Orao protiv Morskog psa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Orao protiv Morskog psa

Orao protiv Morskog psa

Eagle vs. Shark (2007.)
93' komedija, romansa

Režija:           Taika Waititi

Uloge: Jemaine Clement, Loren Horsley, Craig Hall, Joel Tobeck

Scenario:        Taika Waititi

Producent/i:   Cliff Curtis

Zemlja:          Novi Zeland

Linkovi:

imdb
službena stranica

Orao protiv Morskog psa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
7
0.00

On je ultimativni čudak, a ona zbunjena i sramežljiva. Srećom, ljubav je slijepa.

Lily je usamljena i sramežljiva zapslenica u fast-food restoranu. Jarrod radi u obližnjoj video-igraonici i kod nje kupuje hamburgere. Jednog dana poziva je kod sebe doma na kostimiranu zabavu s temom: 'obuci se u svoju najdražu životinju'. Ona dolazi kao morski pas, a on je dočekuje kao orao. Na zabavi se održava i mali turnir u video igrama, pa kad Lily pomete pod sa svojim protivnicima - ljubav se rađa.

Započinju vezu punu neugodne tišine i još neugodnijih dijaloga, ali Lily ipak pristaje otići s Jarrodom u njegov rodni grad gdje će on ispuniti svoju svetu misiju za koju se već godinama pomno priprema - osvetiti će se školskom nasilniku koji ga je malteretirao dok je bio mali. No, ubrzo po dolasku Jarrod ostavlja Lily jer je 'prezauzet treniranjem za osvetu'. Dok čeka odlazak, Lily se zbližava s njegovom obitelji i otkriva u sebi snagu za koju nije ni znala da je posjeduje.


'Orao protiv Morskog psa', trailer

Ljubavna priča o dva posve neprilagođena čudaka bila je najveći hit 5. Zagreb film festivala. 'Orao protiv morskog psa' prvi je dugometražni igrani film Taike Waititija. Ova suluda i potpuno pomaknuta komedija podigla je na noge i publiku Sundance Film Festivala. Waititi je mladi komičar s Novog Zelanda, poznat i kao Taika Cohen – po imenu s kojim je  bio nominiran za Oskara za kratki film 'Two Cars, One Night'.