Razotkriveno - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Razotkriveno

Razotkriveno

Redacted (2007.)

Magnolia Pictures / Discovery film i video

91' krimi, drama, ratni

Režija:           Brian De Palma

Uloge: Patrick Carroll, Paul O'Brien, Daniel Stewart Sherman, Kel O'Neill, Rob Devaney

Scenario:        Brian De Palma

Producent/i:   Todd Wagner, Mark Cuban, Gretchen McGowan

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Razotkriveno

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

DePalmina kontroverzni film snimljen prema istinitim događajima prikazuje strahote rata u Iraku sa fokusom na zločinima američkih vojnika.

Masovnom ustanku protiv rata u Iraku ustao je i legendarni Brian DePalma snimivši (pre)realističan portret ratnih strahota u toj napaćenoj zemlji. U fokusu je grupa američkih vojnika koja bez ikakvog razloga proganja nevinu djevojku i njezinu obitelj što će kulminirati silovanjem u ubojstvima.

Film nastoji ukazati na ulogu masovnih medija koji redirigiraju istinu prikazujući nam samo pogodne materijale. DePalmin je film snimljen poput niskobudžetnog dokumentarca. U nastojanju da se još više odmakne od konvencionalnog prikaza modernih medija DePalma koristi nadzorne kamere, blogove, YouTube filmove i ostale alternativne kanale koji jedini sadrže pravu istinu.

Uznemirujući prizuri osakaćenih i mrtvih uzburkali su cenzore, publiku, pa i same vlasnike Magnolia Picturesa, kuće koja je distribuirala filma. To je rezultiralo izbacivanjem kontroverznih scena i DePalminim burnim negodovanjem. Sve ipak nije razotkriveno.

i.k.