Strah(ovi) od tame - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Strah(ovi) od tame

Strah(ovi) od tame

Peur(s) du noir (2007.)

Prima Linea Productions/Hulahop

85' animirani, horor, misterija

Režija:           Blutch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre Di Sciullo, Lorenza Mattotti, Richard Mcguire

Uloge: Aure Atika, Francois Creton, Guillaume Depardieu, Nicole Garcia, Arthur H

Scenario:        Blutch, Charles Burns, Pierre Di Sciullo, Jerry Kramsky, Lorenzo Mattotti, Richard Mcguire, Michel Pirus, Romain Slocombe

Producent/i:   Valérie Schermann, Christophe Jankovic

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službena stranica

Strah(ovi) od tame

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Šest crtača stripova vodi vas na vizualno zapanjujuće putovanje kroz najveće ljudske strahove.

Paukove noge dodiruju golu kožu, neobjašnjivi zvuci čuju se noću u mračnoj spavaćoj sobi, velika prazna kuća u kojoj se osjeća nešto u zrak, mrtvi stvor zatočen u staklenci formaldehida, ogroman pas koji kezi zube i zuri. Šest najsvježijih grafičkih umjetnika i crtača udahnulo je život svojim noćnim morama, pustivši boju kako bi očuvali oštrinu svjetla i mrklu tminu sjenki. Njihove isprepletene priče tvore nikad prije viđenu priču u kojoj fobije, gnušanje i noćne more oživljavaju i otkrivaju strah u njegovom najčišćem i najintenzivnijem obliku.


'Strah(ovi) od tame', trailer

'Peur(s) du noir' ('Fear(s) of the Dark') snimljen je uglavnom u crno-bijelom i rađen je za odrasle, što znači da je prestrašan za malu djecu i sve slabih živaca. Motiv svih priča su košmarni događaji u kojem iz mraka prijete rane opasnosti: pauci, oštar pas, igle, ukleta kuća. Riječ je o omnibusu kojeg je napravilo nekoliko poznatih stripaša i crtača – suradnici New Yorkera Richard McGuire i Lorenzo Mattotti, Belgijanac Blutch, Amerikanac Charles Burns i Francuzi Pierre Di Sciullo i Marie Caillou. Film je imao svjetsku premijera na Rimskom filmskom festivalu, prikazan je na Sundanceu.

zl.m.