Djevojka mog prijatelja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Djevojka mog prijatelja

Djevojka mog prijatelja

My Best Friend's Girl (2008.)

Lionsgate Entertainment/Blitz

101' komedija, romansa

Režija:           Howard Deutch

Uloge: Dane Cook, Kate Hudson, Jason Biggs, Alec Baldwin, Lizzy Caplan

Scenario:        Jordan Cahan

Producent/i:   Greg Lessans, Adam Herz, Josh Shader, Guymon Casady, Doug Johnson, Barry Katz, Brian Volk-Weiss

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Djevojka mog prijatelja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.83
18
0.00

Kako ćete najbrže posvađati dvojicu dobrih prijatelja? Upoznajte ih sa privlačnom i zabavnom ženom u koju će se obojica zaljubiti.

Tank (Dane Cook) i Dustin (Jason Biggs) su već dugo vremen najbolji prijatelji i iako imaju mnogo toga zajedničkoga, njihovi ljubavni životi izgledaju sasvim suprotno. Dustin misli da je u ozbiljnoj, monogamnoj  vezi koja traje već neko vrijeme (pet tjedana), a Tank često mijenja djevojke i uživa u samačkome životu. On je zbilja uspješan kada su žene u pitanju, no iako je većinu vremena pristojan i slatkoriječiv, zna biti vulgaran i vrlo neugodan. Upravo ove Tankove vještine dođu do izražaja kada netko od njegovih prijatelja ima problema s djevojkom. Naime, kada prijatelja ostavi djevojka, ovaj unajmi Tanka da izađe s njom na spoj. Tankov plan je biti odvratan i nepristojan kako bi se cura vratila svome bivšem pod dojmom da je on 'onaj pravi'.

Kada Alexis (Kate Hudson) ostavi Dustina, njemu to jako teško padne i spreman je učiniti sve kako bi mu se ona vratila. Sposobnosti njegovog najboljeg prijatelja učine mu se savršenim alatom kojim će vratiti Alexis i vrlo brzo ona upozna Tanka. On je na to gledao kao na još jedan 'rutinski posao', ali Alexis se pokazala kao vrlo tvrd orah. Njen smisao za humor, dosjetljiva i vrckasta narav te privlačan izgled za Tanka predstavljaju pravi izazov, ali on uskoro počne osjećati da se polako zaljubljuje u nju. Iako isprva Dustin ništa ne sluti, istina vrlo brzo ispliva na površinu te se formira ljubavni trokut u kojemu je puno toga na kocki – prijateljstvo, odanost i ljubav.


'Djevojka mog prijatelja', trailer

Ovu romantičnu komediju režirao je Howard Deutch, newyorkški redatelj čije vam ime ne znači puno, ali ste sigurno gledali pogledali neki njegov film ('Povratak ubojice mekog srca', 'Zamjene'), ili seriju ('Melrose place'). Scenarij je napisao Jordan Cahan, novajlija koji se tek pokušava probiti i dokazati u Hollywoodu, a iskustvo su u izdavačkoj kući Lionsgate pokušali nadomjestiti čitavom vojskom producenata. No, znate kako se kaže: 'Puno babica, kilavo dijete.'

A upravo tako misle i kritičari internet stranice Rotten Tomatoes. 'Djevojka mog prijatelja' proglašena je vulgarnim i neumjesnim pokušajem komedije, a njeni glavni protagonisti spaljeni su na medijskoj lomači. Kada film dobije ocijenu od 17%, sasvim je jasno što profesionalci misle o odgledanom pa ćemo se mi radije okrenuti komentarima publike, koji su zanimljiviji i 'politički nekorektni'. Što se običnih gledatelja tiče, Jason Biggs će u filmskim analima ostati zapamćen kao 'tip koji je poje... pitu i kao takvog nitko ga ne shvaća ozbiljno.' Jedan drugi korisnik kaže ovako: 'Nedavno sam jako razljutio curu i za kaznu sam morao pogledati ovaj film s njom. Nikada više neću razljutiti curu.'

Da ne mislite kako svi živi proklinju ovaj film, tu su ugledni američki časopis Variety i novine New York Times kojima se 'Djevojka mog prijatelja' svidjela te oni preporučaju pogledati ovaj film. Što se tiče uspjeha ovog naslova na našim kinoblagajnama, smatramo kako će blagdanski duh te vrijeme ljubavi i dobrote razgaliti srca pa će se ova prosječna romantična komedija mnogima učiniti kao savršena prilika za odlazak u kino.

zl.m.