Kriminalci na godišnjem - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kriminalci na godišnjem

Kriminalci na godišnjem

In Bruges (2008.)

Focus Features/Discovery

107' komedija, krimi, drama

Režija:           Martin McDonagh

Uloge: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Clemence Posey

Scenario:        Martin McDonagh

Producent/i:   Graham Broadbent, Peter Czernin

Zemlja:          Velika Britanija, Belgija

Linkovi: službena stranica

Kriminalci na godišnjem

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
43
0.00

adriana_m 29.01.2013 Ocjena recenzije : 2.5

in bruges :(

vidim da sam jedina kojoj se ovaj film nije svidio... toliko preporuka sam dobila i ostala izneneđena mračnim i napornim dijalozima, pričom koja nije nimalo dinamična ni zanimljiva.. samo sam čekala da se nešto dogodi i jedva dočekah i kraj koji mi je jedini ostao u pamćenju jer su napokon svi dobili što su i zaslužili. ne bih ga opet pogledala.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 27.11.2010 Ocjena recenzije : 3.0

iznenadih se

inače nisam fan colin farella štoviše nema mi ni jedan dobar film, al ovaj je poprilično dobar, polu ozbiljan ali puno više smješan, posebno njegovo nabrijavanje na patuljke :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sineretve 26.11.2010 Ocjena recenzije : 4.0

In Bruges

Nakon brda preporuka... nagovaranja... odlučio sam se pogledati ovaj film... nisam obožavatelj ovakvih uradaka... filmovi koji se zasnivaju na dijalozima... spore ili gotovo nikakve radnje... definitivno nisu moj tip... valjda zato što mi sapunice idu na živce... hehe... ipak ovaj film ima ono nešto... ima dušu... emociju... zdravu... i to ga čini solidnim... za one koji će ga skidati sa neta... neka pripaze koji titl će uzeti... jer je jako bitno kako je preveden...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Chris 27.10.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Malo-Veliko remek djelo (recenzija sadrži kraj filma)

Film je briljantan no ja ću ipak prokomentirati samo kraj koji me oduševio. Moram priznati da nikad nisam osjetio toliku brzu i naglu izmjenu mixa emocija u nekoliko sekundi. Najprije nevjerojatno tragičan trenutak, zatim navala smjeha od kojeg sam se grčio kada je Ray opet komentirao Bruges pa opet snažna tuga izazvana rečenicom "I realy thought I wasn't gonna die"

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 01.05.2010 Ocjena recenzije : 2.0

ODLIČNA CRNA KOMEDIJA U STILU GUYA RITCHIEA I BRAĆE COEN

Izvstan film
Po naslovu ga nitko nebi ni posudio dok ne vidi glumačku ekipu.Posudit ce film da obican filmic da ubije dosadu i taj filmic ce ispat filmcina.
Od zabavnih dijaloga,odličnih scena pucnjave do izvrsnih izvedbi.
Colin Farell je zaslužio Oskara za glavnog glumca dok su mu Glesson i fenomenlani Fiennes za repom za nagrade.
Izvrsno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 09.01.2010 Ocjena recenzije : 4.71

Odmor u Brižu

Martin McDonagh, režiser u razvoju, u svom filmu uzima za temu profesionalne ubice.Prikazuje ih kao ljude, koji takođe imaju dušu, hoće da se dobro provedu, popiju po koju čašicu, potraže neku zgodnu 'ribu', pa čak i da se ufiksaju.Dakle, imaju mane (poroke), ali i vrline oličene u strogom pridržavanju, unapred utvđenih principa poslovanja. Nešto kao kodeks časti.Dva glavna lika se sprijateljuju obavljajući svoj 'prljav i krvav' posao, postaju toliko dobri, da to ne može da rasturi niko, pa ni mafijaški bos Harry (odlični Ralph Fiennes).Njihov glavni problem je što načinjena greška u poslu, koja nema mogućnost popravke. Colin Farrell (kao Ray), je duboko pogođen zbog toga što nije smeo sebi da dozvoli da ubije nevinu osobu,tako da smatra da nema razloga da i dalje živi.Na drugoj strani, njegov stariji kolega, Ken (Brendan Gleeson),na stvari gleda mnogo odmerenije, pa dobija zadatak da odvede Ray-a u živopisni Bruges,jedan od najstarijih gradova u Belgiji,sa dobro očuvanom gotskom arhitekturom,i da ga tamo, po instrukciji glavnog bosa,sredi. U iščekivanju naloga za ubistvo, kolege se provode, doduše svako na svoj način.Tu se u priču uvodi niz zanimljivih likova: američki filmadžija-patuljak, lokalna dilerka droge-lepuškasta Chloe,bremenita Natalie-suvlasnica hotela u kome odsedaju naša dva momka, prodavac oružja Yuri, kao i bivši momak zanosne Chloe-smotani lopov Eirik. Uz obilje duhovitih dijaloga, ova crnohumorna priča ima manje-više očekivani rasplet.Naime svi glavni likovi stradaju u vatrenom obračunu,što ukazuje da je njihov način života ipak bez ikakvog smisla i da nema neki duži rok trajanja ('ubijaš dok i sam ne budeš ubijen').Obilje crnog humora, sa trilerskim zapletom i raspletom, karakteristično je za Engleze, tako da je možda glavni nedostatak filma, taj što neće moći baš svako da ga razume u potpunosti,naročito ako film gleda kao komediju.Bez obzira na to,film je jako solidan, imajući u vidu priču, lokacije snimanja, a ni gluma nije loša.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 23.03.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Odličan film!

