Ponovno 17 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ponovno 17

Ponovno 17

17 Again (2009.)

New Line Cinema/Continental film i video

102' komedija, teen

Režija:           Burr Steers

Uloge: Zac Efron, Leslie Mann, Thomas Lennon, Michelle Trachtenberg, Matthew Perry

Scenario:        Jason Filardi

Producent/i:   Adam Shankman, Jennifer Gibgot

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Ponovno 17

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
29
0.00

Tko god vam je rekao kako mladost ne treba potratiti na 'sex, drugs, alcohol & rock'n'roll', lagao je jer ovaj film dokazuje da ćete dobiti drugu priliku.

Godina je 1989. Mike O'Donnell (Zac Efron) je zvijezda školskog košarkaškog tima, njegovu igru s tribina prati skaut za koledž i ispred njega je blistava budućnost. Međutim, on sve to odlučuje odbaciti kako bi svoj život podijelio sa svojom djevojkom Scarlett jer je upravo saznao da očekuju bebu.

Gotovo dvadeset godina kasnije Mikeovi (Matthew Perry) dani slave su daleko iza njega. Njegov brak sa Scarlett (Leslie Mann) se raspao i iz ruku mu je izmaklo unapređenje na poslu. Da stvari budu bolje, njegova djeca koja su već tinejdžeri smatraju ga gubitnikom i on trenutno spava kod Neda, svog prijatelja iz srednje škole koji se iz bezveznjaka pretvorio u milijardera.

Međutim, Mike dobiva novu priliku kada se nekim čudom pretvori u sedamnaestogodišnjaka. Nažalost, Mike možda izgleda kao da mu je ponovno sedamnaest, ali nazori jednog tridesetogodišnjaka nisu nimalo cool teen generaciji 2009. godine. Mike se tada nađe u velikoj dilemi – mogao bi vratiti najbolje godine svog života, ali pod cijenu da izgubi sve ono za što je cijeli život radio.


'Ponovno 17', trailer

Izbor za režisera ove romantične komedije pao je na američkog redatelja Burra Steersa. Steers je karijeru započeo kao glumac, a 'iza kamere' preselio je 2002. godine i tada nastaje komična drama 'Igbyjev pad'. Nakon toga radio je na nekoliko televizijskih projekata, gdje izdvajamo seriju 'Trava', a 'Ponovno 17' mu je drugi dugometražni film u karijeri. Scenarij je napisao Jason Filardi, a producenti Jennifer Gibgot i Adam Shankman pravi su eksperti za teen komedije jer su do sada radili na filmovima kao što su 'Step up 2' i 'Lak za kosu'.

Iako ste do sada imali prilike vidjeti stotinu ovakvih filmova, Zacu Efronu je pošlo za rukom da svojim šarmom 'Ponovno 17' učini jednom bezazlenom i zabavnom komedijom. To je konsenzus kritika na internet stranici Rotten Tomatoes, ocjena se zaustavila na 56% uspjeha, a ovako glase pojedini komentari – 'Filmaši su se ovoga puta malo previše opustili, a rezultat toga je traljav i  dosadan film.' (ReelViews), 'Naslov koji će privući tinejdžerice u potrazi za odmorom između dva šopinga.' (Boston Globe), 'Usprkos svojim pogreškama, ova komedija i dalje uspjeva nasmijati publiku i prenijeti svoju poruku.' (Hollywood Reporter).

Eto tako kažu kritičari, a kod običnih gledatelja stanje je puno bolje. Njihova ocjena popela se na 81%, a hvalospjevi niču na sve strane. Za to je najzaslužniji glavni protagonist filma, Matthew Perry. Ha, šalimo se, prošlo je to vrijeme kada je on bio 'kul i fanki'. Mislili smo na Zaca Efrona koji se proslavio serijalom 'High School Musical' i koji je sada jedan od najobožavanijih teen idola u SAD-u, a i šire. A hoće li mu 'Ponovno 17' priskrbiti isti status i na hrvatskome tlu pokazati će vrijeme i, naravno, zarada na kinoblagajnama.

zl.m.