Izgubljena duša - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izgubljena duša

Izgubljena duša

The Unborn (2009.)

Rogue Pictures

87' horor, triler

Režija:           David S. Goyer

Uloge: Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, Meagan Good, Carla Gugino, Jane Alexander, Idris Elba, Rhys Coiro, James Remar

Scenario:        David S. Goyer

Producent/i:   Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Izgubljena duša

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
16
0.00

laker24 07.02.2010 Ocjena recenzije : 4.0

Zarada, zarada...

Još jedan film u nizu kome je jedini cilj zarada. Sve je to lijepo i krasno, ušminkano, scene lijepo izrađene, gledljive,ali što to vrijedi kad je to sve već viđeno.
Film se debelo oslanja na jeftine strašne scene, jer nema priče, režije, scenarija na koji bi se mogao oslanjati. Dakako, sve je to upakirano u visoku produkciju, ali uzalud vam trud svirači. Gluma i nije toliko loša, ali u ovakvom lošem ostvarenju gluma ni nema nekakvu šansu izbaviti film iz močvare sličnih ostvarenja. Ali reklama radi svoje pa se ovaj film nekako probije do kina i postigne bolji uspjeh nego neki drugi, bolje napravljeni filmovi.
Možda je originalna ideja filma postojala, čak vjerujem da je, ali sve je to izgubljeno u visokoprodukcijskim standardima holivudske interpretacije.
Film je za prolaz, ali jedva...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

felicia5252 12.11.2009 Ocjena recenzije : 1.0

i nije loše

pa s obzirom da sam ga pogledala prije nekoliko minuta, ne mogu negirat da je cak i strasan i određene scene su prilicno jezive,ali stoji da film podsjeca na krug i egzorcista koji su ipak bolj horori...i stasniji naravno. ali sve u svemu nije lose

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 03.11.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Samo za okorjele ljubitelje horroraca

Već sam se više puta uvjerio da očekivanje (da ne kažem isčekivanje) može bitno utjecati na okus i dojam nakon odgledanog filma. Od Unborn-a stvarno nisam očekivao ništa posebno, pa nisam ni iznenađen, ali niti razočaran viđenim.

Najveći problem filma je zaista klišejiziran scenarij koji krade malo od Kruga, malo od Predskazanja, malo od Kletve i pregršt drugih horrora. Kad u tu smjesu dodate krutu i nepovezanu režiju David S. Goyera zasigurno nećete biti sretni. Ili ipak?

Na stranu originalnost, da baš ne bude sve crno, film ipak nudi nekoliko dojmljivih scena i koliko-toliku uspjelu horror atmosferu. Kritika i publika je Unborn svesrdno dočekala na nož, no moje je mišljenje da film ipak nije zaslužio takvo blaćenje jer, istina - nije bolji, ali niti puno lošiji od većine sličnih naslova na tržištu.

David S. Goyer je režirao solidan treći dio Blade trilogije, no mnogi će biti iznenađeni da je zaslužan za priču fantastičnog Nolanovog Dark Knight-a. Po svemu sudeći, režirati će i slijedeći nastavak X-Men franšize pa se nadamo da će mu proraditi "kreativnost" koja ovdje podosta fali.

Ipak okorjeli ljubitelji horrora neka slobodno pogledaju Unborn, nije ipak takav "horror za ubiti vrijeme"...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marin 100 07.08.2009 Ocjena recenzije : 0.0

loša kopija

Ovaj film je zaista kopija svih poznatih horora u posljednje vrijeme. Tako imamo po malo od svega.To možda i ne bi trebalo biti toliko loše, ali ipak jest.Zašto?Pa zato što je film predvidljiv, razrada likova je apsolutno očajna,a osim radnje iskopirani su i svi mogući klišeji koji postoje u ovakvim nadnaravnim hororima.Tako imamo curu koja proganja neki duh, a ona shvaća da to sve ima veze s njezinom prošlošću i ludom majkom koja se ubila, pa ona polako istraživa misterij itd.Jednostavno sve već viđeno i zaista očajno.Jedini pozitivni aspekt filma je Gary Oldman koji je svoju ulogu odradio odlično i zbog toga dvojka, ali on sam nije bio dovoljan da napravi nešto više od ovog sranja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 17.06.2009 Ocjena recenzije : 2.5