Sjajan film, pun crnog, ali dobrog humora, odlične akcione scene...
Kako je dobro smišljan preokret situacije kada Ken napokon, a i mi s njim, shvati da stvari nisu uvijek onakve kakvim se čine...
Jedino mi je zasmetalo što sam na kraju znala šta će se desiti (vjerujem da su mnogi to lako predpostavili) pa mi zadnje scene nisu bile nikakvo iznenađenje. Ali to uopšte nije pokvarilo prvi dojam! Opet kažem - film je sjajan! Obavezno pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 13.03.2009 Ocjena recenzije : 2.67

Dobar

In Bruges mi se jako svidio jer je zaista fenomenalno uspio iskonbinirati crnu komediju, brutalnu i nasilnu dramu i kriminalističku priču.Rijetko kad je to kome uspijelo ( možda filmu lopovi uboice i dvije nabijene puške) ali najbolje od svega što svi ti žanrovi jedni druge savršeno nadopunjuju i niti jedan nije preisforsiran.

Glumci su kako se i pretpostavlja na razini zadatkaa, pogotovo me pozitivno iznenadio Farrell koji je stvarno odličan.Dialozi su super što nije ni čudo jer je film bio nominaran za oscara u kategoriji najbolji scenarij.

Definitivna preporuka

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

armada_croatia 18.02.2009 Ocjena recenzije : 2.0

Dobar film

vrlo nesvakidasnji film...odlican crni humor i sjajni farrell s ostalom glumackom ekipom...vrlo interesantan film...preporucam ga svakome!!! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

burek 11.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

vrati se s godišnjeg

Damirooo dugo već nema tvoje recenzije, vrati se s godišnjeg jer nemam što čitati na filmskom

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Marin777 27.01.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Vrlo dobro!

Mada nisam poklonik ovog žanra film me nije ostavio ravnodušnim. Ovako dobru glumačku ekipu već odavno nisam vidio. Da sam ovaj film našao na policama videoteke nikada ga nebi uzeo, ali film sam dobio u divix formatu pa sam ga počeo gledati iz ciste dosade. Scenarij je dobar, dijalozi su strahovito dobri, slike Brugesa su predivne, casting je nevjerojatan. Farrell naravno briljira ali meni je najveće iznenađenje Ralph Fiennes kojeg se sjećamo iz Schindlerove liste. Odličan je glumac i zo sam tek sada shvatio. U ovom filmu glumi okrutnog, nemilosrdnog monstruma koji voli umjetnost i arhitekturu. Djeluje strahovito,monstruozno i originalno poput Hopkinsa u filmu "Kad jaganjci utihnu". Dobra lekcija relativno nepoznatog engleskog redatelja stupidnoj američkoj produkciji.
Svakako pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

blocky 01.01.2009 Ocjena recenzije : 3.0

film je preprepredobar. kraj je jako tužan zapravo, iako je komedija. Farell savršeno glumi u ovom filmu. Svakako pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 25.12.2008 Ocjena recenzije : 3.0

počeo sam gledato ovaj film da ubim dosadu, ali me fil na kraju oduševio

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 24.08.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Na europski način

U vrijeme kada glavninu zarade nose filmovi poput Wanteda, filmska industrija plasirala je ovaj vrlo neobičan uradak. No to i nije tako neobično kada se uzme u obzir da se ovdje radi o europskoj produkciji a ne us-komercijala.d.o.o.

Po meni ovaj film spada u kategoriju alternativnih filmova koji će vas ili oduševiti ili natjerati da na pola filma izvadite dvd-e i bacite ga u zid.

Ovdje se radi o jednoj vrsti crne-dramske-komedije, koja u sebi sadrži mnoštvo besmislenih dijaloga (posebno od strane Farrella), koji su odavali dojam da je scenarist vjerojatno bio na lakšim drogama :)

Uglavnom da nema Farrella film bi vjerojatno ostao zabilježen samo od strane ljubitelja ovakve ne komercijale, no srećom Farrell je slavni europljanin koji očito zna cijeniti pravu umjetnost.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 23.08.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Jako dobar film s iznenađujuće dobrim Farrellom

Otišao sam u kino pogledati ovaj film s ne baš prevelikim očekivanjima i ne znajući ništa o filmu osim o tome tko glumi u njemu. Film me iznenadio, odličan je. Predivne su slike Brugesa, casting je odličan (iznenađujuće odličan Farrell), priča totalno drži vodu i ono što je najbitnije je spoj crnog humora s životnom dramom glavnih likova. Malo podsjeća na 'Ubojstva i margarite' s tamo odličnim Brosnanom, ali 'In Bruges' je puno bolji film. Hrvatski prijevod filma je očajan, no nadam se da vas to neće sprječiti da pogledate ovaj jako dobar prvijenac McDonagha s odličnim Ferrellom, Gleessonom, Fiennesom i Poésy. Također, moram napomenuti da je film britanski a ne američki i to se vidi u samome kraju. Siguran sam da bi američki bio happy ending. Još jedan plus više za 'In Bruges'. Pogledajte!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

call_dirt 12.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

super prijevod

originalni naslov filma je "In Bruges" što znači " U Brugesu" ,a ne "kriminalci na godišnjem"...
Pogledao sam film prije 4 mjeseca i moram reci da je film odlican... sve pohvale...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: