Australija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Australija

Australija

Australia (2008.)

20th Century Fox/Continental film

165' avantura, drama, ratni

Režija:           Baz Luhrmann

Uloge: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Brandon Walters, David Wenham, Jack Thompson, Bryan Brown

Scenario:        Baz Luhrmann, Stuart Beattie, Ronald Harwood, Richard Flanagan

Producent/i:   Baz Luhrmann, G. Mac Brown, Catherine Knapman

Zemlja:          Australija / SAD

Linkovi: službena stranica

Australija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
52
0.00

markoboban 06.05.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Faraway Downs

Baz Luhrmann ('Moulin Rouge'!) ponovo sarađuje sa maestralnom Nicole Kidman u romantičnoj avanturi smeštenoj u predvečerje II sv.rata, u dalekoj Australiji.Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) će se otisnuti na daleki put iz Engleske za Australiju kako bi pomogla suprugu da završi započete poslove.Sudbina će je spojiti s lokalnim goničem stoke, Droverom (Hugh Jackman), čovekom koji je na prvi pogled njena sušta suprotnost.U sudaru britanske aristokratske prefinjenosti i arogancije s australijskom sirovošću i jednostavnim načinom života kakav vodi naš kauboj, nastaće nešto potpuno neočekivano.Transformacija dva glavna lika kako radnja filma odmiče je sve vidljivija i to je ona romantična crta koja se provlači kroz ceo film.Naravno Luhrmann stvara jednu kompleksnu priču koja nas upoznaje sa lokalnim običajima, raznim kulturama (Aboridžini i doseljeni beli ljudi mahom iz Engleske) i uzavrelom političkom situacijom koja je u kranjoj liniji dovela do rata i na tim ogromnim prostranstvima, od momenta kada je Japan napao australijsku luku, Darwin.Ogroman budžet od $130,000,000 i izbor mnoštva atraktivnih lokacija širom Australije na kojima su odrađeni setovi jesu jasni parametri sa kakvim ambicijama je snimljen ovaj epski avanturistički film u produkciji renomiranog 'Twentieth Century Fox Film Corporation'. Zahvaljujući odličnoj glumačkoj postavi (pomenuo bih i glavnog negativca Neila Fletchera u interpretaciji odličnog Davida Wenhama), veoma zabavnoj priči koja drži pažnju više od dva i po sata, kao i odličnoj kameri koja uspeva da nam dočara lokalni prirodni ambijent i tamošnji način života (u tako reći netaknutoj prirodi), sasvim je logično što je film odlično prošao u bioskopima širom sveta, zaradivši preko $211,000,000.Veoma dobro, autentično domaće (uglavnom su angažovani proslavljeni australijski glumci) sa osvrtom na deo svetske istorije koji je zahvatio čak i daleku Australiju, ovaj film pruža zaista nešto više od puke zabave. Preporučljivo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Pegy 29.12.2010 Ocjena recenzije : 2.0

BEZVEZE

ne, ne i ne... razvučena drama, dosadna taman film za moju mater...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

seceranac65 22.05.2010 Ocjena recenzije : 0.0

sasvim solidan film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

violeta 04.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

AUSTRALIJA

Dobar film i ništa više od toga...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rosaria 03.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

nisam godinama gledala ovako dobar film

savršeno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 16.03.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Osrednje

Australija je strahovito dugačak i dosadan film, tijekom gledanja sam samo čekao kraj filma a on ko da neželi doči. Vidljivo je da je u film uloženo puno truda (specialni efekti, panoramski pregledi prekrasne divljine Australije, kostimi itd.) ali to ništa ne pomaže ako je film dosadan a to upravo i je. Odabir glumaca je isto osrednji Nicole Kidman je iritantna u svojoj ulozi i onaj klinac koji glumi Nullaha, Jackman je bolji ali isto se prenamaže.

Australija je dobar film koji da je malo kraći bio savršen ali ovako ostavlja puno mjesta dosadi i razvučenosti.Šteta a ima potencijala. Dajem ocjenu 3 samo zbog velikog truda uloženog u snimanje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 17.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Australija

Čini mi se da bi ovaj film bio bolji da su se njegovi tvorci odlučili za jednostavniju varijantu i odabrali jednu od priča koje ga čine, da bude centralna i glavna tema.
Ovako film je previše zbrkan-počne kao neki dječiji film iz Disney-jeve tvornice, razvuče se u ljubavnu vestern priču, odjednom se preobrati u ratni film i završi kao veliki ep o čovjeku, zemlji i mitologiji.

Ono što mi se svidjelo u ovom filmu jeste priča o kulturi Aboridžina, priča o njihovoj povezanosti sa zemljom, priča o ukradenoj generaciji. Žalim što upravo ta tema nije više obrađena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

RedSh 02.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Uzas

vidim da su recenzije za ovaj film dosta dobre mada se moje misljenje podosta razlikuje. ako pricamo o krajoliku i scenama prirode, tu moram reci da ostavljaju bez daha. ali ostatak je meni bio dosadan, vrlo malo smijesan, kraj nikako da dode, pa se pri kraju svaka scena razvlaci u nedogled pa sam imala osjecaj kao da gledam LotR 3, kada nikako da film zavrsi. predugo traje a radnja uopce nije toliko zanimljiva da ti olaksa 3 sata sjedenja :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mara Ra 28.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

li-la

Ne kužim da li tu Nicole zahvate uvijek takve uloge ili ona jednostavno mene iritira u svakom filmu u kojem glumi. Toliko prenemaganja i cviljenja da mi je pozlilo. Sačuvaj bože razvikane scene gdje pjeva uspavanku. Bljak, bljak. Baš joj zato i pašu uloge aristokratskih finih gospođa. Inače je filmić sasvim gledljiv i zabavan. Obiteljski za gledati u nedjelju posljepodne. Hugh Jackman....žene svakako pogledati film...pravo muško...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adzo89 14.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

odlicno

odlican film moram priznati,neckao sam se da ga pogledam zbog nekih kritika al ipak se nisam prevario!Film traje jako dugo al nije ni na trenutke dosadan...kao sto rece kolega u filmu ima i komedije i avanture i drame...nikol kidman kao i uvjek-prelijepa i odlicno odradjena uloga...film je za cistu peticu i svima ga preporucujem! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lenon 10.01.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Australia

Dobar film, ali nije spektakularan, kakav je imao ambiciju biti. S obzirom da film ima dvije priče (spašavanje imanja uz uobičajeni ljubić za žene i priču o dječaku mješancu Aboridžinke i bijelca) od ovog se filma mogla napraviti solidna dvodijelna TV-serija. Ova druga priča o "ukradenoj generaciji" za svaku je pohvalu i to ipak spašava solidnu gledljivost filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tequillaHR 27.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Autralia

Australia je odlican film, gluma je fenomenalna, likovi odlicno razradjeni, kamera, produkcija, scene, sve je na najvecoj mogucoj razini.

Iako traje preko 2,30 sata vrijeme prodje za cas i uopce nij dosadan kako sam negdje procitao. Ako ste voljeli Gospodara Prstenova znat cete o cemu govorim.

Vrlodobar 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 26.12.2008 Ocjena recenzije : 2.5

Solidno

Film je dosta dugačak, ali brzo prođe vrijeme uz njega. Ima elemenata komedije, pustolovine i drame. Najbolja scena je kada mali Aboridžin natjera Nicole Kidman da mu pjeva Somewhere Over The Rainbow iz 'Čarobnjaka iz Oza'. I kao što to inače u posljednje vrijeme biva i ovoga puta je zajeban film, a to su zaslužni oni koji su ga prevodili. Naime, u drugom dijelu filma nije uspješno sinhroniziran prijevod filma. Ali, već sam na to navikao. Prokleti cinestar i njegove zajebancije. Sve su lošiji i lošiji.

Tvoja ocjena:-