Ali zašto je to svima loše???

istina je da mrzim nadnaravne filmove i sva ta nemoguća božanska tj đavolska stvorenja i da smatram mda je to nemoguće...film je nerealan i čisto sumnjam da se može nekom dogodit tako kompliciran slučaj sa blizancima...gluma i nije neka mislim premrtvo reagiraju kada sazna(casey)da joj je umrla prijateljica i dečko...i zadnja scena je bila nekako premrtva mislim da bi film mogao trajat malo duže i da se trebalo ubacit više borbe i zla sa tim bićima...ali sve u svemu sve je jeasno sve se podudara i ta ideja mi se sviđa..sviđa mi se razredba tj casey je bila uporrna u svom naumu i nije odustajala kao njena mama...trikovi i načini prikazivanja tog dječaka su idealni a pritom mislim na bube,zmije i slično...naravno tu opet svi misle kao i u svakom drugom nadnaravnom hororu da je glavni lik luđak tj luđakinja...nekako unatoč svim ovim kritikama meni film solidno štima...što drugo reći...

da ima ocjena 3/4 toliko bi ocjenio...ali moram dat 3 jer takvih horora ima na bacanje:((

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sparrow 24.05.2009 Ocjena recenzije : 4.67

Malo ovog, malo onog...

Malo Egzorcista, malo Zrcala, malo Kruga i da sad ne nabrajam. Kronični nedostatak inovativnosti i slatkih novih trikova u žanru zakrpan sa konstantnim cimanjem uz deformirane face i milijardu i sedamsto decibela u trenucima strave. Naravno tu je i ružno asocijalno derište koje viđa stvari o kojima Drago Plećko sanja (il kako se već zove onaj tip koji studira paranormalne pojave) i kanalizira zlo. Sve je tu već samo po sebi razumljivo..."Dragi, upravo si vidio psa sa svinjskom glavom koji istovremeno prdi, skviči, rokće i citira psalme, ne misliš li da ti treba psihijatar? Nisi li u šoku?..."Ma jok...evo samo da promjenim gaće jer sam se upravo usro pa idemo dalje u mračni dvorac da išćeramo tog đavla iz tebe...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

violeta 22.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

IZGUBLJENA DUŠA

sve što ste vidjeli u najavi filma čini se zanimljivo ali cjeli film kad pogledate shvatite kokas je to žešća glupost,tipični hororčić -dosadno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 21.05.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Tipčno američki

Odavno je poznato da su Amerikanci jako neinventini i neorginalni kada su u pitanju horori. Prošle su osamdesete kada su vladali žanrom zahvaljujući raznoraznim slasherima i horor komedijama. Danas iz njihovih studija uglavnom izlaze vrlo loši remakeovi europskih i azijskih predstavnika žanra te već stoput prožvakane priče. Unborn spada u ovu drugu kategoriju. Film pati od strašne predvidljivosti, a usto se trudi ( ne znam, valjda namjerno ) iskopirati apsolutno svaki bolji horor u zadnjih desetak godina. Rezultat toga je čuspajz nabacanih scena bez prevelike logike kao i dojam ogromne isklišejiziranosti u gotovo svakoj sceni. Drugim riječima, ovaj film je jedan ogromni klišej u cijelosti. Čak ga ni Gary Oldman nije uspio spasiti. Uglavnom, ne gledati, radije pogledajte neki od odličnih europskih ( Martrys, Eden Lake, Sauna itd. ) ili azijskih ( The Host, Haze, Kairo, The Wig, The Coffin...) horora koji su u mnogočemu primjeri kako bi prestavnici žanra trebali u budućnosti izgledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: