Nevjerojatni Hulk - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nevjerojatni Hulk

Nevjerojatni Hulk

The Incredible Hulk (2008.)

Universal Studios

114' akcija, fantastika, ZF

Režija:           Louis Leterrier

Uloge: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Tim Blake Nelson, Ty Burrell, William Hurt

Scenario:        Zak Penn, Edward Norton

Producent/i:   Avi Arad, Kevin Feige, Gale Anne Hurd

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Nevjerojatni Hulk

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
36
0.00

NortonFan 25.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

kako zaspati uz kokice

Radnja gre "vako:
Banner,skriva se po Brazilu,dobiva mogući lijek koji ne uspijeva. Tada se Bruce pomiri sa sudbinom i mirno živi dalje od bijesa. No,vojni pederčići pronađu njegovu lokaciju i bude sranja. Bruce se ljuti,dolazi do stanja Hulk-a [animiranog u potpunosti] i bježi u Države. Vođa pederčića je general/otac Bruceove ljubavi [solidno glumi Liz Taylor ] Betty koji na čelo operacije stavlja kontroverznog Sovjeta Emila [odlični Tim Roth]. Kasnije Emil postaje ružnjikavo stvorenje Absolution koji se bori u klišeiziranoj i dosadnoj borbi na ulicama s Hulkom. Zna se tko će pobjediti i to je to. Iako Brucea Bannera glumi meni omiljeni Edward Norton,ovdje kao da se ne može razmahati. Nije ni sjena svojoj izvedbi u Generaciji X ili Klubu boraca. Usotalom,većina filma je puko preucavanje dosadnim rečenicama ili uzbudljivom borbom koja je ipak preduga. Svjetla točka je Tim Roth u ulozi glavnog frajera. Stari Roth nije razočarao i pokazao je da mu je mjesto na A listi. Pozitivno sam iznenađen i pojavom prvotnog zelenog čudovišta - Lou-a Ferigna. Ovdje je samo zaštitar,ali ga je lijepo vidjeti 30 godina poslije TV serije. Zaključak: koreografija owna Ang Leeov prvijenac,ali dramski okreti i poneke glumačke izvedbe [Nelson] su lošije u odnosu na Običnog Hulka. Pogledao sam ovaj film zbog Nortona,ali sam osjetio gubitak vremena. Nedovoljno za preporuku,ali Nevjerojatni Hulk nije katastrofa,samo je malo nafuran. No,valjda će ga fanovi voljeti. Ocjena : 3/5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

The Incredible Hulk 26.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

hulk!!!!!

odličan film!!!sjajan akcijsko-sf-ovski triler sa jednim od mojih omiljenih glumaca e.norton-om!!!super su transformacije iz običnog čovjeka u hulk-a.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dinko_Pavelic 14.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

The Incredible Hulk

Što reći? Pogledajte, ako ste ljubitelj akcije svidjeti će vam se film. Jako puno dobre akcije i glumci nisu loši.

Naravno, meni je duplo bolji od prošlog, običnog Hulk-a xD

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 10.01.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Pozeleneo od besa

