Ubijaš me - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubijaš me

Ubijaš me

You Kill Me (2007.)

Bipolar Pictures/VTI

93' triler, crna komedija

Režija:           John Dahl

Uloge: Ben Kingsley, Luke Wilson, Téa Leoni, Philip Baker Hall, Bill Pullman

Scenario:        Christopher Markus, Stephen McFeely

Producent/i:   Téa Leoni

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ubijaš me

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.50
2
0.00

Frank Falenczyk (Ben Kingsley) voli svoj posao. Slučajno je plaćeni ubojica za svoju poljsku mafijašku obitelj u Buffalu u državi New York. 

No Frank ima problema s alkoholom i kad uprska ključni zadatak, čime dovede u opasnost obiteljski posao, njegov ujak (Philip Baker Hall) šalje ga u San Francisco da riješi problem. Frank, kojega s grubim šarmom glumi Kingsley, nije nježan tip. Ipak počne odlaziti na sastanke kluba liječenih alkoholičara, nađe sponzora (Luke Wilson) i posao u mrtvačnici, gdje se zaljubi u zajedljivu Laurel (Téa Leoni), ženu koja opasno ne poznaje granice. Istodobno u Buffalu stvari ne stoje najbolje, gdje novopečena irska banda prijeti obiteljskom poslu. Kad izbije nasilje, Frank se mora vratiti kući i uz nevjerojatnu Laurelinu pomoć suočava se sa starim protivnicima u novim okolnostima.

John Dahl ('Rounders', 'The Last Seduction') eleganto je režirao priču o tome što se dogodi kada dvoje krivo sparenih ljudi nađe zajedničko zanimanje. Zbog vrhunske glume Kingsleyja i Leoni, mafijaška komedija odmah je postala hit.

s.p.