Iz Rusije s ljubavlju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Iz Rusije s ljubavlju

Iz Rusije s ljubavlju

From Russia with Love (1963.)

MGM / Continental film

115 min. akcija, avantura

Režija:           Terence Young

Uloge: Sean Connery, Daniela Bianchi, Pedro Armendáriz, Bernard Lee, Robert Shaw

Scenario:        Johanna Harwood, Richard Maibaum

Producent/i:   Albert R. Broccoli, Harry Saltzman

Linkovi: imdb

Iz Rusije s ljubavlju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.20
20
0.00

Ancica 25.05.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Ovaj je film jedan od vrhunaca serijala - pravo malo remek-djelo. Likovi su sjajno predočeni, Connery je jedini Bond u mojim očima, Daniela Bianchi prekrasna, no najbolji je Robert Shaw; lokacije su živopisne. Ako vam treba još preporuka: završnja pomorska jurnjava snimljena je u tršćanskom zaljevu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

HAL 9000 02.05.2004 Ocjena recenzije : 4.0

Najbolji James Bond!

Drugi po redu James Bond "From Russia With Love" (Terence Young, 1963) je po mojem sudu najbolji u čitavom serijalu o britanskom tajnom agentu s dozvolom za ubijanje. To je bilo vrijeme kada su filmovi o Bondu imali dušu tj. u prvom planu je bila priča i dobro razrađeni likovi, a bio je tu i jedini pravi, originalni James Bond - Sean Connery. Naravno film je i prepun akcije i spektakularnih scena, ali ovaj film je za razliku od današnjih Bondova (i drugih sličnih akcijskih filmova) potpuno realističan. Svakako valja izdvojiti spektakularni dvoboj u vlaku (jedan od najboljih u povijesti filma) između Bonda i Donalda "Reda" Granta (odlični Robert Shaw). Inače, jedna kratka scena u filmu snimljena je i na kolodvoru u Zagrebu. Kao i kod većine Bondova sa Conneryem u glavnoj ulozi i ovdje su glavni negativci "društvo" iz organizacije SPECTRE. Ima tu i lijepih žena, npr. Daniela Bianchi u ulozi Ruskinje Tatiane Romanove, ali ima i onih nešto manje lijepih kao Lotte Lenya u ulozi Rose Klebb, negativke s "neobičnom" cipelom (ona je i broj 3 u organizaciji SPECTRE). Od zanimljivosti, treba izdvojiti činjenicu da se u ovom filmu kao "Q" prvi put pojavljuje Desmond Llewelyn koji je ukupno glumio u čak 18 filmova o Jamesu Bondu. "From Russia With Love" je (navodno) i zadnji film koji je gledao John F. Kennedy.
U izboru 100 najvećih američkih filmova (u prvih 100 godina filma) Američkog Filmskog Instituta (AFI), "From Russia With Love" je bio jedan od 400 nominiranih filmova. Svakako pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

songoku 26.04.2004 Ocjena recenzije : 1.0

hm...ima i boljih

gledati! što drugo da kažem...bond je bond (osim Daltona, on je kreten) :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: