Revolucija i strast - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Revolucija i strast

Revolucija i strast

The Dancer Upstairs (2002.)

Fox Searchlight Pictures / Blitz film i video

128' krimi, drama, triler

Režija:           John Malkovich

Uloge: Javier Bardem, Juan Diego Botto, Laura Morante, Elvira Minguez, Alexandra Lencastre

Scenario:        Nicholas Shakespeare

Producent/i:   Russell Smith, Lianne Halfon, Claudia Lewis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Revolucija i strast

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Redateljski prvijenac Johna Malkovicha neobična je priča o policajcu u lovu na vođu pobunjenika u latinoameričkoj zemlji na rubu kolapsa.

Karizmatični John Malkovich za svoj se debi iza kamere pripremao sedam godina, točnije od trenutka kada se upoznao sa knjigom 'The Dancer Upstairs' Nicholasa Shakespeara. Otkupivši autorska prava krenuo je u potragu za producentima da bi 2002. realizirao svoj ambiciozni projekt.

Njegov glavni junak je odvjetnik koji ipak se ne odlučuje na život u sudnici već odlazi u policiju uvjeren da će tako imati više utjecaja u borbi za pravdu. Riječ je o Augustinu Reasu, ambicioznom čovjeku, idealistu, ocu i suprugu koji se ne boji proturiječiti korumpiranim glavešinama u policiji.

Mjesto radnje je neimenovana latinoamerička država koja se nalazi na rubu raspada, na udaru sjajno organiziranog terorističkog pokreta. Iza svega stoji anarhist Ezequele, vođa terorista koji okuplja sljedbenike ne bi li mu se pridružili u borbi protiv fašističke vlade. U kaotičnoj, napetoj situaciji Reasov je zadatak pronaći i zaustaviti Ezequela.

U međuvremenu se zbližava sa Yolandom, učiteljicom baleta njegove kćeri u čijem društvu pronalazi utočište u kaosu koji ga okružuje.

i.k.