Polu profesionalac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Polu profesionalac

Polu profesionalac

Semi-Pro (2008.)

New Line Cinema / Continental film

93' komedija, sportski

Režija:           Kent Alterman

Uloge: Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin, Rob Corddry

Scenario:        Scot Armstrong

Producent/i:   Jimmy Miller

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Polu profesionalac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.83
6
0.00

1976. je godina. Pjevač Jackie Moon od zarade svog jedinog hita kupuje košarkaški klub 'Flint Tropics' i postaje trener i glavni igrač.

Njegov klub se nalazi u ABA-i (American Basketball Association), ligi koja se upravo spaja sa NBA ligom. No samo četiri najbolja kluba imaju pravo na ulazak u prestižnije natjecanje, a Tropicsi su, naravno, najlošiji klub lige.

Da bi spriječio raspad svoga kluba, Jackie (Will Ferell) kupuje novog igrača. Čini to tako da ga zamijeni za perilicu za rublje. Ed Monixa (Woody Harrelson) je propali šuter koji je nekoć igrao u NBA prvacima Boston Celticsima, a uz njega tu je još i mladi, nadobudni Clarence "Coffee Black" Johnson (André Benjamin). Sa njihovom pomoći Tropicsima rastu šanse za uspjeh.

Will Ferrell se posljednjih godina izvještio glumeći egoistične, mačističke i priglupe likove, uglavnom u sportskim komedijama ('Ledom do slave', 'Priča o Ricky Bobby'). Na taj način on istovremeno slavi i izruguje svijet sporta i njegove zvijezde. Priča je svima već poznata iz stotine sportskih filmova, a tu su i standardni gegovi iz Ferrellovih komedija - satira i sprdanje sa modom i navikama određenog razdoblja, slapstick i nadrealne situacije.