Smrtonosna utrka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Smrtonosna utrka

Smrtonosna utrka

Death Race (2008.)

Universal Pictures/Continental film

105' akcija, avantura, ZF

Režija:           Paul W.S. Anderson

Uloge: Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane, Natalie Martinez, Jason Clarke

Scenario:        Paul W.S. Anderson

Producent/i:   Jeremy Bolt, Paul W.S. Anderson, Paula Wagner

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Smrtonosna utrka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.52
25
0.00

mile_cef 28.09.2010 Ocjena recenzije : 0.0

zabava i uzbuđenje

Ako vam odgovara Transporter ili Brzi i žestoki, ovo je isto to samo sa pregršt oružja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 22.06.2009 Ocjena recenzije : 2.33

Besmislen akcijski film s groznim scenarijem

Paul W.S. Anderson nije Paul Thomas Anderson pa da snima vrhunske filmove; on obožava raditi većinom besmislene akcijske filmove u kojima su mu daleko bitnije scene eksplozija od bilo kakve karakterizacije likova. 'Death Race' je film čiji je scenarij toliko besmislen da je to smiješno no akcija gotovo da i ne prestaje i to će zadovoljiti fanove takvih filmova. Glumci nemaju šta glumiti dok izgovaraju rečenice poput: 'Okay cocksucker. Fuck with me, and we'll see who shits on the sidewalk.' Žalosno je da trostruko za Oscara nominirana Joan Allen mora izgovarati takve rečenice za novac, baš kao i genijalni Ian McShane iz 'Deadwooda'. Statham je apsolutno tip kojem pašu takvi filmovi i on je uvijek uvjerljiv, dok je Tyrese Gibson baš kao i Andersonov scenarij - loš. 'Death Race' upada u svaki poznati klišej koji muči akcijske filmove ovakvog tipa i apsolutno je nepreporučljiv svakom ozbiljnom ljubitelju filma. Mislim, tinejdžeri i oni koji obožavaju Michael Bay/Seagal/Norris tip filma će uživati ali realno i prizemljeno tvrdim da je ovo jako loš film koji generalnu ideju posuđuje iz filma 'Death Race 2000' snimljenog 1975. s nedavno preminulim David Carradineom i Sly Stalloneom. Gledljivo, ali apsolutno ništa novo niti dobro.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nemanja_bc 22.04.2009 Ocjena recenzije : 2.5

cisti pogodak

Film odradjen po stilu samog glumca - Jason Statham-a. Za ljubitelje akcije ovo je prava prilika da nahrane svoju zudnju ;) s obzirom da su Jason-u auta i brza voznja u krvi, nakon transportera - ovo je 2. njegov najbolji film..
9/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 14.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

adrenalinska vožnja

Od ovoga filma sam dobio što sam i očekivao, pa čak i više. Mislio sam da će se raditi o preglupoj akciji, ali ipak u radnji filma ima nešto i priče, osim adrenalinske akcije.
Čovjek je nevino strpan u zatvor (Jason Statham) da bi sudjelovao u smrtonosnim utrkama koje uživo prati cijeli mrežni svijet. Kroz adrenalinsku jurnjavu, Jason doživljava i emocije zbog izgubljenje kćeri i upravo to mu daje snage da ne posustaje u smrtonosnoj utrci. Sama ta utrka je sjajno režirana i osmišljenja, i diže adrenalin. Meni osobno kroz film je živcirala opaka upraviteljica zatvora, koja pogine na kraju filma, što je bio veliki plus za cijeli film u mojim očima. Svidjela mi se i mala uloga dugokosog starca.
Sve u svemu, ovo bi trebali pogledati svi ljubitellji adrenalinske akcije, jer je ovom filmu sama akcija u pvom planu i njegova najveća vrijednost. Naravno, kraj je tipičan hapiendovski, ali očekivan i primjeren.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 03.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

HD

S obzirom na količinu atraktivnih akcijskih trgačih scena ovaj film bi se isplatio pogledati kada dođe na blue-ray, ali samo zbog toga...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenac 22.11.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Let's race...

Za ljubitelje non-stop akcije, film je pun pogodak.Spoj zatvorskog kruga i nabrijanih auta, siguran uspjeh.Pohvale upravo zbog tematike međusobnog likvidiranja zatvorskih klanova na drugi način osim skrivenim noževima ili gušenja žicom.Dizanje svega i svačega u zrak, jurnjava nabrijanih auta, međusobno klanje, brutalnost i želja za pobjedom....odlično realizirano i nabijeno adrenalinom.Jason Statham pravi je izbor za ovaj film, kao i Tyrese Gibson neizbježan u race filmovima.Akcija je jedino što ovaj film ima pa ga tako treba i doživjeti, ali malo više špreha ne bi mu škodilo.Sve u svemu ocjena visoka!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

krispy 23.10.2008 Ocjena recenzije : 2.33

svakako za pogledati

dobar je film, diže adrenalin, radnja mi se nekako povezuje s the condammned i mad max-om, ali sve u svemu dobro uloženih sat i pol u kinu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 22.10.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Klasični akcijski film

Klasični akcijski film koje ne napreže moždane stanice. Jurnjave, ubijanje, sječa glava, cakum pakum djevojka, ćelavi glavni junak ržećeg glasa koji prodire pogledom sa bradicom od 2 dana (naravno istetoviran) glavne su odlike ove akcijske razbibrige. Samo za ljubitelje akcije i još jedan u nizu hiperprodukcijskih filmova bez puno radnje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

hruschov 20.10.2008 Ocjena recenzije : 1.67

Samo ista imena glavnih likova

jedino sto povezuje ovaj remake sa orginalom su ista imena glavnih trkaca. i to je to. ovaj film je isto kao brzi i zestoki sa oruzjem u zatvoru. svakako pogledati prvo orginal verziju pa onda ovo. plus ovog filma su specijalni efekti, dok sve ostalo nedostaje sto se ocekuje ovakvog filma-nema gazenja ljudi, humora, prica je losa a naravno ima glupi hepi end. jos jedan remake bez duse i smisla koji je totalno unistio ideju orginala i onda jos se glupo nasmijao. i naravno iskoristio poznato ime za marketing. da se ne oslanja na orginal mozda bi i bila veca ocjena

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sanchez 16.10.2008 Ocjena recenzije : 1.5

luda zabava

ako ste željni akcije ovaj film ne bi trebali propustit-obavezno pogledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: