Neobična priča o Benjaminu Buttonu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Neobična priča o Benjaminu Buttonu

Neobična priča o Benjaminu Buttonu

The Curious Case of Benjamin Button (2008.)

Paramount Pictures/Continental film

166' drama, fantastika, romansa

Režija:           David Fincher

Uloge: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond, Jason Flemyng, Elias Koteas, Tilda Swinton

Scenario:        Eric Roth

Producent/i:   Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Cean Chaffin

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Neobična priča o Benjaminu Buttonu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
72
0.00

Pegy 29.12.2010 Ocjena recenzije : 1.0

UŽAS!!!

Ovo nemojte nikako gledat, žali Bože vremena...
Ja ovo nisam mogla odgledati do kraja... razvučeno, dosadno, nikad kraja...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Pegy 29.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

UŽAS!!!

Ovo nemojte nikako gledat, žali Bože vremena...
Ja ovo nisam mogla odgledati do kraja... razvučeno, dosadno, nikad kraja...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Merkhash 21.12.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Od mnogobrojni vrhunskih filova koje na prezentira David Fincher ovo je jedan u kojem sam doista uzivao i skroz usao u njega sa svojm mastom i mislima..ikao je film jako kritiziran od vecine za mene je ovo vrhunsko ostvarenje...samo se treba upustiti u pricu i svaćati sve što nam režiser prezentira...Nemam riječi za ovaj fim...jako dobrooooo...David Fincher RULZ :D!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Merkhash 21.12.2009 Ocjena recenzije : 0.0

The curious case of benjamin button

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

wanted 14.09.2009 Ocjena recenzije : 4.0

film koji ostaje

sporoča filma nadoknađena je zanimljivom pričom tako da sveukupno film zaslužuje pohvale ali ni sama bajkovitost priče nije me toliko oduševila koliko me potakla na razmišljanje o važnosti dubine osječaja među ljudima i nebitnosti razlike godina ali na kraju redatelj okreče priču i daje do znanja da i ta razlika ipak nije nemali faktor tako da ovaj film bi prije svega smatram poučnim i dubokim a šta je najbitnije ostat če u sječanju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

speed-->>> 13.04.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Isprazno

Iskreno, očekivao sam ipak malo više od ovog filma. Kada sam prvi put gledao najavu probudio je vekio interesovanje bar kod mene. Film nije loš, daleko od toga, ali sve je nekako podređeno stilu dok onaj esencijalni dio djeluje prilicno povrsno. David Fincher je dobar reditelj, ali stvaranje emocija na ekranu mu definitivno nije jaca strana. Uprkos sjajnoj fotografiji, efektima i bajkovitoj atmosferi, sama priča (te narocito glavni lik) iako djeluje jako zanimljivo na papiru se ipak doima pomalo hladno i isprazno. Brad Pitt je dobar, mada je njegovoj uvjerljivosti uveliko pridonjela šminka koja je možda i jedna od najboljih dosad viđenih na filmu. Tilda Swinton i Cate Blanchet su standardno dobre ali i ostatk glumacke ekipe je itekako vrijedan spomena. Film bi prvenstveno okarakterisao kao dramu a ne kao avanturu buduci da Button tokom svog čudesnog života ne prolazi kroz neke velike avanture vec manje vise kroz 'normalne' zivotne situacije. Radnja se odvija sporo te tu i tamo postaje malo naporan za gledanje. Iako je to odlika većine art filmova, smatram da bi malo brzi tempo uveliko popravio cjelokupan dojam. Ovako ne zaslužuje vise od 3.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

violeta 04.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Benjamin

Predivan film ,dirljiva priča i odlična gluma ,čista 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rosaria 03.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

loše loše loše loše

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

hea 07.03.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Neobična priča

Film mi se jako svidio upravo zbog neobične priče, sama činjenica da se netko rodi star i pomlađuje se iz godine u godinu. Jako dobra gluma i radnja me oduševila. Iako film dugo traje, zanimljiv je i ni u jedno trenutku mi nije bio dosadan. Ona scena sa izradom sata koji ide unatrag mi je jedna od najboljih.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

schtetotschina 26.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Osim seljackog naglaska, cinjenice da je su radjeni kao biografija i jos par nevaznih detalja, ovaj film i Forrest Gump nemaju veze jedan s drugim.
Forrest Gump je film pun duha, nevjerojatno zivotan i originalan, Benjamin Button je sve suprotno od toga.
Jedina scena koja me opasno zagrijala za film bila je upravo na pocetku, prica o uraru i satu na kolodvoru koji ide unazad, ali sve poslije toga je teska nizbrdica koja kulminira "Will you sleep with me" scenom.
Nominacija za oskara jest, kao i sto smo od "akademika" navikli, marketinsko-politicka pizdarija, ali to je druga tema.
Svejedno, gluma je vrhunska, Fincher solidan, ne toliko koliko ga neki hvale, ali ipak ok, tako da od mene film dobija carsku trojku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 21.02.2009 Ocjena recenzije : 3.25

Oscar?

Od svih filmova kandidata, čini mi se da je ovaj najbliže ukusu Akademije. Premda imaju pravo svi koji su u njemu prepoznali rukopis Erica Rotha ( Forrest Gump ), meni taj utjecaj nije iritantan. Filmska umjetnost je umjetnost mašte i fikcije; ne moramo baš poslije svakog dobrog filma izići kao udareni mokrom krpom, udareni brutalnošću, realnošću...Ovaj je film elegantan, premda usporen, nije dosadan; usudila bih se reći da je lijep.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 19.02.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Curious indeed!

Nevjerovatan film. Veliku stvar je napravio David Fincher.
Priča je neobična, sasvim nova i sama ta činjenica je dovoljna da probudi veliki interes.
Ono što mi se posebno svidjelo je to kako su svi ti silni specijalni efekti i vrhunska šminka suptilno stavljeni u drugi plan. Time je postignuto ono što je svakako i bila namjera – da prikazano bude vjerodostojno, a da nam ne skreće pažnju dok začuđeno pratimo neobičnu sudbinu čovjeka koji živi natraške.
To što je rođen star je ustvari jedino što je neobično u Benjaminovom životu. Sve ostalo je sasvim obično. Ništa spektakularno nije napravio Benjamin u svom životu. Samo je živio, mirno, povučeno, pokušavajući da dobije od života ono što dobija i svaki drugi čovjek koji živi „normalno“.
Ja bih ipak više voljela da jeste nešto napravio (osim djeteta :) ) jer bi s tim film dobio na dinamičnosti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kyoto 15.02.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Gumb

Film je odličan! Tri sata filma preleti u sekundi, zahvaljujući odličnim glumcima i dobrom scenariju. Poučan je i simboličan.
Obavezno pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dussper 13.02.2009 Ocjena recenzije : 2.5

Trajanje

Tijekom filma u jednom trenutku pomislio sam: "Treba li možda biti dinamičniji?" Ne. Ovaj film prikazuje cijelu životnu priču jednog čovjeka, od rođenja pa sve do smrti i zbog toga treba imati takav tempo. Pri dolasku u kino čuo sam jedan par kako unaprijed negoduje zbog njegove duljine: pa tko ih tjera da idu u kino? Mogli su si doma na netu pogledati trailer i to je to. I nastaviti trpati hranu u sebe umjesto što su je donijeli u kino - krumpir i kečap, šta li?! Samo još da ćevape uvrste u ponudu.
Ovaj film nije za takve ljude. Snimljen je za one koji vole (i) duge, polagane filmove koji te natjeraju da se zamisliš, nasmiješ ( više i iskrenije nego tijekom većine "komedija" ), sjetiš se nekoga dragog i zapitaš se mnogošta.
Možda je nešto prepisano iz "Forresta Gumpa", ali ja to ne znam jer nisam i neću pogledati ga ( ne podnosim ono kmečalo Hanksa ) i zapravo me i ne zanima ako je nešto odnekud "pokupljeno", jer mi se sviđa ovakav kakav jest.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Don 09.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Kako snimiti film za Oscara?

Kako snimiti film za Oscara?
Nađi dobar književni predložak - check.
Okupi cijenjenu glumačku ekipu - check.
Planiraj film u trajanju od bar dva i pol sata - check.
Filmski efekti - check.

I što sad? Upravo to su se upitali i autori filma izgubivši se u prethodnim uputama. Scenarij se raspao po šavovima, kamera nemušto podupirala šuplju priču. Ako ovo bude jedan od pobjednika Oscara bar će svima biti jasno - nešto je vrlo trulo u Hollywoodu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

thundy 09.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

BButton

Meni je ovaj film bio sve samo ne dosadan. Takav film ne gleda se svaki dan. Mene je ova priča potpuno kupila. Pohvale za glumačku ekipu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 06.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Dilema

Kada pogledam neki film, obično nemam problema u ocjenjivanju njegove kakvoće. Ili je loš, ili je osrednji, ili je dobar( odlični su jako rijetki što se mene tiče ), no s ovim imam problema. Zapravo, uopće ne mogu odrediti da li je film dobar ili loš. Neki trenuci su zaista fenomenalni, dok su drugi naivni i vrlo loše odrađeni. Ima nekih sličnosti s Gumpom no sama koncepcija priče je dijametrlano suprotna, tako da se ne bih složio da je tu bilo ikakve namjere. Brad Pitt je zaslužio Oscara za ovu ulogu, no nikako ne smijemo zaboraviti ni sjajnu Cate Blanchett, kao i Tildu Swinton. S te strane doista nemam zamjerki. Glavni je problem filma, po mom mišljenu, radnja koja se odvija izrazito sporo i nedinamično,a veća je pažnja usmjerena na odnose između likova. Nakon nekog vremena, ti stalni dijalozi postanu vrlo naporni.Fincher očito ima oko za detalje jer nekoliko puta tijekom filma kamera hvata doista sjajne prizore, te nerijetko prekida monotoniju. Iako film ima puno više dobrih strana, ipak se ne mogu odlučiti, te ga neću ocijeniti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mcquen 02.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Ha i ovakvi žive

Svatko ima pravo na svoje misljenje i vidjenje filma ali ovako glupavu i podcjenjivacku kritiku nisam dugo citao,iza koje se krije ocito jako površno gledanje i shvaćanje filma.Mislim usporedit Forresta s ovim filmom je tako ocigledno neiventivno i jeftino,sto se tice Zemeckisa odlican redatelj,ali je druga liga za jednog Finchera covjeka koji se najvise od i jednog redatelja(suvremenog9 približio jednom Kubricku.Pljuvanje po Pittu uobicajeno za ljude koji povrsno gledaju filmove i glumce,i koji smatraju da neko moze biti dobar glumac samo ako izgleda rabijatno i polupijano.Njegov izgled mnogima izaziva komplekse,radi kojeg njegov ocigledni glumacki talent bacaju pod noge.Toliko me iznervirala navodna kritika ovog tipa da nisam nista napisao o ovom izvanrednom filmu,kojeg se jednostavno mora pogledati a kojeg srecom ljudi sa malim i skucenim dusama ionako nece shvatiti.Pitt jedna od najboljih uloga u karijeri,nenametljiva,suzdrzana,bas onako kako trazi njegov jako kompleksan lik.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 02.02.2009 Ocjena recenzije : 2.31

Ostavite mi Forresta Gumpa na miru

Zbilja je žalosno za današnji film što ovo smeće ima 13 nominacija. Film je očita kopija Forresta Gumpa, i to stvarno loša. Gledam film i postavim sebi pitanje: Gdje si ti to već vidio? Odem na Google i na tražilici nađem npr. rezultat na stranici (http://www.scene-stealers.com/blogs/benjamin-button-forrest-gump/). Što nam se to kopira: 1. Čuveno pero iz Forresta, sada je kolibrić na moru, 2. Način pripovijedanja i snimanja samog filma, 3. i Button kao starac ima iste kretnje kao Forrest, aonda odjednom skoro potrči (Scena u crkvi). Sve je to zapravo, stvarno žalosno. Međutim, glavni problem filma je sam lik. Button nije pozitivac kao Gump. On je napočetku ružni starac bez duha, u mladosti nije bog zna što, a kao dijete je čista depresija. Ne znam po čemu je poseban, osim što mu se život temelji na nemogućoj pretpostavci. Redatelj Fincher nadalje nema imaginaciju Zemeckisa, a Pitt je kurac od glumca spram Hanksa. Najgora priča je kada Button pripovijeda kako mu je nastradala 'cakana' kao niz uzročno posljedičnih veza zbog čega nije više mogla plesati. Pritom je zaboravio napomenuti da ne bi stradala da nije izvodila kretensku piruetu na cesti. (kao da je gledatelj glup i ne vidi da vozač uopče nije kriv). Film što ide prema kraju, sve je dosadniji i dosadniji. Ovakvu blamažu od filma mogu podnijeti samo Amerikanci i Bosanci. A što bi rekao Gump na Buttona i njegov slučaj i redatelje i glumce koji su učestvovali u ovome projektiću? Najvjerojatnije, SHIT HAPPENS. Čista, sigurna i čvrsta jedinica.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: