Push - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Push

Push

Push (2009.)

Summit Entertainment/Blitz

111' ZF, triler

Režija:           Paul McGuigan

Uloge: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle, Djimon Hounsou, Maggie Siff, Scott Michael Campbell

Scenario:        David Bourla

Producent/i:   William Vince, Bruce Davey

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Push

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.57
14
0.00

markoboban 09.03.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Crni kofer

Franšiza 'X-Men' uspela je da zaintrigira publiku, a potom i donese dobru zaradu filmskim moćnicima, koji su imali sluha da plasiraju ovakvu vrstu filma u pravo vreme.Logičan sled događaja je reciklaža 'robe koja ima prođu na tržištu'.Tako se pojavio još jedan u nizu SF akcionih filmčića, s varljivom nadom da može da zgrabi parče slave i pre svega dobro zaradi.Paul McGuigan ('Lucky Number Slevin') potpisuje ovu verziju 'X-Men', po scenariju koji je napisao David Bourla.Sama ideja čitave filmske priče potiče još iz vremena posle II Svetskog rata, kada su dve velike super-sile (USA i SSSR) navodno pokrenule tajne eksperimente u cilju stvaranja savršenih vojnika. Tajna američka agencija sprovodi nelegalne aktivnosti, što se opravdava nastojanjem da se postigne vojna nadmoć, zahvaljujući elitnim jedinicama koje čine ljudi s natprirodnim moćima. Nick Gant (Chris Evans) je jedan od takvih, ali pošto su mu ubili roditelje dok je bio mali, ovaj mladić je postao zakleti neprijatelj zloglasne 'Division' na čijem je čelu nemilosrdni, prevejani agent Henry Carver (Djimon Hounsou).Kada ga kontaktira tzv. Posmatrač, 13-godišnja devojčica, Cassie Holmes (Dakota Fanning), njih dvoje se udružuju u zajedničkoj borbi protiv ove agencije.Cilj je dokopati se sadržaja iz crnog kofera, jer to može bitno da poremeti odnos snaga suprotstavljenih strana...Film je sniman na lokacijama po Hong Kongu, što je dobra fora, jer je to definitnvno zgodno mesto za skrivanje.Par scena je snimljeno onako 'iz prve ruke', bez statista, što daje željenu autentičnost filmskoj radnji.Upotreba specijalnih efekata je pažljivo dozirana, samo u cilju pravljenja neizbežnih akcionih scena.Iz tog razloga, film vizuelno izgleda sasvim solidno, a ni izbor muzike nije loš.No sama priča je neinventivna i ne nudi ništa novo, što bi privuklo posebnu pažnju publike.Dijalozi su tanki i predvidivi, a ponekad i nepotrebni.Dakle, puno kliše situacija koje daju uobičajeni ritam ovakvoj vrsti filmova.Gluma nije na nekom visokom nivou.Chris Evans je bezličan, neubedljiv u izvedbi glavnog junaka, a mala Dakota daje sve od sebe i ponovo iskazuje svoj raskošni glumački talenat (bez obzira što ovo možda i nije prikladan filmski žanr za njen glumački senzibilitet).Od sporednih likova, istakla se harizmatična Camilla Belle, jer lik Kire, devojke-agenta, zaista je dobro napisan, pa i interpretiran u kontekstu cele priče.Ništa spektakularno, pa ako i propustite ovo, verujte mi na reč, ništa značajno nećete izgubiti. Ljubitelji SF-žanra, možda bi eventualno mogli i ovo da pogledaju, čisto da ga uporede s filmovima slične tematike, kao što je već pomenuti 'X-Men' serijal.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Filmski Fan 26.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Film se fura na seriju Heroji i X-mana

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 26.05.2009 Ocjena recenzije : 5.0

smeće na kvadrat

Od ovoga filma sam očekivao samo zabavu - budući da znam da od ovakve vrste filmova se to jedino i može očekivati. Međutim, za razliku od npr, Jumpera (koji je puno bolj film) od ovoga filma nisam dobio ni očekivanu zabavu. Za vrijeme filma sam se osječao kao Nikolaj Pešalov za vrijeme dizanja utega, umjesto da sam se zabavljao kao prosječan gledatelj. Iako film traje oko 1 i 45 minuta, meni se učinilo da traje nekoliko sati. zbilja mi je bila prava tortura i muka izdržavati ovako dosadan i loš film. Radnja i scenarij djeluju kao da je scenaristu neko zaprijetio da ima pola minute da napiše scenarij, a režija je dosadna i bezvezna, kao da se i sam redatelj dosađivao na setu. da ne kažem kako je film vizualno odbojan, sav u nekakvom odbojnom kineskom ili što već štihu, sa još odbojnijim kinezima i ostalim ulogama. Ne mogu prepričati radnju jer sam je već zaboravio - ako je uopće i ima. Očekivao sam da me barem zadovolji nekakva količina specijalnih efekata - ali i to je zbilja jadno, imao sam osječaj da gledam neki crtani film B produkcije. Jedino je gluma Dakote Fanning solidna, ali to se i očekivalo, pa tako nije nikakav plus ovome filmu.
Čak san se premišljao da otiđem u taj holivud i nalupam pošteno redatelja što me izložio skoro dvosatnoj torturi ravnoj mučenjima u Guantanamo zatvoru. Nakon završetka filma sam se ipak predomislio. vjerujte mi, završetak ovog filma je nešto najljepše što sam doživio. Skoro sam zaplakao od sreče što je mukama konačno došao kraj. Film ne želim ocijeniti sa jedan jer bi to bilo nepošteno prema onim naslovima koje sam isto tako ocijenio ali su puno bolji od ovoga filma.
Ako uživate u patnji i mučenju, ali vlastitom, svakako pogledajte ovaj film. 1/100

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

call09 22.05.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Push(mi)

Teško je više nešto reći za ovaj film kada je vec sve rečeno...Sve više popularna Dakota
i ovaj puta rastura u filmu...sjajna gluma jedina je svijetla točka u filmu..
Dosta neoriginalan i ispuhan...Dobio sam dojam da gledam nekakav niskobuđetni tv film...
Preporučio bih ga samo mladima koji su očarani ZF tematikom...


Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 17.05.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Dosadnjikava promocija Dakote

U principu problem ovog filma kako bi neki protumačili nije relativno „neformirani“glumci, već sama tematika koja je bezbroj puta prožvakana u mnoštvo filmova i serija, a trenutno najpoznatija je serija Heroji a film naravno X-men.

Sami film akcijski nije isforsiran, no scenariji i redateljske sposobnosti ubiše i ono malo uzbuđenja, možda zbog pokušaja lebdenja između komercijale i alternative, i same jel dejavu teme.

No na kraju kad se sve zbroji i oduzme, shvati se da je ovo ubit film u kojem se nastavlja promocija, ispitivanje tržišta, mlade (trenutno 13 godina) Dakote Fanning (koja vec ima iza sebe nekoliko izvrsnih uradaka). Njoj se ne može ništa zamjerit, mala rastura gdje god se pojavi i u budućnosti vidim dosta para za holywood na njezin račun.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: