Pikantne hollywoodske priče - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pikantne hollywoodske priče

Pikantne hollywoodske priče

What Just Happened (2008.)

Magnolia Pictures/VTI

104' komedija, drama

Režija:           Barry Levinson

Uloge: Robert De Niro, Catherine Keener, Stanley Tucci, Robin Wright Penn, John Turturro, Michael Wincott, Bruce Willis, Sean Penn, Kristen Stewart

Scenario:        Art Linson

Producent/i:   Robert De Niro, Art Linson, Jane Rosenthal, Barry Levinson

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Pikantne hollywoodske priče

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
6
0.00

Komedija o srednjovječnom hollywoodskom producentu koji pokušava uskladiti svoj buran privatan život i novonastalu poslovnu krizu.

Dobro je poznato da se čovjek mora jako potruditi oko svojih voljenih kako bi cijela njegova familija živjela sretno i zadovoljno. Zamislite kako je tek Benu (Robert De Niro) koji ima dvije bivše žene i dvije sasvim suprotne, ali jednako zahtjevne obitelji. Uz sve to, on je i hollywoodski producent koji se svakodnevno susreće s mlađom, boljom i motiviranijom konkurencijom, a cijeloj situaciji ne pomaže ni činjenica da se mora potpuno posvetiti svom najnovijem poslovnom zadatku – smjelom 'vizionarskom' filmu zvanom 'Fiercely' koji se nevjerovatnom brzinom pretvara u jedno veliko klupko nevolja.

Naime, 'Fiercely' je veliki promašaj koji će sasvim sigurno i bez ikakvih problema postići dva uspjeha – uvrijediti publiku i razbijesniti kritičare. Možda bi naš Ben i uspio izgladiti stvar i zadovoljiti zahtjeve svoje 'čelične' šefice da ne mora surađivati i podilaziti razmaženim filmskim zvjezdama koje nisu spremne na nikakav kompromis, da režiser nije neodgovorni ovisnik o drogama i da se može povući u mir svoga doma. A tek ovdje počinju prave nevolje – Ben ponovno započinje vezu s jednom od svojih bivših, a njegova 'mala i slatka' kćer Zoe ušla je u ozbiljnu vezu sa svojim dečkom. Hoće li Ben uspjeti srediti 'Fiercely' za premijeru u Cannesu i kako će riješiti svoje obiteljske trzavice pogledajte u 'Pikantnim hollywoodskim pričama'.


'Pikantne hollywoodske priče', trailer

Pitate se što je to pikantno u cijeloj ovoj priči? To je zasigurno filmska ekipa koja je redom satkana od oskarovaca, zvijezda u usponu i kvalitetnih i iskusnih filmaša. U centru radnje nalazi se Rober De Niro kojega ne treba posebno predstavljati, a tu su još i Sean Penn i Bruce Willis koji glume same sebe, Kirsten Stewart ('Sumrak') te još cijeli niz poznatih hollywoodskih faca. Na režiserskoj stolici sjedio je oskarovac Barry Levinson koji je u svojoj karijeri nanizao nekoliko sjajnih naslova ('Kišni čovjek', 'Dobro jutro, Vijetnam'), a scenarij je prema vlastitoj knjizi napisao Art Linson koji je do sada radio kao producent na mnogim uspješnim filmovima ('Mi nismo anđeli', 'Klub boraca')

Kada se pogleda ovaj zvjezdani niz, teško je zamisliti bilo što osim velikog uspjeha 'Pikantnih hollywooskih priča'. Ipak, kritičari i publika nisu tako doživjeli odgledano. Internet stranica Rotten Tomatoes ovaj je naslov opisala kao film koji ima nekoliko sjajnih trenutaka, ali mu i dalje fali šarma, začine i satire, te mu je dodjelila prosjek – 54% i time ga smjestila na samu granicu uspjeha. Nije nam jasno gdje su stvari pošle u krivo pa ćemo se zato okrenuti komentarima i to onim negativnim. Izgleda da su novine USA Today i New York Daily News došle do šrži problema – previše zatvorena i introventirana radnji, a ovo su njihove riječi: 'Teško da će 'Pikantne holywoodske priče' biti interesantne bilo kome izvan filmske industrije, iako imaju nekoliko zbilja smiješnih trenutaka.'

zl.m.