Oko sokolovo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oko sokolovo

Oko sokolovo

Eagle Eye (2008.)

Dreamworks Pictures

118' akcija, triler, misterija

Režija:           D.J. Caruso

Uloge: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Billy Bob Thornton

Scenario:        John Glenn, Travis Adam Wright, Hillary Seitz, Dan McDermott

Producent/i:   Alex Kurtzman, Roberto Orci, Patrick Crowley

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Oko sokolovo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
25
0.00

dbrkic82 23.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Pretjerivanja u izobilju

U ovom filmu ima toliko pretjerivanja da su još samo trebali staviti da zemljom upravljaju svemirci sa nekakvog svog planeta al ajd može se nekako prožvakati ali jedva.
PROSJEČNO!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 12.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Sokol ga nije volio

Solidan akcijski triler, koji je takav u pravom smislu riječi te je svojevrsno filmsko „osvježenje“ kad se uzme u obzir kakva se danas sva smeća nazivaju trilerima/dramama, krimi/triler i kakve sve kombinacije, a na kraju nula bodova.

Film ne nudi ništa novo, štoviše filmova sa tom tematikom ili sličnom je bilo xy puta, pa se ovaj po meni više oslanja na glumačku postavu i na niz akcijskih scena koje su moramo svi priznati podjednako iritantne i neizvedive baš kao i u velikim akcijskim hitovima poput „Nemoguće misije“ i njemu sličnim.

Tko zna da je iza ovog filma stajao Stevo Spilberg i njegov vjerni prijatelj Tomica Kruz možda bi bio atraktivniji i skuplji :) i samim time dobio veću ocjenu, ovako je za razonodu i veselje koje pruža zaslužio čvrstu trojku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 02.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

axis

premda kritičari baš ne ljube ovaj film, meni je bio sasvim ok za pogledati.
ta stvar sa umjetnom inteligencijom podsjeća me na strip Lazarus Ledd, samo što se tamo zove Axis

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 16.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

brzo i napeto ali neuvjerljivo

U ovome filmu kadrovi se redaju kao na tvorničkoj traci (čak ima i jedna takva scena u filmu). Film počinje zanimljivo i u tradiciji filmova Babel i Kingdom. Zatim se radnja preseljava u urbano područje i tu odmah prestane biti zanimljivo čim ugledah lika iz Transformersa. Zatim se redaju brzoplete radnje o kojima uopće nemaš vremena promisliti - redatelj gledatelju neda ni disati, što je meni vrlo odbojno, jer sam ljubitelj manje dinamičnih i tihih filmova koji se postepeno razvijaju. Redatelj je ciljao samo na akciju, kao da mu život o tome ovisi, i ovome filmu sva ta akcija ne neuvjerljiva i naivna. Klinac skoči sa 10 metara visina i ne bude mu ništa i pritom padne na tračnice i vlak se približava i mali izbjegne vlak u zadnju sekundu. Mislim, WTF?!? Mali je izbjegao dva puta smrt u nekoliko sekundi a sve je to napravljeno samo da bude nekakve akcije bez ikakve objašnjive i uvjerljive podloge, tako da sam imao osječaj da gledam Transformerse a ne film koji je trebao biti ozbiljni akcijski triler. Mislim da će u ovome filmu uživati oni najmlađi kojima je gola akcija glavni favorit. Još trebam napomenuti da se stari Bill Bob Thorton užasno ne poklapa u ovome filmu, koji u ulozi nekog agenta izgleda smiješno, čak sam pomislio i da gledam komediju u jednom trenutku - dobro da se u konačnici nije pojavio i sam Jim Carey, što me ne bi iznenadilo.
Preporučam da film pogledate nakon dosadne i duge art drame, jedino tako sva ta silna besmislena akcija i pravo more naivnih scena može lijepo sjesti. 6/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 22.10.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Uobičajeno pretjerivanje

Što VIŠE događaja u što MANJE sekundi glavni je moto ovoga djelceta. Ubijanje, jurnjava, pucanje, razbijanje, ljubakanje i ostalo sve u 10 sekundi. Neće moći ove noći. Barem ne kod mene. Naravno, da će se većini ovo djelce svidjeti zbog moći brzine radnje, ali ono što me zbilja impresionira kod filma je tiha moć, a ne neprestano nizanje bezveznih događaja jednog za drugim.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

oblak24 19.10.2008 Ocjena recenzije : 1.0

dobar je...

ovaj mali u filmu. za polizat prste hi hi xD

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: