Scar 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Scar 3D

Scar 3D

Scar (2008.)

Cinemavault Releasing/Blitz

90' horor

Režija:           Jed Weintrob

Uloge: Angela Bettis, Kirby Bliss Blanton, Devon Graye, Ben Cotton, Christopher Titus

Scenario:        Zack Ford

Producent/i:   Douglas Berquist, Jamie Gordon, Courtney Potts, Norman Twain

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Scar 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.83
6
0.00

Ne znamo puno o grobarskome zanatu, ali smo prilično sigurni da mučenje tinejdžera u podrumu mrtvačnice ne spada u opis tog radnog mjesta.

Priča o Ernieju Bishopu, grobaru iz malog gradića Ovida u srcu Colorada postala je ožiljak te zajednice koji nikada neće biti uklonjen. Krvava legenda započela je prije šesnaest godina, kada je Ernie u podrumu mrtvačnice zatočio nekoliko tinejdžera. Držao ih je zavezane u ljesovima te ih je maltretirao, mučio i rezao. Svoje bolesne kreacije tada bi im pokazao na malom ogledalu. Ipak, jedna od njegovih žrtava, Joan Burrows, uspjela se osloboditi i ubiti Bishopa te je tako zaustavila njegovo teroriziranje i postala junakinja.

Joan je napustila grad nakon tog incidenta i pokušala zaboraviti nemile događaje, a film počinje scenom kada se ona odluči vratiti u grad prvi put nakon šesnaest godina kako bi vidjela svoju nećakinju Olympiju, koja je odabrana za kraljicu maturalne večeri. Po njenom povratku u gradu se ponovo počinju događati čudni i brutalni događaji – otmice tinejdžera. Joan posumnja u Bishopov povratak te se svakim danom sve više boji da gubi zdrav razum. Uskoro i njezina nećakinja Olympia biva oteta, a Joan spletom nesretnih okolnosti postaje glavna osumnjičena za otmice i ubojstva.


'Scar', trailer

Režiser ovog krvavog horora je Jed Weintrob kojemu je 'Scar' prvi film ovoga žanra. Do sada se uglavnom bavio dramama, a za ovaj projekt scenarij mu je napisao novajlija Zack Ford. Sudeći prema kritikama, njih dvojica su uspjeli napraviti jedan od lošijih horora u povijesti kinematografije. Ocjena na internet stranici Rotten Tomatoes glasi veličanstvenih 0%, a da je stanje zbilja loše vidljivo je i iz identične ocjene obične publike. Opće mišljenje kaže ovako: 'Odvratan i neorginalan film koji svojim gledateljima jedino može ponuditi lošu glumu, očajan scenarij i katastrofalnu režiju.'

Otprilike tako nekako misle svi koji su objavili svoje komentare i sasvim je jasno da je ovo jedan jako jako loš film. Pitate se kako je uopće moguće da je kao takav ugledao svjetlo dana i krenuo u distribuciju diljem svjieta? Pa, 'Scar' je svojevrsni pokusni kunić na kojemu se primjenila najnovija i najbolja 3D tehnologija koja gledateljima omogućava potpuno uživanje u specijalnim efektima bez da moraju nositi posebne naočale. Dakle, ako vas zanima kako to izgleda, ili pak ako ste fan loših horora, pogledajte ovaj film.

zl.m.