Noć u muzeju 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć u muzeju 2

Noć u muzeju 2

Night in a Museum: Battle of the Smithsonian (2009.)

20th Century Fox/Continental film

105' akcija, komedija

Režija:           Shawn Levy

Uloge: Ben Stiller, Amy Adams, Owen Wilson, Hank Azaria, Christopher Guest, Alain Chabat, Robin Williams, Jonah Hill, Bill Hader, Ed Helms, Thomas Lennon

Scenario:        Robert Ben Garant, Thomas Lennon

Producent/i:   Shawn Levy, Chris Columbus, Michael Barnathan

Zemlja:          SAD / Kanada

Linkovi: službena stranica

Noć u muzeju 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.58
19
0.00

Larry Daley ovoga puta naći će se u najvećoj, najmaštovitijoj avanturi svih vremena, u kojoj drevna povijest postaje stvarnost.

Zabava počinje nakon što Larry (Ben Stiller) napusti slabo plaćeni posao muzejskog čuvara i pronađe posao reklamnog stručnjaka za firmu Daley Devices. Čini se da mu je konačno krenulo u životu, ali ipak mu nešto nedostaje. To 'nešto' ga vuče da ponovno posjeti svoju staru ljubav, njujorški Museum of Natural History, gdje je svojedobno proživio najčarobniju noć svojeg života. No, tamo ga čeka neugodno iznenađenje. Njegovi omiljeni izlošci, odnosno njegovi najbolji prijatelji, uklonjeni su iz muzeja zbog toga što su proglašeni zastarjelima. Zapakirani u kutije, čekaju premještaj u ogromne arhive washingtonskog Smithsonian muzeja.

Njihova je sudbina sasvim neizvjesna, sve dok Larry ne primi poziv upomoć od minijaturnog kauboja Jedediahe (Owen Wilson), koji ga obavještava o neminovnoj katastrofi. Čini se da su ovi svježe pristigli izlošci iz New Yorka probudili stare iskopine, uključujući egipatskog vladara Kahmunraha, koji je nakon tri tisuće godina sna posebno zle volje. Sada on i trojac jednih od najozloglašenijih likova iz povijesti – Ivan Grozni, Napoleon Bonaparte i Al Capone planiraju preuzeti muzej, a zatim i cijeli svijet. Da bi to učinili prvo moraju pokrenuti čitavu vojsku Podzemlja, a u tome će ih pokušati spriječiti Larry i njegovi stari kompanjoni.


'Noć u muzeju 2', trailer

'Noć u muzeju 2' je prva filmska akcijska avantura snimana u najvećem američkom muzejskom kompleksu, The Smithsonian Institution, koji je jedan od najvećih i najposjećenijih muzeja na svijetu. Film je režirao kanadski redatelj Shawn Levy koji je do ovoga projekta došao s filmovima 'Popust na količinu' i 'Pink Panther'. Scenarij su napisali Robert Ben Garant ('Vruće loptice') i Thomas Lennon ('Reno 911!'), a producentski tim je predvodio iskusni Michael Barnathan koji je do sada imao prilike raditi na nekima odnajvećih svjetskih blockbustera – 'Fantastična četvorka', 'Harry Potter i kamen mudraca', itd.

Kada je 2006. godine 'Noć u muzeju' ugledala svijetlo dana, kritičari nisu baš bili oduševljeni, ali to nije spriječilo zaradu od vrtoglavih 250 milijuna dolara. Ovoga puta stvari su ponešto drukčije, makar što se kritika tiče. Internet stranica Rotten Tomatoes 'Noći u muzeju 2' predviđa još veći i bolji uspijeh, a zašto je to tako možda otkriju ovi komentar – 'Mnogo bolji od svog prethodnika. Vidi se da su se dosta potrudili oko samoga scenarija, a i režija je na puno višem nivou.' (Empire Magazine), 'Prava obiteljska zabava. Cijeli film vrvi zabavnim dijalozima, sjajnim efektima i cijelim nizom uspješnih cameo uloga.' (Daily Mirror).

zl.m.