Ubijaš me - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubijaš me

Ubijaš me

You Kill Me (2007.)

Bipolar Pictures/VTI

93' triler, crna komedija

Režija:           John Dahl

Uloge: Ben Kingsley, Luke Wilson, Téa Leoni, Philip Baker Hall, Bill Pullman

Scenario:        Christopher Markus, Stephen McFeely

Producent/i:   Téa Leoni

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ubijaš me

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.50
2
0.00

elena.zg 04.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

jako jako loš film


Sve je trebalo upućivati na urnebesnu, inteligentnu crnu komediju; ideja, glumci... kad ono - negledljivo loš film, dosadan, dug, nikad kraja, mislim da sam se nasmijala jednom ili nijednom; uglavnom potencijal priče i protagonista uništen očajnim scenarijem bez imalo ičega što bi prosječnom, a kamoli zahtjevnijem gledatelju obuzelo pažnju. grozno! ja mogu i Stevena Segala odgledati do kraj ali ovaj film nisam. Ako tražite odličnu crnu komediju inteligentnu i orginalnu - posudite "smrt na sprovodu", jer je "You Kill me" polagana smrt.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 26.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Zajeb :)

He, evo i najbolji griješe, pa tako i filmski.net nije također imun. Naime već ste jedanput stavili opis filma, samo ste tada stavili naslov Liječeni ubojica, a sada je Ubijaš me. Pa da filmofili ne budu u zabludi da nitko nije recenzirao ovaj film, ja ću se ponovit;

Moram priznati da se ne sjećam kada sam zadnji put gledao film u kojem je glavnu ulogu igrao Ben Kingsley (sad je već u međuvremenu nanizao 3-4 filma) pa se može reci da je ovo njegov povratak, kao što je Mr. Brooks bio povratak Kevina Costnera. Ujedno ova dva filma imaju zajedničku temu a to su ubojstva (hladnokrvna), te čine jedan niz filmova koji su pomalo nastali prema uzoru na hit seriju Dexter (koja ide uskoro na RTL-u).

Nažalost prva pomisao koja pada nakon što se film pogleda jest umjerenost, suzdržanost… Naime Kingsley glumi ubojicu koja zbog svog alkoholizma traljavo obavlja svoj posao (što ga više smeta nego činjenica da ubija) pa ga njegova „obitelj prisili na „anonimne alkoholičare“….

E sad ovo je pravi materijal za spaljenu crnu komediju no moram upozoriti iako ono sadrži određenu dozu ironije, sarkazma, morbidnosti (što je za očekivati s obzirom na temu) ipak više je orijentirano na dramske i romantične dijelove što je prava šteta i jednostavno onda dobiješ nekakav prosjek….

Ps. Kao što se možete nasmijati prijevodu filma Liječeni ubojica (You Kill me) tako se možete nasmijati i deklaraciji filma Komedija-Triler.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: