Ti mi lažeš najbolje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ti mi lažeš najbolje

Ti mi lažeš najbolje

Duplicity (2009.)

Universal Pictures/Continental Film

125' krimi, romansa, triler

Režija:           Tony Gilroy

Uloge: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Rick Worthy

Scenario:        Tony Gilroy

Producent/i:   Jennifer Fox, Kerry Orent, Laura Bickford

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: službena stranica

Ti mi lažeš najbolje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.08
12
0.00

Dvoje industrijskih špijuna s burnom i strastvenom prošlošću rade u konkurentskim tvrtkama, ali udružuju snage kako bi dobili ono što žele.

Prije nekoliko godina, agentica CIA-e Claire Stenwick (Julia Roberts) i agent MI6-a Roy Koval (Clive Owen) bili su jedni od najboljih ljudi u svome poslu. Špijunaža, krađa informacija, tajni poslovi i tko zna još što bili su njihova radna svakodnevnica. No, stvari su se promijenile te su i jedno i drugo shvatili kako se taj isti posao puno više isplati raditi u po život sigurnom okruženju velikih poslovnih korporacija. Tako su postali industrijski špijuni, a svaki dobar industrijski špijun zna da mora učiniti sve kako bi se dokopao poslovnih tajni koje skriva konkurencija i da pritom emocije mora ostaviti po strani. Upravo su u ovome potonjem zakazali naši Roy i Claire.

Nakon strastvene noći svidjela im se zamisao mirovine, ali oboje dobro znaju da si prije toga trebaju osigurati sredstva kako bi mogli voditi bezbrižan život. Savršena prilika za to pruži im se kada se nađu u konkurentskim firmama koje ne prezaju pred ničim kako bi se domogle onoga što žele. Njihovi šefovi Howard Tully (Tom Wilkinson) i Dick Garsik (Paul Giamatti) spremni su uništiti jedan drugoga, a u tom svijetu industrijskog nadmudrivanja i skrivanja informacija Claire i Roy započinju svoju lukavu igru. Ispočetka sve ide glatko, ali kako ulozi rastu i sve više tajni biva otkriveno, njima postaje sve teže ostvariti svoj plan.


'Ti mi lažeš najbolje', trailer

'Ti mi lažeš najbolje' napisao je poznati newyorkški scenarist Tony Gilroy koji je u svojoj karijeri osmislio nekoliko sjajnih naslova. Spomenimo samo Bourneov serijal i 'Ðavoljeg odvjetnika', a s 'Michaelom Claytonom' zakoračio je i u svijet režije. Izgleda da mu se svidjelo komandirati setom i provoditi svoje ideje u djelo jer je i u 'Ti mi lažeš najbolje' sjedio u režiserskoj stolici. Što se castinga tiče, ovdje se nije ništa riskiralo. Odabrani su sve redom dokazani i kvalitetni glumci, a glavne uloge dopale su američku miljenicu Juliu Roberts i engleskog šarmera Clivea Owena.

I izgleda da upravo ovdje leži tajna uspjeha 'Ti mi lažeš najbolje' jer tko ne bi želio pogledati krimi triler snimljen u stilu 'Oceanovih jedanaest' sa seksi glavnim glumcima među kojima se itekako osjeća kemija. Upravo zato ne čudi podatak da je film u samo četiri dana prikazivanja zaradio više od 14 milijuna dolara na američkom box officeu. Internet stranica Rotten Tomatoes također je izrekla svoj prijeki sud – dobro napravljen, inteligentan i zabavan film čija je jedina mana mrvicu prezakompliciran scenarij. Ocjena kritičara glasi 66%, a zanimljivo je da je obična publika ovaj put manje zadovoljna odgledanim (50%).

Razlog tome možda se krije u ovim komentarima – 'Ono što se ispočetka činio kao izvrstan film, do kraja se uspio pretvoriti u pravi davež.' (Salon.com), 'Zahvaljujući sjajnoj glumačkoj postvai film ima nekoliko dobrih trenutaka, ali ostalo ćete vrlo brzo htjeti zaboraviti.' (Newsblaze). Ipak, većina je zadovoljna viđenim, a ovo su samo neke od pohvala – 'Vrlo zabavan film koji će vas vrlo lako zainteresirati i potaknuti na razmišljanje.' (New York Magazine), 'Šarmantan naslov koji će bez ikakavih problema doprijeti do svoje publike.' (Detroit News), 'Iako se sve u ovome filmu vrti oko prevare, talent režisera je stvaran i izvrstan.' (Los Angeles Times).

zl.m.