Mamin novi frajer - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mamin novi frajer

Mamin novi frajer

My Mom's New Boyfriend (2008.)

Millennium Films/Blitz

97' akcija, komedija, romansa

Režija:           George Gallo

Uloge: Antonio Banderas, Meg Ryan, Colin Hanks, Selma Blair

Scenario:        George Gallo

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Mamin novi frajer

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
8
0.00

Jadni Henry ne samo da se mora naviknuti na činjenicu da je njegova majka seksi i privlačna, nego mora i pratiti njezine ljubavne sastanke.

Nakon dvije godine na tajnom zadatku, FBI agent Henry (Colin Hanks) se vraća kući u Shreveport u Louisiani i pridružuje se lokalnoj jedinici svoje agencije. U njegovom odsustvu, njegova nekoć pretila i nesretna majka Marty (Meg Ryan) pretvorila se u vitku i živahnu ženu, koja privlači muškarce svih godina i željno prihvaća njihovu pažnju. Henry nije najsretniji s novom verzijom svoje majke, dok njegova zaručnica Emily (Selma Blair) uživa u slobodnom duhu svoje buduće svekrve. Da stvar bude gora, Emily stalno omalovažava Henrya, a obje žene u njegovom životu mu nikad ne daju mira.

Tada Tommy (Antonio Banderas) dolazi sa svoja dva europska pratioca, Nikom (Tom Adams) i Jean-Yvesom (Eli Danker) u Shreveport ne bi li ukrao Berninijevo remek-djelo, čuvenu statuu 'Majka i dijete' koje se trenutno nalazi na izložbi u gradskoj galeriji. Kada neočekivano sretne živahnu i privlačnu Marty, zaljubi se u nju, što beskrajno komplicira njegov pothvat. Uz to, njezin se sin ponaša, u najmanju ruku, malo previše tiranski. Stvari postaju još interesantnije kada Henry od svog šefa Johna Conrada (Keith David) dobiva novi zadatak – pratiti svaki korak internacionalnog kradljivca umjetnina i ubrzo otkriva da je to majčin novi dečko. To znači da on sada mora prisluškivati njihove romantične sastanke i šaputanja na jastuku.


'Mamin novi frajer', trailer

Pisac scenarija i režiser George Gallo, zahvaljujući svojim dosadašnjim uspjesima (drama 'Local Color' i komedija 'DysFunktional Family') okupio je dokazane i omiljene američke glumce. Tu su Antonio Banderas ('Legenda o Zorrou', 'Kraljevi mamba') i Meg Ryan ('Kate i Leopold', 'Kad je Harry sreo Sally'), a glavnu ulogu igra sin Toma Hanksa, Colin ('Portal smrti', 'Orange County').

No, izgleda da poznati glumci nisu dovoljni da se napravi dobar film. Iako 'Mamin novi dečko' još nije ocijenjen na internet stranici Rotten Tomatoes, oni kritičari koji su ga pogledali nisu zadovoljni. Filmcritic.com naziva ga totalnim promašajem, a DVDTown.com i ReelTalk Movie Reviews kažu kako su šale jednostavne, predvidljive te da vas film neće baš nešto oduševiti. Ipak, nesumnjivo će se svidjeti obožavateljima (obožavateljicama) Banderasa i Meg Ryan -publici u srednjim godinama kojoj je ovaj film prvenstveno i namijenjen.

zl.m.