Žica - kompletna prva sezona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Žica - kompletna prva sezona

Žica - kompletna prva sezona

The Wire: Season 1 (2002.)

HBO / Continental film

715' krimi, drama

Uloge: Dominic West, John Doman, Wendell Pierce, Frankie Faison, Idris Elba, Paul Ben Victor

Producent/i:   David Simon, Robert F. Colesberry

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica

imdb

Žica - kompletna prva sezona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
3
0.00

Na drogom preplavljenim ulicama zapadnog Baltimorea postoje dobri i loši momci. Da bi ih se razlikovalo ponekad je potrebno više od značke.

Ova iznimno realistična i neuljepšana policijska serija još je jedno remek-djelo Davida Simona, tvorca Emmyem nagrađivane mini serije 'The Corner' i pisca knjige na kojoj se temeljila serija 'Odjel za umorstva: život na ulici'. Serija prati jednu proširenu istragu ubojstava i trgovine drogom u Baltimoreu, koja kulminira složenim nizom prisluškivanja i nadzora. Ispričana s dvostrukog gledišta policije i njihovih meta, serija dočarava svijet između dobra i zla, a zločin i kazna bivaju proispitani na svakom koraku.

Istraga se pokreće kada neposlušni, ali iznimno sposobni detektiv Jimmy McNulty razgovara sa sucem povodom oslobađanja D'Angelo Barksdalea, nećaka glavnog dilera na području Baltimorea. D'Angelu je bilo suđeno za ubojstvo, no oslobođen je jer je glavna svjedokinja odbila svjedočiti.

McNulty je uvjeren da je to zbog zastrašivanja od strane pripadnika bande. Istovremeno dok gledamo McNultyeve pokušaje da riješi ubojstva povezana s drogom i zatvori vođu bande, pratimo i Barksdaleovu bandu. Hijerarhija u bandi je dovedena u opasnost, prvenstveno zbog odmetnutog Omar Littlea, što vodi do novih ubojstava i time još većeg privlačenja policijske pozornosti.