Hakeri - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hakeri

Hakeri

Hackers (1995.)

United Artists

104' akcija

Režija:           Iain Softley

Uloge: Jonny Lee Miller, Angelina Jolie, Jesse Bradford, Matthew Lillard, Lawrence Mason, Fisher Stevens, Alberta Watson

Scenario:        Rafael Moreu

Producent/i:   Michael Peyser, Ralph Winter

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Hakeri

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.77
13
0.00

Kako bi spriječili cyber zločin stoljeća, skupina mladih hakera sukobit će se s kriminalcem koji je puno opasniji od onih u virtualnom svijetu.

Dade Murphy (Jonny Lee Miller), veliki obožavatelj računalne tehnologije, još kao jedanaestogodišnji dječak, provalio je u računalnu mrežu njujorške burze te zamalo uzrokovao kolaps Wall Streeta. Nakon incidenta na burzi, sud mu je zabranio korištenje računala do osamnaeste godine. Danas punoljetni Dade seli se s majkom u New York gdje se uskoro priključuje grupici hakera te ponovno uranja u virtualni svijet. Mladi Dade, u svijetu hakera poznat kao Zero Cool, s novim prijateljima, među kojima je i atraktivna Kate (Angelina Jolie), bavi se hakiranjem te bezbrižno provodi dane igrajući arkadne igrice, sve dok njegov kolega, Joey, za vrijeme svog virtualnog putovanja, ne naleti na povjerljiv sadržaj u računalu jedne korporacije. Tajna služba tada uhiti Joeya, no disketa s podacima završi u rukama mladih hakera. Kuga, bivši haker koji svoje vještine koristi za malverzaciju fondova, želi iskoristiti podatke s diskete i počiniti zločin stoljeća, a klince iskoristiti kao žrtvene janjce.

Film prati izvrstan soundrack na kojemu se nalaze The Prodigy, Carl Cox, Orbital, Stereo MC's, Massive Attack. Angelina Jolie i Jonny Lee Miller spetljali su se na snimanju i vezu okrunili kratkim brakom. Zanimljiva je i činjenica da je Stuyvesant High School bila jedna od lokacija snimanja, a par mjeseci kasnije u istoj je školi uhićena grupa učenika upravo zbog hakiranja.