Mladi francuski filmski stvaralac, Louis Leterrier (''The Transporter 1 i 2'') udružio je snage sa renomiranim scenaristom Zak Pennom (''X2'' i ''X-Men 3: The Last Stand'') u ekranizaciji još jednog junaka iz Marvelovih stripova (pojavio se još davne 1962. godine). Nuklearni fizičar Bruce Banner (Edward Norton) posle nezgode u laboratoriji prilikom eksperimenta sa probnim primerkom gama-bombe, očajnički traži lek protiv radijacije gama-zracima. Beži u Brazil, zapošljava se u fabrici bezalkoholnih napitaka i putem mejlova kontaktira izvesnog Mr Bluea (Tim Blake Nelson) u nadi da će mu ovaj pomoći da
nađe način kako da reši svoj problem (mutacija njegovih ćelija koje pri podizanju adrenalina stvaraju neobuzdan i silovit bes u njemu, pretvarajući ga u Hulka, njegov alter ego). General ''Tunderbolt'' Ross (William Hurt) spreman je na sve, samo da vrati ''svoje oružje'' pod kontrolu. Generalova kći, Betty Ross (Liv Tyler) biologičarka i njegova bivša devojka pokušava da nastavi život dalje, po stazi koju je utabao tatica (stoga i veza s advokatom Leonardom). Kada general dobije jasne signale gde se skriva Bruce, šalje tim elitnih komandosa, predvođenih surovim Emilom Blonskyem (Tim Roth). Uslediće besomučna potraga za čovekom koji će biti prinuđen da donese neke teške odluke: da li prihvatiti život u izgnanstvu kao anonimni Brus Baner ili otkriti skrivenog heroja u sebi - Neverovatnog Hulka, spremnog da pomaže slabima i bespomoćnima. Još jedna u nizu verzija o ovom strip-junaku, prikazana iz nešto drugačijeg ugla. Komparacija sa prethodnim filmom ''Hulk'' iz 2003. gde smo gledali Erica Banu u naslovnoj roli, je razumljiva. Ipak ovde imamo bržu, dinamičniju radnju (sama nesreća u laboratoriji i događaji koji su nakon toga usledili, prikazani su kroz flashbackove). Konstruisan kompjuterskom grafikom, stvoren je super-junak koji može uspešno da se nosi sa svojim neprijateljima, što je odlično uklopljeno u priču sa obiljem akcionih scena, koje istinske ljubitelje žanra neće ostaviti ravnodušnim. Tome je svakako doprineo i zavidan budžet od $150,000,000 i brojne lokacije na kojima je snimano:Brazil, Kanada i New York, USA (završnica filma). Upotreba specijalnih efekata je pravilno dozirana (samo u službi stvaranja scena borbi, kao i transformacije Brucea u Hulka) i to izgleda baš onako OK. Izbor glavnih likova je odličan. Edward Norton po ko zna koji put dokazuje da je glumčina, a čini se da je i Liv Tyler na putu povratka (setite je se u ''Armageddonu''). A gledati Williama Hurta kao negativca je zaista zanimljivo i na neki način zabavno. Iznad očekivanog, film je ostavio utisak na mene (čini se boljim od prethodnika iz 2003.), te ga toplo preporučujem svim fanovima Marvelovih strip-junaka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Det._Harry_Callahan 24.06.2009 Ocjena recenzije : 2.0

Novi pokušaj, opet promašaj.

Podcjenjeno ostvarenje Ang Leeja iz 2003., koliko god ga hvalili ozbiljniji i nadahnutiji filmofili, definitivno je odbio publiku redateljevim ekscentričnim autorskim pristupom i umjetničkom formom, pa je Universal odlučio pošto-poto zadovoljiti Marvelove fanove i učiniti sve što je u njihovoj moći da konačno pokrenu serijal. Očekivanja su isprva bila mlaka, ali čim se pročulo tko će preuzeti glavnu ulogu naivno smo pomislili da će se raditi o nečemu doista posebnom.
Louis Letterier, akcijski šund-maher poznat po rastrošnim Bessonovim akcijadama (Transporter 2, Vjerni Danny), očekivano je akcent stavio na ono što i čini prosječni akcijski spektakl, pa je novi Hulk dinamična i adrenalinska akcija koja će zadovoljiti fanove ''strip-filmova''. No iako film pokatkad zablista ugodnim dramskim trenucima, sve to pomalo pada u vodu kada se na scenu pojave digitalizirani Hulk i njegov odvratni oponent, zbog čega cijela stvar poprima nezgrapan ''cartoonish'' izgled, a destruktivno finale je bućkuriš CGI efekata.
I nažalost, niti glumci ne popravljaju dojam, tim prije što su od njih bolji oni iz prijethodnika. Edward Norton u svojoj prvoj komercijalnoj ulozi daleko je ispod svojih mogućnosti (obzirom na limitirani scenarij), pa ga Eric Bana nadmašuje u istoj ulozi. Liv Tyler ne može se niti uspoređivati Jennifer Connelly, a mladoliki William Hurt ne može iz sjećanja izbaciti nezaboravnog Sama Elliotta. Ipak, film me privukao zbog prisutnosti omiljenog mi Tima Rotha, a on je odličan kao negativac iako mu je uloga nezahvalna.
Film će se dopasti onima koji nisu progutali prijethodnik, ali u konačnici nismo dobili ništa posebno, realno gledajući niti loše, već ono najgore - osrednji i zaboravljiv film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 24.05.2009 Ocjena recenzije : 3.67

