Zvjezdane Staze - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvjezdane Staze

Zvjezdane Staze

Star Trek (2009.)

Paramount Pictures/Blitz

126' akcija, avantura, ZF

Režija:           J.J. Abrams

Uloge: John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Zachary Quinto, Winona Ryder, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Eric Bana, Leonard Nimoy

Scenario:        Roberto Orci, Alex Kurtzman

Producent/i:   J.J. Abrams, Damon Lindelof

Zemlja:          SAD / Njemačka

Linkovi: službena stranica

Zvjezdane Staze

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.12
43
0.00

Novi regruti moraju pronaći načina da zaustave zlo biće čija želja za osvetom prijeti čitavom čovječanstvu.

Sudbina galaksije leži u rukama žestokih rivala s različitih svjetova. Prvi je James Tiberius Kirk, delikventan i pustolovan dečko sa farme u Iowi, rođeni vođa u potrazi za ciljem u životu. Drugi je Spock, odrastao na planetu Vulkan, gdje je izopćenik zbog svoga polu-ljudskog podrijetla. Ono ga čini podložnim burnim emocijama bez kojih su Vulkanci odavno naučili živjeti, ali ga to ne priječi da postane genijalan i ustrajan student koji će postati prvi iz svoje vrste primljen u Akademiju Zvjezdane flote.

Kirk i Spock ne mogu biti veće suprotnosti. No, u svojom željama da saznaju tko su i što mogu ponuditi svijetu, oni kao kadeti na obuci postaju veliki suparnici. Sa svojim potpuno oprečnim stilovima – jedan potaknut vatrenom strašću, a drugi rigoroznom logikom – oni postaju prkosni i svadljivi suparnici koji daju sve od sebe ne bi li bili izabrani među odabranu skupinu koja će se pridružiti posadi 'U.S.S. Enterprisea', najmodernijeg svemirskog broda ikada sagrađenog.


'Zvjezdane staze', trailer

U svojoj povijesti, dužoj od četrdeset godina, koja je ostavila traga na više generacija, 'Zvjezdane staze' su postale ikona pop kulture kao jedina trajna priča koja objedinjuje strahopoštovanje te čudesnost i hrabru odrješitost ljudske težnje da dohvati zvijezde. Neizbrisivim početnim riječima originalne televizijske serije iz šezdesetih, 'Svemir, posljednja granica', pokrenut je niz putovanja kroz svemir koja su, kako prije tako i sada, slavila uzbuđenje pustolovine, istraživački duh i nagon za što nevjerojatnijom budućnošću punom mogućnosti.

Za režisera J.J. Abramsa ('Cloverfield', 'Nemoguća misija 3'), povratak na početak nakon više od šest televizijskih serija i deset cjelovečernjih filmova bio je jedini način kako iskoračiti u budućnost. Njegova vizija bila je doslovno početi iz početka, odnosno prikazati napredovanje Jamesa T. Kirka i Vulkanca Spocka kroz Akademiju Zvjezdane flote. Izrada scenarija povjerena je dokazanim hollywoodskim scenaristima, Robertu Orciju i Alexu Kurtzmanu koji su već imali prilike surađivati na filmovima kao što su 'Transformeri' i 'Nemoguća misija 3'.

Ovoga puta dogodila se jedna zanimljiva i neočekivana stvar na internet stranici Rotten Tomatoes. Ocjena koju su izrekli kritičari glasi maksimalnih 100%, dok su obični gledatelji film ocijenili s 69%. Opće mišljenje kaže kako je ovo jedna sjajna znanstveno-fantastična avantura koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a ovako tvrde pojedini mediji – 'Nove 'Zvjezdane staze' će warp brzinom transportirati u nirvanu sve obažavatelje ovog žanra.' (Variety), 'Spektakularne akcijske scene, hipnotički specijalni efekti, briljantna gluma te poznati i omiljeni likovi. Sve to, pa i više nudi ovaj izvrsni naslov.' (Hollywood Reporter).

zl.m.