Zubi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zubi

Zubi

Teeth (2008.)

Roadside Attractions / Discovery film

88' komedija, horor

Režija:           Mitchell Lichtenstein

Uloge: Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais, Hale Appleman, Ashley Springer, Vivienne Benesch, Lenny Von Dohlen, Nicole Swahn, Julia Garro, Adam Wagner

Scenario:        Mitchell Lichtenstein

Producent/i:   Mitchell Lichtenstein, Joyce M. Pierpoline

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Zubi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.87
23
0.00

nataly7 27.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

užaaaaaaaaaaaaaaas

film mi se po sadržaju učinio zanimljiv....a koliko je stvarno zanimljiv govori to da je bio toliko dosadan da ga nisam mogla do kraja pogledat koliko je glup, dosadan i razvučen.
nigdje nema ni humora a ni horora,film je za 0
svakako preskočiti

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 27.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Vagina dentata

Sundance Film Festival kao lansirna rampa za male nezavisne filmove uvek donese nešto novo. Debitantski projekat ''Teeth'', relativno nepoznatog Mitchella Lichtensteina, zamišljen kao miks drame, horora i komedije, ostavio je utisak na festivalski žiri. Tako je glavnu nagradu odnela, mlada glumica Jess Weixler za rolu smerne srednjoškolke Dawn O'Keefe. Radnja smeštena u malom mestu u blizini nuklearke (na šta ukazuju dva ogromna dimnjaka, a inače snimano je u Austinu, Texas), prati sazrevanje mlade devojke Dawn, koja postaje svesna svoje seksualnosti. Ona je spremna da čeka ''onog pravog'', pa se kao predsednica lokalne grupe devica zalaže za borbu protiv promiskuiteta tako karakterističnog za njene drugove i drugarice. Njeno ponašanje je predmet podsmeha Brada, njenog polubrata. Kada Dawn upozna Tobeya, novopridošlog momka, pomisliće da je možda on baš taj koga je ona čekala. Ali incident prilikom Tobeyevog pokušaja da dobije ono što toliko želi, završiće se loše po njega, a mlada Dawn ostaće zapanjena saznanjem da joj se u vagini kriju oštri zubi. Ponovljeni incident prilikom ginekološkog pregleda, baciće u očaj devojku. Da li je ovakva vrsta deformiteta izlečiva, te kako će se sve to odraziti na njen društveni život, pitanja su koja se nameću sama po sebi. ''Vagina dentata'' je samo termin iz psihoanalize, koji im se objašnjava (podsvesni) strah od kastracije, iako je otkriveno par slučajeva u medicinskoj praksi, da zubi mogu biti smešteni u pojedinim delovima tela (pa čak i u vagini). Iako film ima crnog humora na pretek, kao i originalan pristup u objašnavanju koje opasnosti nas vrebaju kod tako primamljivog neobaveznog seksa, ipak je sve to nedorečeno i pomalo bez veze. Preskočite ovo filmsko štivo svi vi koji smatrate sebe mačo-tipovima (a kojima ne može odoleti bilo koja zgodna cica).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hitler 05.04.2010 Ocjena recenzije : 2.5

Obsvezno pogledati

Film je poseban mada je mogao i malo bolje da se uradi ali je ipak za 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 24.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

specijalan film totalka

pa ja više nemam riječi za nove filmove(iako je iz 2007)ovaj film je bolestan pa mislim ljudi kakva je to tema da vagina ima zube???još usto nam prikazuju tuđe spolne organe što me apsolutno ne zanima...ovo je čista nula za film,glumica je besramna...stalno prikazuje neke svoje žrtve kak umiru i to je tka dosadno...kraj je kao da nije gotov tj kao da se mora nastavit...ma čista katastrofa...a početak filma je nepotreban i dosadan...jako loše i nemojte ga gledat stvarno...sjedni 1 i vidimo se na popravnom hahhaah samo što se ovaj film ne zaslužuje popravit
komaaaa

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 23.02.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Pica ubojica!

Hm, šta reći. Film koji je pobudio pažnju samim naslovom a o temi da ne govorimo, iako nisam pretjerano ništa očekivao od filma, mogu reći da me ja zabavio, nasmijao i šokirao....

Mjestašce koje ima tako lijep krajolik (2 dimnjaka koja se protežu kroz cijeli film) , djevojka koja se čuva za onog "pravog" a ima tajno oružje za nasrtljivce ....

Glavna glumica se odlično snašla u ovoj ulozi, ova uloga će je pratiti jedno vrijeme ....

Pogledati, neobavezno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

iMarac 07.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Za svaku "sileđiju"!

Definitivno kazna kakvu i zaslužuju... Zannimljiv film,radnja...čista 5!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale7 28.10.2008 Ocjena recenzije : 2.33

jel se neko zajebava?

Ovo je definitivno najgluplje djelo ikad!!! Kako je tema i radnja retardirana...za popizdit.A glumu necu ni komentirat!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 20.08.2008 Ocjena recenzije : 3.8

neočekivano dobro

Primjetio sam da su muški dali negativan komentar - s obzirom na tematiku filma to me i ne čudi. Ja sam muško i ovaj film mi je iznenađujuće dobar. Obično zaobilazim tinejđerske filmove ali ovaj sam odlučio pogledati zbog neki navodnih poveznica sa hororom. Film i nema nekih horor elemenata, više bi ga klasificirao kao malo komičnu dramu, inače film je ozbiljan ali ima smiješnih elemenata i sve se odnese da kastriranje muškog 'alata'. Scenarij nije neka dubina ali od ovakve vrste filma se to i ne očekuje a svakako radnje ima i zanimljivih naracija. Mislim da je film bolji od ijednog nastavka Američke Pite i takvih sličnih filmova.
Film naravno govori o dobroj curi koja se zavjetuje za čednost do braka i ne znajuči kakve 'tajne' skriva njezina seksualnost. Nakon što biva silovana shvati da ima zube u vagini. Ožalošćena neželjenom seksu ona se osvečiva potentnim i neobuzdanim muškarcima koji ostaju bez svoje 'muškosti' i naravno svojem perverznom polubratu. Uviđajući kakav je svijet i muškarci ona odlazi od kuće da bi im svima održala lekciju za pamćenje - ovdje sam malo uzeo slobode u opisu radnje, al' to daje nasluiti zadnja scena gdje čak se čak i djed nalazi u iskušenju prema svojim nagonima.
Ovaj film bi mogao preneraziti muškarce i one razuzdanije žene. Žene će s poklikom dočekati ovaj film, a oni 'ponosni muškarci bi ga mogli dočekati na nos. Film ima i neku vrstu pouke i za mlade žene i mlade muškarce a to je da nesavladivi nagoni (pogotovo seksualni u kontekstu filma) koštaju glavom - ako već ne glavom.
Uglavnom, film dosta originalne tematike koji je dobrodošao u ovo vrijeme i koji bi tinejđeri trebali pogledati da se odluče za svoj put a koji uostalom može i zabaviti mlađu publiku iako i nije za previše mlade zbog nekih scena i dijaloga.
Zaboravio sam spomenuti koju riječ o glumi i reći da je mala Dawn odlično odglumila čednu curu i baš joj ta uloga pristaje.
Ocjena: 7,5/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 31.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Loše

Evo jednog filma bez specijalnih efekata, ali i bez radnje. Ovakav scenarij može napisati i moja malenkost. Evo primjera.
Godina je 2012. Muškaraca je sve manje zbog velikih ratova, prometnih nesreća i vagina dentata. Sperme nestaje. Žene se boje pentracije. Natalitet opada. Zbog vagina dentata muškarci se boje sexa i smrzavaju spermu. Jedina preostala tvornica sperme smještena u New Yorku dignuta je u zrak pod neobjašnjivim okolnostima. Ali negdje u pustinji u Texasu nalazi se jedna bočica koja može spasiti čovječanstvo. To je specijalna sperma. Nakon oplodnje rađa se djevojčica koja je normalna i koja nema vagina dentatu itd, itd, itd.
Ajmo snimiti film. Na osnovu sličnog scenarija snimljeno je i ovo smeće od filma i zapravo kada malo bolje razmislim svaka budala danas može biti scenarist. No vratimo se nakratko filmu, ali samo nakratko. Ovaj film je toliko glup da jednostavno nakon što sam ga odgledao nisam mogao naći izlaz iz kina dobrih pet minuta, jer je bezidejan i negativno utječe na moždane stanice.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

erakovi 29.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

ZUBI + 1996

Ha! Sto reci osim da je scenarij morbidan i potpuno drugaciji od ostalih! Mislim da su autori ovaj film namjerno htjeli profurati kao neki trash film B produkcije. To se dalo naslutiti kroz filmove koje su likovi gledali. Izdvojio bih dvije odlicne scene - sa psom i penisom te djedica na kraju filma! Sve u svemu ocjena za hrabrost...
1996. - 1. PAKLENI SUND, 2. LEGENDA O JESENI / QUENTIN TARANTINO / BRAD PITT / JULIA ORMOND (LEGENDA O JESENI) / UCD / MIRAMAX / DRAMA

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

PPPPPPPPPPPPPPPPPP 15.07.2008 Ocjena recenzije : 3.67

qet

hiljadu bi dala za ovaj film.super jeeeeeeeeeeeee

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

seductive 13.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

cap carap

Onako mila, draga i slatka Dawn zalaze se za vrijednosti koje su u danasnjem svijetu poprilicno nevazne, pa zato pocesto nailazi i na neodobravanje kod dobrog dijela svojih vrsnjaka. Njen porodicni zivot je poprilicno rastiman, cemu najvise pridonosi njen brat Brad, nasilnicki nastrojeni mentalni bolesnik, koji je u nju zaljubljen jos od djetinjstva, jer mu zapravo i nije 'prava' sestra. Prezire zenski rod, a psa je nazvao Mother, s djevojkom opci samo analno, i tipicni je parazit. Dawnina majka, koja je njemu pomajka, umire na hodniku dok se ovaj seksa sa svojom djevojkom, otvorenih vrata, ignorirajuci majcina zapomaganja. Tako je mala, jadna Dawn rastrkana izmedju nenormalne familije, nasilnicki nastrojenog brata, udruzenja djevaca koje bi ubilo za njena uvjerenja, te Tobeya, kojije u pocetku podrzava, a zatim nasilnicki nasrne na nju, postavsi prva zrtva njezine krvolocne vagine. Scene 'caparenja', dakle dosad nevidjenog kastriranja nisu najeksplicitnije, no sudeci po izrazima lica aktera, i krvavim prizorima nakon cina, i vise su nego dovoljne da se uhvatite za medjunozje i zamrznete...Najzanimljivije scene slijede kad mala, slatka i nevina Dawn shvati kakvo oruzje zapravo posjeduje i iskoristi ga da osveti majcinu smrt, kastrirajuci brata, te da kazni klinca koji se kladio da ce ona prekrsiti zavjet nevinosti koji je dala udruzenju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

boškarin 09.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Zubi u piiiip...

mislim stvarno.. dovoljno je rečeno na početku recenzije ''E, da, zubi su u njezinoj vagini.''
Loš scenaij, jeftina produkcija, ispodprosječna gluma... ako imate zbilja niske kriterije, pogledajte ga. ipak nije za katastrofalnu jedinicu.. a možda ipak je.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: