Iza stakla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Iza stakla

Iza stakla

Iza stakla (2008.)

Inter film/Blitz film i video

80' drama

Režija:           Zrinko Ogresta

Uloge: Leon Lučev, Jadranka Ðokić, Daria Lorenci, Anja Šovagović-Despot, Božidarka Frait, Nina Violić, Dara Vukić, Boris Svrtan, Krešimir Mikić, Bojan Navojec, Trpimir Jurkić

Scenario:        Lada Kaštelan, Zrinko Ogresta

Producent/i:   Ivan Maloča

Zemlja:          Hrvatska

Iza stakla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.15
13
0.00

citadel 17.08.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Iza prosjeka

Meni ovaj film nije ništa posebno. U sat vremena i deset minuta trajanja malo toga mi je vuklo pažnju. Radnja se bazira na međuljudske odnose, tu je već mnogo puta viđeni ljubavni trokut. Poznati arhitekt kojeg glumi Leon Lučev vara ženu sa deset puta ružnijom ženom. Uglavnom kadrovi i režija se svodi na lica nekoliko glumaca i njihovu glumu i međusobne odnose. Da nije bilo glasnih svađa između nekoliko likova možda bih i zaspao usred filma. Cijeli film je pomalo dosadan i nekako mlake atmosfere ali sam osjetio da će doći do neke tragedije - i tako je i bilo. Arhitektovu ljubavnicu slučajno iz pištolja ubije jedan čovjek koji se zavadio sa jednim drugim čovjekom i tu je kraj film i odjavna scena u kojoj kamera prikaziva čitavu minutu očajnu facu Leona Lučeva i onda - cut, tj. kraj filma, i naravno gorak okus u ustima. Cijeli film sam čekao da se nešto dogodi i onda se dogodi nešto tako tipično i nemaštovito. Imam osječaj da su mnoge potrebne scene bile maknute jer ovome filmu treba malo bogatije fabule, više upečatljivijih scena, više zapleta itd.
Pretenciozan film pretencioznog redatelja. I ne čudi me što je imao lošu gledanost u kinima. Pogledajte jedino kada ga budu prikazali na HRT-u, ako tad ne budte imali ništa pametnije radit.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 23.02.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Jako dobar Hrvatski film

Odmah da kažem film mi se jako svidio iako sam mislio da neće jer mi se tema nije svidjela, a i iskreno nevolim gledati domaće drame.

Kada sam došao u kino portir koji prodaje karte se iznenadio jer sam jedina osoba koja je došla kupiti kartu. Iako je bilo i upitno puštanje filma ipak su mi se smilovali i pustili mi film i nisam morao platiti kartu (JUPI!)ali sam zato bio jedina osoba u kinu.Strašno.

Film mi se najviše svidio zbog glume.Svi glumci su jako dobri kao i podjela uloga.Film je jako tehnički dotjeran i svidjela mi se fotografija i osvjetljenje. Režija je iznenađujuće dobra. Film mi ni u jednom trenutku nije dosadio( a mislio sam da hoće).Lokacije snimanja su lijepe pogotovo one snimane na moru.Film isto tako nije predug niti gledatelja zamara suvišnim objašnjenjima.

Moram priznati da mi je žao što ovakvi hrvatski filmovi tako neslavno loše prođu u kinima, a pogotovo IZA STAKLA koji to nisu zaslužili.Nezna zašto je to kino bilo taj put prazno? možda ljudi ne žele gledati depresivne filmove ili je možda na televiziji bilo nešto bolje.Bilo kako bilo pogledate ovaj film to je moja preporuka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 12.11.2008 Ocjena recenzije : 2.67

Iza stakla

'Iza stakla' je jedan mali, osoban film poznatog redatelja Zrinka Ogreste o običnim ljudima s kojima se možemo poistovjetiti i osobnim tragedijama koje ih zadešavaju. Tu imamo ljubav, seks, odnose između muža i žene, muža i ljubavnice, žene i obitelji. Sve to Ogresta predstavlja jako dobro i uvjerljivo u čemu mu je zasigurno pomogao nadahnuti glumački trio Lučev-Ðokić-Lorenci u glavnim ulogama. Jedinu zamjerku imam na kraj, po mom mišljenju 'falilo' je još par scena, no sve u svemu dobar i preporučljiv film za sve ljubitelje drame.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: