Gas do daske 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gas do daske 2

Gas do daske 2

Rush Hour 2 (2001.)

New Line Cinema

90' akcija, komedija

Režija:           Brett Ratner

Uloge: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Zhang Ziyi, Roselyn Sanchez, Harris Yulin

Scenario:        Jeff Nathanson

Producent/i:   Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Jay Stern

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Gas do daske 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
8
0.00

Nakon uspješno obavljenog zadatka inspektori odlaze u Hong Kong na odmor gdje im opuštanje prekida napad na američko veleposlanstvo.

Nakon uspješno obavljenog zadatka u Sjedinjenim Državama, inspektor Lee (Jackie Chan) vodi brbljavog policajca Cartera (Chris Tucker) u Hong Kong na odmor. Kratkotrajno opuštanje ubrzo prekida napad na američko veleposlanstvo, a Lee i Carter odmah kreću tragom zločinaca. Osobe odgovorne za napad nalaze se u visokim redovima zloglasnih trijada, čiji šef je Ricky Tan, a njegova smrtonosna zamjenica je lijepa Hu Li (Zhang Ziyi). No iza napada, čini se, stoji krivotvoriteljski lanac, a detektivi u potrazi za istinom stižu natrag u Ameriku.

Uspjeh prvog dijela ove akcijske komedije zagarantirao je i snimanje nastavka. Tako su akcijske scene u kojima Chan može pokazati svoje gimnastičarske sposobnosti brojnije, a glasni humor Chrisa Tuckera utišan je za nekoliko stupnjeva. Od filma koji se može pohvaliti popisom kaskadera jednako dugačkim kao i glumačkim, ne treba očekivati ništa manje od - izvrsne zabave. 'Gas do daske 2' nagrađen je s tri Taurus nagrade za kaskaderska dostignuća.

z.m.