Milijunaš s ulice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Milijunaš s ulice

Milijunaš s ulice

Slumdog Millionaire (2008.)

Fox Searchlight Pictures /Blitz

120' drama, romansa

Režija:           Danny Boyle, Loveleen Tandan

Uloge: Dev Patel, Madhur Mittal, Freida Pinto, Anil Kapoor, Irrfan Khan

Scenario:        Simon Beaufoy

Producent/i:   Christian Colson

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: službena stranica

Milijunaš s ulice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.49
125
0.00

ivaaana 27.11.2012 Ocjena recenzije : 0.0

pomoć

kako ga gledati ,gdje se klikne registrirana sam ali film ne ide

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Edita :) 24.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Naravno

Film koji me uspio rasplakati (kao i još 26-35 filmova ;) ) Ali radnja je sjajna,prišla je duboka,i teško ću zaboraviti ovaj film.Y
P.S. svakako se može pogledati 2 x

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sineretve 03.11.2010 Ocjena recenzije : 4.0

Milijunaš s ulice

Topla ljudska priča... na momente zbilja tužna... koja daje novu nadu... daje vjeru u život... u bolje sutra... i pokazuje nam koliko smo zbilja mali i koliko je malo potrebno da bajka o pepeljuzi postane realna i stvarna... sve ovo film čini nečim posebnim... a kad k tome dodamo da je ovaj uradak prava pljuska razvikanim i precijenjenim holivudskim blockbusterima dobićemo pravi razlog zbog kojeg je ušao u vječnost pobiranjem zlatnih kipića... za neke je kraj nespektakularan... po meni logično... bez nepotrebnog razvlačenja i patetike... skromno... jednostavno... jednom riječju GENIJALNO!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sva-rog 04.06.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Vrlo dobro

Film koji svakako vrijedi pogledati.
S obzirom koliki su budžet imali, film je ispao fenomenalno. Za čistu peticu fali mu bolji završetak i malo više realnosti.
Oscara je definitvno zaslužio u konkurenciji ostalih filmova koji su se natjecali.
Ako u budućnosti možemo očekivati još ovakvih stvari iz Indije, onda naprijed Indija!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 02.01.2010 Ocjena recenzije : 1.0

jai ho!

pitaju se ljudi da li je zaslužio oskara? a tko to zna.. bilo je i puno lošijih filmova koji su isto dobili oskara, pa zašto ga ne bi dobio i milijunaš s ulice.
nitko ne može reći da nije drugačiji filmić... nije neka skroz komercijala. radi se o indiji. treba i hrabrosti za snimiti film o indiji za komercijalu na kraju krajeva..
priča se stalno isprepliće.. milijunaš muzika u pozadini.. smeće, bijeda, blato indije... napuštena djeca.. ljubav.. smrt..
dosadno?... ma ne! nikako!
treba pogledati pa suditi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dale 25.12.2009 Ocjena recenzije : 2.33

loš finale

osnovna ideja, prikazati život u mumbajskim slumovima, postavljena je u vrlo dobar kontrast sa rasipnim zapadnjačkim kvizom kako bi dobila još više na uvjerljivosti.

izvorno indijski glumci su solidni, dok danny boyle obavlja režiserski posao na razini.

što se same fabule tiče, dojam je da se prema kraju nekako raspada u patetici oko ljubavi i smrti glavnih likova, te pretstavlja samo golu srcedrapajuću priču bez bitnijeg doticaja sa osnovnom idejom indijskog sluma.
što nije nužno greška, jer ljubavna priča nije loša, ali je film tu, ipak, izgubio taj osnovni šarm i obećavajuću ideju.
kako god, američka ga je publika tako brže prihvatila.

sve završava sa katastrofalnom idejom kvazi-plesa glavnih likova koja samo potvrđuje slabije odrađen završni dio filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 25.08.2009 Ocjena recenzije : 2.83

Milijunas sa streeta

E vala,dobar film.Poput doma za vjesanje.Bijeda i Bog.Ali prica je super.Na svako pitanje...mala prica o tome kako je saznao odgovor.Ima film ono nesto..i dobru curu ima.Tabijatli snimljen,ima redoslijed,pucano je na Oskara ba,vidi se.Ono skroz komercijalni movie,Tita mi,nema ama bas nista da nije odradjeno..ali ko sam ja,sta ja znam,znanje je krhko...hehe..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

filmofiljka 20.08.2009 Ocjena recenzije : 2.0

tresla se brda...

ništa posebno. Bolji filmovi su prošli nezamjećeno što znači da nisam skontala poantu oko tolike halabuke oko ovog djelca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

martuska 01.08.2009 Ocjena recenzije : 2.5

zbog silnih oscara sam imala velika očekivanja, a i zbog samog redatelja.međutim, mislim da je film ipak precijenjen u odnosu na ostalu oscarovsku konkurenciju.
na početku je prikazan siromašan dio mumbaija gdje su jamal i njegov brat odrastali i taj prvi dio je ok, ali kad se zaljubi u latiku sve poprima nekakav bajkovit sadržaj, čemu ne doprinose i točni odgovori na kvizu.to, u biti za bollywood može proći, ali oni imaju mnogo takvih filmova.možda je presudan uspjeh za film bio poznati redatelj koji je sve već viđeno prikazao na drugom mjestu.
dobar film, gluma ok, ali nikako najbolji.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jakša 06.07.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Super !

Film je stvarno odličan! Kombinira svijet jednog dječaka iz geta sa suvremenim svijetom u kojem taj dječak u svjetski poznatom kvizu osvoji najveći mogući iznos... Film pun emocija i scena koje prikazuju dječakov život dok je još bio malo dijete, te također sadašnji život s curom koju voli... Jedan od najboljih filmova u zadnjih nekoliko godina...
Preporuka: da!
Ocjena: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

voštane 05.07.2009 Ocjena recenzije : 1.0

dobar filmić

ma film je super ali svi govore da su plakali a na šta? film mi je dobar ali mi nije tužan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dinopasa 02.07.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Indija

Meni je film bio odličan, jedan od rijetkih zadnjih godina koji sam sa zanimanjem odgledao od početka do kraja. Nelogičnosti poput uživo prijenosa kviza i sl. ustvari se dobro uklapaju u radnju koja je i sama u cijelosti na rubu mogućega ali zato dojmljiva jer i život kao takav ide često preko granica shvatljivoga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sir Lancelot 18.06.2009 Ocjena recenzije : 1.75

Ponukan odličnim kritikama i komentarima, pogledao sam 'Milijunaša s ulice', ali kako se bližio završetku nisam dobio dojam da se radi o remek-djelu. Film ima zanimljiv prvi dio, šokantan i besprijekoran u prikazu života u slamovima, vjerskih obračuna i zloporabe djece. No odmah na početku zna se tko je dobar a tko loš, likovi su ili pozitivan ili negativan pol, aritmetička sredina je isparila. Radnja je predvidljiva, nema u njoj naglih obrata ili nečeg neočekivanog, sve se zna od početka. Završetak je kap koja preljeva čašu. Mršava sapuničasta isprazna romantična priča iskače kao prvotna i glavna priča bacajući sjenu na prvi dio filma. U konačnosti dobivamo osrednji film koji ni u čemu ne iskače iz prosjeka, jer se takvih filmova u Indiji snimi barem deset u mjesecu. Jedino što je dobro, prvi dio, potpuno je zanemareno nauštrb ljubavne priče koja završava plesom pred peronom. Taj završetak se može svidjeti ljubiteljima raznih plesova za zvijezdama i majonezama, ali je žalosno što je film trijumfirao na Oscarima, a neki filmovi-npr. Frost/Nixon- su zbog njega pali u ponor zaborava. Film se jednostavno našao na pravom mjestu, u pravo vrijeme, u vrijeme raznoraznih kriza iz kojih su gledatelji barem na kratko pobjegli u ultra optimistični svijet, i na tome mu treba skinuti kapu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 19.04.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Dobar koliko ste i čuli da je

Milijunaš s ulice je stvarno vrhunac filmskog stvaranja i stvarno je dobar onoliko koliko ste čuli da je. Gluma malih Indijskih glumaca je predobra kao da žive svoje uloge, glazba savršena, prikaz Indijskog geta i života u siromaštvu i općoj neimaštini je toliko realističan da nisam mogao vjerovati. Jedina mana filma je što me malo podsjetio na Meirellesov Božiji grad.

No sve u svemu odličan spoj Bollywooda i Hollywooda i jedan od rijetkih filmova koji slobodno mogu proglasiti modernim remekdjelom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

angelina1979 18.04.2009 Ocjena recenzije : 3.0

slumdog

Ma film je odličan. Prvenstveno što nisam mogla zamisliti da bi malena Indija mogla napraviti nekakav dobar filmić. Film je vrlo realističan i vjerujem autentičan no donosi pravu sliku života gdje se čovjeku događaju svakakva sranja da bi na koncu svega dočekao nagradu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matea 15.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Slumdog Millionaire

Ovaj film je nevjerojatno patetičan.
Prva scena trčanja uz super montažu i muziku je odlična, ali u filmu se ta scena ponavlja još 10 puta... zašto???
Poslije gledanja ovog filma uopće nećete razmišljati koliko je užasno ljudima u tim slum-ovima ili o tome postoji li sudbina... razmišljat ćete zašto ste potratili svojih sat i pol vremena na gledanje scena trčanja.

Loše.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 10.04.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Moram priznati da za ovaj film ne bih očekivala da će biti priznat od strane kritike.
Usprkos tome što me JE oduševio i mogla bih ga još puno puta pogledati, ne mogu reći da je savršen toliko koliko su ga oni ishvalili jer oni bi barem trebali vidjet i mane. Najpozitivniji film? E sad s tim se i slažem. Kad gledaš sve kroz što je glavni lik prošao počneš stvarno vjerovati da je on predodređen da osvoji taj milijun-američki ili indijski san. Šalu u stranu, taj milijun i predstavlja nekakav san-za boljim životom ili barem slobodnim životom. U sceni kada svi prate uspjeh jednog slumdoga s kojim se mogu lako poistovjetiti tu se vidi taj san-koji je nedostižan nekome tko živi u tako teškim uvjetima.
Film je pozitivan, na stvarno odličan način uvjeri gledatelja da je moguće pronaći život i ljubav u bijedi i patnji.
Pokazao je sve strašne strane siromaštva i slamova, ali isto tako i dao jedan sretan kraj koji jednostavno odgovara cijeloj priči.
Dev Patel je odlično odglumio svoje, Freida je sigurno ostavila sve bez riječi hehe, ali mali slatki indijci su najzaslužniji za veliki dio filma. Zbog njih je film tako uvjerljiv-oni mu daju život.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bad_blue_girl_14 10.04.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Slumdog Millionaire

pogledala sam ovaj film prije više od 2 mjeseca,a nikako da nešto napišem. jednostavno nemam riječi kojima bi opisala koliko me film dirnuo, rastužio ali i razveselio. dev patel i freida pinto su savršeni mladi glumci za koje mi je drago da su ostvarili ove uloge. glazba u filmu je apsolutno odlična. zasluženih svih 8 oscara, i OBAVEZNO pogledati ako niste!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Bexy 10.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

8 ?

Dobro, ali mi nije za 8 oscara
hm....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 05.04.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Fantastično

nemam nikakvih zamjerki za film,jer je film apsolutni mega hit i definitivno je zaslužio oscara...svaka čast...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: