Olujna ljubav u Rodantheu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Olujna ljubav u Rodantheu

Olujna ljubav u Rodantheu

Nights in Rodanthe (2008.)

Warner Bros. Pictures

97' drama, romansa

Režija:           George C. Wolfe

Uloge: Richard Gere, Diane Lane, Scott Glenn, Christopher Meloni, Viola Davis, James Franco, Mae Whitman, Pablo Schreiber

Scenario:        Ann Peacock, John Romano

Producent/i:   Denise Di Novi

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Olujna ljubav u Rodantheu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.70
10
0.00

Priča o dvoje ljudi koji otkrivaju da nikada nije kasno za pronalaženje ljubavi svoga života.

Adrienne (Diane Lane) još se uvijek oporavlja od muževe izdaje i bori se da ponovno izgradi svoj život bez njega. Saznaje da joj se on želi vratiti i pokušati obnoviti staru ljubav. Da stvari budu bolje, njena kćer tinejdžerica nimalo joj ne olakšava situaciju – proturječi i buni se protiv svake njene odluke. Rastrgana proturječnim emocijama, razveseli se kada joj stara prijateljica predloži da za vikend vodi njezin mali hotel. Ondje, na udaljenom mjestu duž otočnog niza Outer Banks u Sjevernoj Karolini, Adrienne se nada da će pronaći mir koji joj je potreban da razmisli o svom životu.

Sezona je već prošla i hotel bi bio zatvoren da nije bilo neočekivanog dolaska jednog usamljenog gosta, Paula (Richard Gere), liječnika iz grada. Čovjek koji je već davno žrtvovao svoju obitelj zbog karijere došao je u Rodanthe kako bi ispunio tešku obvezu i kako bi se suočio s vlastitom životnom krizom. Oni su dva stranca ispod istog krova. Međutim, kako se približava velika oluja, oni jedan u drugome pronalaze utjehu i tako se budi romansa koja će zauvijek promijeniti njihove živote.


'Olujna ljubav u Rodantheu', trailer

Ovaj film je već treća suradnja ovih popularnih američkih glumaca. Sve je započelo 1984. godine kada su Gere i Lane po prvi puta ukrstili svoje glumačke talente u krimi drami 'The Cotton Club'. Skoro dvadeset godina nakon toga surađuju na trileru 'Unfaithful' (2002) i sada je pred nama njihova najnovija suradnja – romantična drama 'Olujna ljubav u Rodantheu'. Film je snimljen prema istoimenom bestselleru Nicholasa Parka, a scenarij su oblikovali Ann Peacock ('Narnijske kronike: Lav, vještica i ormar') i John Romano. Režiserske palice se dohvatio George C. Wolfe, renomirani kazališni režiser, pisac i producent s dvije nagrade Tony, kojemu je ovo redateljski debi što se tiče filmskog platna.

No, iako je film snimljen prema književnom bestselleru, i to od ruke iskusnog režisera i producenta, te još k tome u njemu glume i omiljeni američki glumci, ipak nije uspio osvojiti pozitivne kritike. Internet stranica Rotten Tomatoes ovu je ljubavnu dramu opisala kao izrecikliran i dosadan pokušaj filma kojega čak ni karizma glavnih glumaca ne uspjeva učiniti gledljivim. Ocijena je niskih 30%, ali ipak nije sve tako crno. Iako su u velikoj manjini, bilo je i onih kojima se film svidio, a među njima su New York Daily News i Philadelphia Inquirer, koji otprilike tvrde isto – 'Olujna ljubav u Rodantheu' zanimljiva je i strastvena ljubavna priča koja, uz odlična glumačka ostvarenja, nudi i dirljiv prikaz kako dvoje poptunih stranaca postaju ljubavnici i srodne duše.'

zl.m.