Pravedno ubojstvo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pravedno ubojstvo

Pravedno ubojstvo

Righteous Kill (2008.)

Overture Films

101' krimi, drama, triler

Režija:           Jon Avnet

Uloge: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Donnie Wahlberg, Carla Gugino

Scenario:        Russell Gerwitz

Producent/i:   Avi Lerner, Boaz Davidson, Lati Grobman, Randall Emmett, Rob Cowan

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Pravedno ubojstvo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.09
22
0.00

sineretve 10.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Pravedno ubojstvo

Film definitivno ne spada u rang boljih ostvarenja... scenarij je ispodprosječan... čak nekako stičem dojam da je cijeli film pravljen da legende dođu do izražaja... bojim se da to ovom redatelju nije uspjelo... stoga... film obavezno pogledati... ali... vjerovatno je da ćete ostati prazni... na neki način zakinuti... jer sve ono što je Vrućinu (Heat) i učinilo toliko jakim i moćnim filmom... ovdje je promašeno... nakon gledanja se nećete moći sjetiti niti jednog detalja... niti jedne upečatljive scene... sve će ispred vas proći nekako jednolično... kao da su svi akteri ovoga ostvarenja čekali da neko drugi napravi ono „nešto“... po meni navučena trojika... samo zbog starih zasluga De Nira i Pacina...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 05.04.2010 Ocjena recenzije : 0.0

SOLDINO

Film je prije svega solidan...od lošeg,neorginalnog scenarija do solidne glume Pacina i Denira.
Ne moram govoriti da je priča toliko istrošena da nakon pola sata znamo tko je ubojica.
Režija je neuredna dok su dijalozi između likova klišej za klišejom...
ZA KRAJ...ZAŠTO SVI TVRDE DA SU DANAŠNJI FILMOVI KATASTROFA???
CITIRAM:"DOBAR FILM JE UMRO SMRCU JOHNA FORDA" ŠTO BI DOVRAGA TO TREBALO ZNACITI...
POGLEDAJMO FILMOVE U ZADNJIH 25 GODINA...DOBRI MOMCI,PLAVI BARŠUN,VOD SMRTI,FULL METAL JACKET,CASINO,BIG LEBOWSKI,FARGO,PAKLENI ŠUND,PSI IZ REZERVOARA,ŠINDLEROVA LISTA,NEPOMIRLJIVI,DJEVOJKA OD MILIJUN DOLARA,MIRIS ŽENE,BOLJE NE MOŽE,POKOJNI,PIJANIST,KILL BILL,KRVAVI DIJAMANT,MILIJUNAŠ S ULICE,NEMILOSRDNI GADOVI,ZDRPI I BRIŠI,DONNIE DARKO,REKVIJEM ZA SNOVE,DARK KNIGHT,LOCK STOCK...,DOBRI WILL HUNTING,TITANIC,TRUMANOV SHOW,BITI JOHN MALKOVICH,VRTLOG ŽIVOTA,FORREST GUMP,KIŠNI ČOVJEK,KAD JAGANJCI UTIHNU,ŽIVOT JE LIJEP,BJEGUNAC,GRAN TORINO,MISTIČNA RIJEKA,JUNO,LEON,UMRI MUŠKI,RIBA ZVANA WANDA I MNOGA,MNOGA DRUGA REMEK DJELA KOJA SAM ZABORAVIO I ZBOG KOJIH ĆU POŽALITI....KAKO PORED OVIH FILMOVA MOŽEMO REĆI DA JE HOLLYWOOD U KRIZI???

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 27.09.2009 Ocjena recenzije : 3.5

Dobra gluma, loš scenarij

1995. u 'Heatu' Michaela Manna Al Pacino i Robert De Niro su dijelili samo jednu scenu (u 'Kumu 2' nisu imali zajedničkih scena) i bilo je vrijeme da dobijemo film u kojem su ova dva velikana filmske industrije od početka do kraja u kadru. 'Righteous Kill' je film u kojem je slavni dvojac sparen ali, nažalost, Pacino i De Niro su odabrali krivi film. 'Righteous Kill' je film s izrazito tankim scenarijem punim klišeja, s potpuno nepotrebnom 'ljubavnom' pričom između De Nira i Gugino (može mu kćer biti) i naposljetku s redateljem koji je već uprskao '88 Minutes', u kojem mu ni Pacino nije uspio izvući idiotski scenarij, a sad mu ni Pacino i De Niro zajedno ne mogu pomoći. Slavni dvojac je odličan i prava je poslastica gledati ih s kakvom lakoćom glume i kako se razumiju. No očekivao sam puno više od filma koji ima takvu glumačku postavu te na kraju za sve mogu okriviti scenarista Gewirtza (napisao odličnog 'Inside Mana') i nesposobnog redatelja Avneta koji jednostavno nije u istoj ligi kao glumci koji su mu stajali ispred kamere. Šteta za film, no Pacino i De Niro glumački nisu razočarali a to je najbitnije.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lmar 09.09.2009 Ocjena recenzije : 1.0

ja bih rekla da je ovo jedan jako dobar psihološki triler.
al pacino i robert de niro bili su fenomenalni, i nisu izgubili karizmatičnost, još uvijek su sjajni glumci. a ovaj film je jedan koji se treba pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sir Lancelot 20.06.2009 Ocjena recenzije : 3.67

'Pravedno ubojstvo' bi možda bio dobar film da je snimljen prije desetak godina. Danas je ovakva tema u potpunosti istrošena, film ne nudi ništa originalno, sve je već viđeno. Kaos vlada u scenariju i režiji. Režija je možda prihvatljiva za nekakve policijske pričice na televiziji, ali ne i za film. De Niro i Pacino djeluju poput istrošenih veteranskih amaterskih glumaca, bezizražajni su, koriste ofucane, zahrđale usporedbe i metafore. Dijalozi između njih dvoje su ubojstvo pameti gledatelja koji je kupio ulaznicu. Najgore od svega je što peripetija na kraju, koja želi oponašati 'Privedite osumnjičene', je predvidljiva i prozirna. U tridesetoj minuti može se shvatiti koji će se prevrat dogoditi. Karakteri su obrađeni plošno, nisam dobio dojam dubine u njima, oni su podređeni priči. Priča o serijskom ubojici više ne može biti zanimljiva nakon silnih Hannibala, Doeva i CeSaIjeva...
Ne znam koji je bio cilj ovog filma- zaraditi(ruku na srce baš i nije), pokazati da su De Niro i Pacino oronuli starci nesposobni za glumu ili napraviti neo-noir(!?) po "izvanrednoj" priči. Ništa od navedenog, film je promašaj sezone, slab, neuvjerljiv i predvidljiv poput soap opere ne ostaje dugo u pamćenju, ali ostavlja gorak okus u ustima kad vas na izlazu pozdravi osoblje Cinestara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 06.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Pravedno ubojstvo za nepravednu presudu

Prvo što čovjeka privuče ovom filmu su dvije legende: Al Pacino i Rober De Niro, koji su kroz dugi vremenski period i popriličan broj filmova puno puta dokazali svoju kvalitetu.
Drugo što privlači filmu je sadržaj: tema, koja je i te kako prisutna u svakodnevnici, jer crne kronike prikazuju kako se mnogi izvuku od zaslužene kazne.
Kada odgledate film, vidite da pripada klasičnom krim filmu, ima odličan zaplet, navodi na krivi put, a onda se rasplete u desetak minuta. Uz sve to, film mi djeluje nekako zbrčkano (vjerojatno da dobijemo krivog osumnjičenika), i nije me se previše dojmio. Staviti ću ga u onu kategoriju: pogledati, ali ne pod obavezno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adzo89 05.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

zanimljivo....

Sta reci o Al Pacinu i Robetu De Niru?Njih dvojicu kad spojite morate dobiti hit film....ipak mislim da ovo nije hit al je dobar film(zanimljiv).Prvo nisam gledao nikakav trejler tako da nisam ni pretpostavljao o cemu se radi...znam samo da je prica odlicno napisana i vrlo dobro prenijeta na filmu.Svo vrijeme sam bio ubjedjen da je De Niro taj koji ubija zlocince(isto kao i svi u bioskopu)da bi na kraju doslo do preokreta koji je unio kakvu takvu svezinu u filmu...Pocetak je malo dosadan dok ne shvatis sta je stvarno cilj filma-i po meni ovo nije jedan od filmova koji kako vrijeme odmice sve je dosadnije(ne razvlace pricu) i to jako cijenim.Znaci kraj je za peticu dok sveukupno jedna solidna trojka od mene :) ipak preporuka pogledajte film :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 27.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

sasvim suvišno ubojstvo

Maloprije sam pogledao film i već sam dosta toga zaboravio o čemu se radi. Uzrok je, naravno, sasvim neoriginalna priča koja je 'isprana'. Ovaj film spašavaju De Niro i Pacino, i meni se čini da je redatelj htio samo da snimi film s ovim legendama i tako omoguči gledanost, a da sam film i radnja bude nešto zbrzaka. Detektivi, ubojice, droga, seks, New York, psovanje itd. dijelovi su ovog pomalo promašenog filma. Film je izgubio na čari i zbog pojavljivanja 50 Centa. Ne znam odakle Pacinu i De Niro dostojanstvo da glumi sa tim kretenom, koji se nije ni rodio kad su ovi osvajali oskare. Da u ovome filmu kojim slučajem ne dominira kultni dvojac, vjerovatno bi bio jedan od promašaja godine. Ovako je to film koji se odgleda i u stopu zaboravi. De Niro i Pacino, sljedeći put budite malo pametniji u biranju svojih uloga, netko će pomisliti da postajete senilni. 6/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 13.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

s razlogom... ipak razočarenje

Kad vidite da u nekom filmu glume Pacino i De Niro odmah očekujemo rapsodiju vrhunske glume, dobar scenarij, režiju itd., no to se ovdje nije dogodilo. Zašto? Ne znam, ali tako je.
Nažalost! Ovo je znači još jedan u nizu filmova koje ćete pogledti, ali već odmah po završetku gledanja i zaboraviti!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 31.10.2008 Ocjena recenzije : 3.4

Jao nova generacijo kritičara filmski net.

Evo, konačno sam pročtao jednu recenziju osobe koja piše na filmski net. Čista katastrofa. Citiram:
- "Evo, ovako je napisao San Francisco Chronicle: 'Tužno je kada vidite da New Kid on the Block na sceni zasjeni Vita i Michaela Corleonea.' New Kid on the Block je u ovom slučaju 50 Cent ('Obogati se ili umri brzo') koji također ovdje glumi te uz Johna Leguizama ('Zemlja živih mrtvaca') i Donniea Wahlberga ('Slagalica strave 2') predstavlja mlađi dio glumačke ekipe koji je dobio puno pozitivnije kritike. Pitanje je samo hoće li to biti dovoljno kino-publici da svoj novac uloži baš u 'Pravedno ubojstvo'.
Kažem ja:
Ovo je napisao kreten koji nema pojma o filmu. New Kid On The Block je Donnie Wahlberg, inače stariji brat puno poznatijeg Marka Wahlberga (Shooter, The Happening). Inače, Donnie je početkom devedesetih bio u grupi New Kids On The Block (najveći hit 'Step By Step'). A i sam Mark Wahlberg karijeru je počeo kao pjevač u grupi Marky Mark and the Funky Bunch (najveći hit Good Vibrations). Dakle 50 Cent nije New Kid On The Block, već Donnie Wahlberg.

No vratimo se filmu, nakon nekoliko informacija. Ovo je već tisuću puta prožvakana priča o policajcima gdje De Niro i Pacino glume svoje tisuću puta viđene uloge. Gledao sam film nedavno i ne izaziva baš neku koncentraciju, a i nema baš pretjeranog glumačkoga nadmudrivanja. Ali s obzirom na današnje filmove koji su čista katastrofa, može proći.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 31.10.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Polu opravdano ubojstvo

I još jedan u nizu filmova koju su posredno inspirirani hit serijalom Dexter koji „obrađuje“ opravdano ubijanje… Film i nije nešto posebno, rekao bi da se više oslanja na dvije filmske zvijezde (Al Pacino, Robert de Niro) koje se uglavnom zbog svoje karizmatičnosti moraju samo pojaviti u filmu da podignu gledanost.

Film bi okarakterizirao kao klasičan krimi/triler koji nas cijelo vrijeme navodi na krivi trag, a kasnije u polu spektaklu (u ovom slučaju) otkriva „neočekivano“. Iako je film čist solidno napravljen, ipak fali ono nešto (dramatičnosti, napetosti) da bi dobio na dinamičnosti i tako si podigao ocjenu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: