Ljubavni zov - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljubavni zov

Ljubavni zov

Sex Drive (2008.)

Summit Entertainment/Blitz

109' komedija

Režija:           Sean Anders

Uloge: James Marsden, Josh Zuckerman, Amanda Crew, Katrina Bowden, Seth Green, Clark Duke

Scenario:        Sean Anders, John Morris, Chuck LeVinus

Producent/i:   John Morris, Leslie Morgenstein, Bob Levy

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Ljubavni zov

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
15
0.00

Svaki pristojni Amerikanac mora izgubiti nevinost prije odlaska na fakultet. Upravo taj plemeniti cilj natjera Laffertyja na put od 750 kilometara.

Ianu Laffertyju čini se da njegov život jednostavno ne može biti gori – radi u trgovačkom centru kao maskota štanda koji prodaje krafne, većina ljudi smatra ga šmokljanom i iako ima osamnaest godina nikada nije imao curu. Da stvari budu gore, bliži se vrijeme odlaska na fakultet, a dobro je poznata činjenica da je u tom okruženju svaki jumfer predmet brutalne sprdnje. Cijeloj Ianovoj situaciji ne pomaže niti njegov cool stariji brat koji je apsolutni magnet za djevojke i koji svakodnevno vrši pritisak na njega te ga konstantno zadirkuje. Ipak, prilika za promjenu dolazi s internet dating portalom na kojem Ian živi jedan sasvim drukčiji život.

Ondje upoznaje seksi plavušu koja što prije želi 'stupiti u kontakt'. Problem je jedino u tome što je ona udaljena 750 kilometara od našeg Iana. Pošto on nema auto, prisiljen je 'posuditi' bratov ponos i slavu – Pontiac GTO, a u svoju seks avanturu povede i najbolje prijatelje, Feliciu i Lancea. I tako Ian izgubi nevinost s djevojkom svojih snova, na fakultetu bude jedan od najpopularnijih dečkiju i nakon toga nasljedi Hugha Hefnera. Naravno da ne, jer onda taj film nitko ne bi htio pogledati. Stvarnost je sasvim suprotna – naš simpatični trojac će se uskoro susresti s brdom nevolja, sramoćenja i problema sa zakonom, a pitanje je hoće li iz cijele ove pustolovine uspjeti izvući živu glavu.


'Ljubavni zov', trailer

'Ljubavni zov' režirao je Sean Anders, čovjek koji je nedavno zakoračio u svijet filma. Njegov debut ugledao je svijetlo dana 2005., a radi se o još jednoj teen komediji, 'Never Been Thawed', čiji akteri proživljavaju slične probleme kao i Ian i njegovo društvo. Izgleda da se Anders  jako brzo 'ufurao' u svoj posao jer je dobio pohvale mnogih kritičara, a neki ga, kao npr. Arizona Republic, čak i uspoređuju s apsolutnim gospodarom teen jumferskog teritorija, Juddom Apatowom. Anders je napisao scenarij uz pomoć svojih prijatelja Chucka LeVinusa i Johna Morrisa, s kojima je radio i na svome prethodnome filmu te izgleda da su svi oni zajedno odradili dobar posao.

Na internet stranici Rotten Tomatoes ovaj put zbilja ima najrazličitijih mišljenja, a iz svega  toga proizašlo je sljedeće – film ima nekoliko urnebesnih trenutaka i dobro je napravljen, ali teško da će se svidjeti bilo kome izvan ciljane teen publike. Tako glasi opće mišljenje, a tu je i prosječna ocjena – 40%. Valja napomenuti da je ova komedija mnogo bolje prihvaćena kod običnoga puka te je velika većina i više nego zadovoljna odgledanim. Što se profesionalaca tiče, glavne zamjerke idu na račun vulgarnosti i 'poganog' jezika, a oni koji je hvale ovako kažu: 'Ljestvica seks-teen komedija nikada nije bila više podignuta, a 'Ljubavni zov' ju je bez ikakvih poteškoća preskočio.' (Entertainment Weekly).

zl.m.