Gia - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gia

Gia

Gia (1998.)

HBO / Continental film

120' drama, romansa, biografski

Režija:           Michael Cristofer

Uloge: Angelina Jolie, Mercedes Ruehl, Faye Dunaway, Elizabeth Mitchell, Kylie Travis

Scenario:        Jay McInerney, Michael Cristofer

Producent/i:   James D. Brubaker

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Gia

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.68
31
0.00

ja:) 20.04.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Film je odlican pogotovo Angelina koja je fenomenalno odglumila

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 29.11.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Tour de Force Angeline Jolie

Gia nije jednostavan film za gledanje; tragična biografska priča o posrnulom supermodelu nije lako štivo iz više razloga.

Sniman od strane HBO-a kao televizijska produkcija što se donekle osjeti, film ipak posjeduje poseban senzibilitet i dramatiku prvenstveno zbog sjajne uloge Angeline Jolie. Zbog svoje sirove seksualnosti i crte autodestrukcije iz stvarnog života, Angelina je savršena za ovu ulogu i potpuno je zaslužen Zlatni globus koji je osvojila za ovaj film. Mislim da nikad više nije toliko "uronila" u niti jednu ulogu kao ovdje, čak ni u fascinantnoj Girl, Interrupted.

Film je pravi miš-maš snimateljskih i redateljskih tehnika - u pozitivnom smislu, počevši od segmentirane radnje (asocijacija na dnevničke zapise stvarne Gie Carangi) i ubacivanja pseudo-dokumentarističkih komentara ljudi koji su je poznavali. Kako radnja odmiče, tako je sve češća intersekcija crno-bijelih i usporenih poetičnih kadrova koji stvaraju gotovo halucinantan efekt vješto reflektirajući nestvaran svijet slave i bolno stvaran svijet droge u koji je Gia uvučena.

Odlične uloge su ostvarile i Elizabeth Mitchell kao njena ljubavnica i, zapravo, ljubav njenog života, te Mercedes Ruehl kao njena majka.

Težak, melankoličan i tragičan film, namjerno stiliziran kolaž života emotivne Gie Carangi, koji svakako vrijedi pogledati zbog sjajne naslovne uloge.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

erakovi 24.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

anđa

Film sam davno pogledao i smatram da je u njemu Angelina ostvarila najbolju ulogu u životu. Zanimljiv od početka i kraja. Obavezno pogledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: