza - rak. Iako je ovakva priča poznata, deluje kao kliše, režiser je uspeo da napravi solidan film. Jeziva atmosfera, sa mnoštvom flešbekova (kada mladić 'vidi' šta se dešavalo prethodnim 'stanarima' u kući), uz dobro profilisane likove (koje su odlično odigrali Virginia Madsen, Martin Donovan,te perpektivni Kyle Gallner),daju poseban kvalitet filmu. Naravno da valja pomenuti i efektnu rolu Eliasa Coteasa, kao sveštenika (teško obolelog), zbog dešavanja na samom kraju filma. Ako ste ljubitelj horora, svakako da ovaj film ne treba da propustite.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 17.09.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Viđeno mnogo puta

Očito je istinita tvrdnja da kada pogledate neki film o opsjednutosti, kao da ste ih sve pogledali. The Haunting in Connecticut živi je primjer te teze. Dobro osmišljena reklama koja se bazirala na navodnoj istinitosti ove priče donijela je filmu solidnu zaradu, ali horor žanru nije priskrbjela gotovo ništa. Nekoliko ''bu elemenata'' kojima se više ne može preplašiti ni malu djecu, gotovo svaki klišej o duhovima kojeg se možete sjetiti te neinovativna i u potpunosti predvidljiva radnja glavne su ''odlike'' filma. Jedini film o duhovima novijeg datuma kojeg se isplati pogledati je je Mirrors, sve ostalo nije vrijedno spomena. Što se glume tiče, nemam zamjerki, a čak su i glupavi dijalozi što obično krase horore prilično rijetki. Ipak, kad se sve zbroji, film zaslužuje prolaznu ocjenu samo zbog svog ''izglancanog'' i skupog izgleda. Šteta, traileri su bili tako obećavajući.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 25.08.2009 Ocjena recenzije : 3.67

The Haunting in Connecticut

Hej..Virdžinija Medsen!Super treba,sada vec....ostarija.Film.Gledao sam ga.Lijepo uradjen.Naravno,mnogo elemenata Poltergejsta.Mnogo elemenata iz mnogo filmova.Ako su mozda mislili da ce po istinitom dogadjaju privuci raju,onda ok.Citao sam o ovom dogadjaju.U film su uvalili sve fino.Reziser je pokusao nametnuti gledaocima da je svestenik djecak medium,ali nakon par minuta sam shvatio sta je u stvari...dobar je film.Prilicno skeri..gledajte ga..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 26.06.2009 Ocjena recenzije : 3.0

duhovi

iako "opsjednute" ne krase bas najbolje kritike, ovo je ipak jako dobar film o duhovima, opsjednutoj kuci i prezivljavanju. nista novo ipak necemo vidjeti, ali novi nacin na koji se prica iznosi definitivno treba zaokupiti nasu paznju. najveci plus filma je to sto u trenucima kada oni slicni njemu postaju dosadni i zamorni, "opsjednuti" nas iznenade nekom sitnicom, dovoljno da nas zabave kroz svih sat i pol gledanja. zabavne price, emocija i straha ne nedostaje tako da slobodno preporucujem da pogledate!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: