Nasilni policajac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nasilni policajac

Nasilni policajac

Violent cop (1989.)
103' akcija, krimi, triler

Režija:           Takeshi Kitano

Uloge: Takeshi Kitano, Maiko Kawakami, Makoto Ashikawa, Shiro Sano, Sei Hiraizumi, Mikiko Otonashi, Hakuryu

Scenario:        Takeshi Kitano, Hisashi Nozawa

Producent/i:   Takio Yoshida, Shozo Ichiyama

Zemlja:          Japan

Linkovi: imdb

Nasilni policajac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Policijski detektiv Azuma (Takeshi Kitano) agresivna je osoba koja je vječito u sukobu s ljudima iz svoje okoline i koji na sve reagira izrazito nasilnim postupcima.

Bilo da se radi o dječacima koji maltretiraju nemoćne osobe, bilo o ljudima iz tokijskoga podzemlja. Otkrivajući seriju ubojstava povezanih s narkomafijom, Azuma otkriva da njegov kolega i prijatelj Iwaki (S. Hiraizumi) nabavlja drogu koristeći svoj policijski položaj. Izgleda da on surađuje s najjačim yakuzom u gradu, a slučaj se zakomplicira kada nepoznata grupa otme Azumovu sestru, iza čega bi također mogao stajati Iwaki...

Najpoznatiji suvremeni japanski redatelj, Takeshi Kitano, prihvatio se režije filma 'Nasilni policajac' nakon što je prvotni redatelj, Kinji Fukasaku, zbog bolesti napustio projekt. I Kitanu je upravo ovaj film (kojemu je on sam jako izmijenio scenarij i prvotno osmišljeni oblik) ucrtao izuzetan stvaralački put koji je kasnije rezultirao brojnim iznimnim ostvarenjima ('Hane -Bi', 'Sonatine' i 'Zatoichija').

Radi se o filmu koji prikazuje sukobe između tokijskog podzemlja i sila zakona, viđene iz perspektive glavnoga junaka, policajca upitnog morala kojemu je agresivno ponašanje jedini oblik komunikacije. Film je postigao izuzetan komercijalni uspjeh u Japanu, a nisu ga zaobišle ni pohvale inozemne kritike.