Akcijski pomak u odnosu na prvi dio

Ang Leejev "Hulk" je odbačen zbog manjka akcije a viška karakterizacije likova, pa producenti nisu htjeli ponoviti istu grešku; na mjesto redatelja doveden je Leterrier a u glavnu ulogu je odigrao Norton. Ovoga puta akcije ima dosta i ona nije glupa niti nepodnošljiva pa za ovaj strip-film mogu reći da je uspio. I opet, kao i u prvom dijelu, sporedni likovi su odlično odglumljeni. Hurt i Roth su vrhunski odradili svoj posao, dok Tylerica i Norton nemaju puno za odglumiti. No, moram o Nortonu još malo. Čovjek izgleda tako obično, tako nejako da su se svi pitali kako on može biti Hulk. Odgovor je naravno da može, odličan glumac može sve a Norton je bez imalo sumnje to. I naravno da se mogu naći par nelogičnosti poput Bettynog prekida s Leonardom čim vidi Bannera i još par sličnih previda, no ovo je akcijski film rađen po stripu i nitko nije očekivao "Viteza tame". Više podsjeća na "Iron Mana" (Tony Stark je i tu!) no ovaj potonji je puno bolji film. Kad oduzmem i zbrojim sve, "Nevjerojatni Hulk" me nije razočarao te ga mogu preporučiti svim ljubiteljima strip ekranizacija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 22.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Dobro

Nevjerojatni Hulk je tipičan primjer Hollywoodske želje za zaradom ali Hulk je pritom uspio ostati pametan, ne zapada u patetiku i više se oslanja na akciju nego njegov dosadnjikavi prethodnik.Likovi su zanimljivi kao i dialozi, radnja je dobro koncepirana, gluma je isto vrlo dobra pogotovo ona mog omiljenog glumca Edwarda Nortona.Sve u svemu dobro.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pacer69 09.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

neuvjerljivi cgi

moram priznate da su i mene prevarile najave kako je novi hulk bitno bolji od prvog (r. ang lee). zapravo su oba filma bezveze. navodno dobra karakterizacija likova - u stvari jako razvučeno natezanje anemičnog edvarda nortona i liv tyler uz besmislene dijaloge, a ni hurt nije pretjerano markantan u ulozi lošeg/dobrog generala. priča je prejednostavna, kao stripovska što je samo izgovor za nedostatak pravih ideja u scenariju. tzv akcijske scene su prije svega neuvjerljive a i groteskno pretjerane. cgi tehnologija ni ovdje ne može oduševiti pravog ljubitelja filma. dva mala plusa filma su pojava tima rotha te lijepo snimljena scena potjere po brazikskim favelama. i to je to - daleko premalo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 18.11.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Ništa bolji od prethodnika

Poslije Leeove uspavanke očekivao sam od drugog pokušaja energičnu akciju i zanimljiviju priču, no dobio sam još jedno razočaranje.Scenarij je prepun propusta, a Norton je neuvjerljiv u ulozi Hulka, čak je Bana bio za nijansu bolji. Svakako treba izdvojiti Rotha, kao glavnog negativca, koji je odradio odlični posao. Ako ste fan, pogledati, ako niste, nećete ništa propustiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mydyingbride 17.11.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Još jedan HULK?

Zanimljivije i bolje ostvarenje od Ang Lee-evog Hulka iz 2003. godine!Odlična glumačka ekipa,puno više akcije i zanimljivi negativac u izvedbi fenomenalnog Tim Rotha!Ugodno iznenađenje!Obavezno pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dban1309 13.11.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Nevjerojatni Hulk

Da, Hulk je zaista nevjerojatan, jer teško je povjerovati da se netko napije radioaktivnog selena i od obićnog jadnička postane golemo, zeleno čudovište, kojeg ne mogu ubiti niti puškama niti topovima, a on golim rukama uništava sve pred sobom. Isto tako je nevjerojatno da se netko, kome ta osobina uopće ne šteti u životu, svom silom to želi izbaciti iz sebe, iako ga upravo to drži na životu, jer da i nema to u sebi svejedno bi ga hvatali i vjerojatno ubili! Tu je i nježna djevojka, koja ga potpuno shvaća i voli ga, no ne može imati sex s njim, jer ako se on previše uzbudi, pretvara se u Hulka, a onda to više ne bi bio romantičan seks! I tako Hulk juri iz države u državu, oni ga hvataju bez obzira gdje se nalazi. Ipak, kako film ne bi bio originalan, protiv Hulka borit će se drugo čudovište nastalo ubrizgavanjem svakojakih otrova u krvne žile, samo što se taj ne može vratiti u ljudsko stanje. Pobjednik se zna od početka, no borba uopće nije loša. Sve u svemu - već viđeno ali ipak gledljivo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damir86 11.08.2008 Ocjena recenzije : 3.33

Veri lejm :-)

Ovaj sam film otišao pogledati s velikim očekivanjima, jer je prema ocjenama bolji od svog prethodnika. No, ništa od toga, jer već nakon početka kada naš Norton nažica jedan novčić na ulici i s tim si kupi hlače, majicu i put do SAD-a, film prelazi u komediju. Gluma određenih glumaca(onaj profesor/znastvenik) je katastrofa. Inače, film je nabijen akcijom, vrlo predvidljiv. Uglavnom, ne bi baš preporučio ako niste veeeeeliki fan. Filmu ću dati 2 jer ipak ima i lošijih filmova. :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

erakovi 29.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

HULK + 1997.

Film je ispunio ono sto se od njega ocekivalo. Odlicni efekti,Tyler i Roth, rezija... No, podbacio je meni omiljeni Norton. Imam osjecaj da je samo odradio film - bez ikakve kemije i zara! Za tu ulogu po meni bi odlican bio Gerard Butler (300).

1997. - DESPERADO / ROBERT RODRIGUEZ / TOMMY LEE JONES (COBB) / SALMA HAYEK / CONTINENTAL FILM / COLUMBIA / AKCIJSKI

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 13.07.2008 Ocjena recenzije : 2.33

Bolje od Hancocka

Nakon katastrofalnog Hancocka, odgledao sam još jedan filmić slične tematike. Dakle, radnje nema, ali se zato tu skače, ubija, leti, meci ne predstavljaju nikakvu opasnost za glavnog junaka (Hulka), tenkovi su dječja igra za njega. Ipak je on Hulk. Primjetio sam da tate vode djecu u kino, a to može biti opasno. Ovakva vrsta filma može djelovati agresivno na dijete. Čak i mene polako plaši ovakva vrsta filmova (ostarjelo se). Inače, film je pun akcije i onaj tko voli takvu vrstu filmova bolje da ga ode gledati u kino. DVD tu neće moći pružiti pravi osjećaj za nabrijane specijalne efekte. Inače primjetio sam da se William Hurt smije sam sebi i svojoj ulozi u ovome filmu (nešto slično kao što se Burt Reynolds smije sam sebi u filmu In The Name Of The King gdje glumi kralja). Ali, pare su pare, a Hulk je prava prilika da se nešto više zaradi pod stare dane. Budući da je Hancock čista jedinica bez puno razmišljanja (možda bi bilo i više da je Charlize Theron zgodnija), ovaj film zaslužuje barem trojku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 04.07.2008 Ocjena recenzije : 2.0

ok

Sasvim solidan filmić prema stripu.Očekivao sam možda više,ali film je šta je. mislio sam da će barem završna scena borbe biti pamtljiva ali ni to ništa posebno:fight dva čudovišta gdje veći i fizički snažniji izgubi.
Ajde, barem je bolji od prvog dijela

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: