Milk - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Milk

Milk

Milk (2008.)

Focus Features/Discovery film i video

128' drama, biografski

Režija:           Gus Van Sant

Uloge: Sean Penn, James Franco, Josh Brolin, Emile Hirsch, Diego Luna, Victor Garber, Denis O'Hare, Stephen Spinella, Eric Stoltz

Scenario:        Dustin Lance Black

Producent/i:   Dan Jinks, Bruce Cohen

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Milk

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
24
0.00

adriana_m 24.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

............

ja sam na pola ovog filma skoro zaspala...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hajdi1001 06.04.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Odličan film

Film je predobar. Stvarno je zaslužio sve nagrade i nominacije koje je dobio. Kraj je veoma tužan i plakala sam k`o kišna godina na kraju filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hajdi1001 06.04.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Odličan film

Film je predobar. Stvarno je zaslužio sve nagrade i nominacije koje je dobio. Kraj je veoma tužan i plakala sam k`o kišna godina na kraju filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 23.03.2009 Ocjena recenzije : 2.5

loše

Film me potpuno razočarao; dosadan i preglumljen! Ne znam samo kako je stekao sve te nominacije. Sean Penn glumi i uz to se vidi da se divi samom sebi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mALICK 05.03.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Moglo je bolje

Sjećam se kako je DeNiro pompozno najavio kolegu Seana Penna u ulozi Milka. Sean Penn je nakon toga pompozno nahvalio rad scenarista Dustin Lance Blacka. I ja smjesta nabavim film, i već nakon nekoliko minuta se, malo je reći, razočaram.
''Milk'' je mogao biti izvrstan film da se nije guralo mladog scenarista koji je u nj natrpao sve biografske detalje, stavove, gnjev i sve početničke greške nepotrebne u ovako osjetljivoj kategoriji. Tako je ispalo da film, umjesto da senzibilizira javnost za probleme gay populacije, gotovo da ih odbija uznemirujućom žestinom (žestinu spominjem uvjetno, ne u umjetničkom kontekstu), iritiraju nagurane scene marševa, buna, parada, megafona, montiranih snimaka iz 70'ih. Sve nalikuje na Picassovski kolaž natrpan nejasnim konotacijama, promiskuitetom kojeg pogotovo susrećemo kod glavnog lika ,nepotrebnim drpanjem, kvaziljubavničkim scenama (film gay tematike je to manje zanimljiv ako ima to više eksplicitnih scena, a tu Milk prednjači), plošni likovi koje se lako zaboravlja samo prolaze i odlaze, a moj inače omiljeni Sean Penn...što reći. Između 2 zbunjena dirigenta radio je valjda najbolje što zna, mada mu ni samom valjda nije bilo jasno što se filmom želi postići: dokumentarizam, aktivizam, art, senzibilizacija, provokacija...? Make up your mind!
Brokeback Mountain mogao je i kod tvrdolinijaša izmamiti koju suzu, izvući suosjećanje sa protagonistima i na kraju pobrati nekoliko zasluženih nagrada. Čime je to Milk zaslužio Oscare, ne znam, osim uvijek osjetljivom tematikom koja očito dobro prolazi kod Akademije.
Pogledajte film i pokušajte pronaći barem 2 ili 3 drugačija načina na koje se mogao snimiti film o životu ovog vjerojatno vrlo zanimljivog čovjeka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Anajrim 26.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Svijet je bolji s ovim filmom

Svijet je bolji s ovim filmomom, kao i sa svakim onim djelom koje pošteno i hrabro govori o stvarnosti, ne praveći diskriminaciju poželjne stvarnosti nad onom postojećom. Na vrlo lijep i topao način film govori o odnosu većine spram manjina i o potrebi istinske humanizacije tog odnosa .

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 24.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Odličan film

Ovaj film nije samo istorijski osvrt na život Harvy-ja Milka. Ovo je topla, životna priča koja na divan način prikazuje jednog izuzetnog čovjeka koji se borio za ravnopravnost i slobodu.
Penn je ostvario ulogu svog života. Nakon samo par prvih scena totalno sam zaboravila na Penna glumca i za mene je on postao Harvy Milk, stvaran i neprikosnoven.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 20.02.2009 Ocjena recenzije : 1.91

Samo za žene i pedere

I dalje se nastavlja snimanje filmova sa antijunacima. Antijunaci su izgleda sinonim za ideje današnjega Hoolywooda. Ovdje se radi o pederluku, naravno. U današnjemu svijetu sve je obratno od onoga kako bi trebalo biti. Do izražaja dolaze raznorazni polupederi (Ciganović, Mačak Modni), čisti pederi (Milk), nepismeni nogometaši koji ne bi smjeli primati ni kunu za svoje loptanje odjednom postaju junaci, manageri imaju veće plaće od npr. doktora makar ne rade ništa itd, itd. Stoga je razumljivo isticanje pederluka, kao nečega sasvim normalnoga. Važno je zapravo biti loš. Što lošiji, neobrazovaniji, sumnjive seksualne orijentacije, po mogućnosti da se rodite kao starac a umrete kao dijete (Button) to ćete biti zanimljiviji. Poželjna bi bila tetovaža bilo gdje, što veća to bolja. Mislim da je ipak prekasno da se počnu snimati filmovi o običnim i normalnim ljudima, jer su oni prestali biti zanimljivi. Kada