Obmana - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Obmana

Obmana

Deception (2008.)

20th Century Fox

108' krimi, triler, misterija

Režija:           Marcel Langenegger

Uloge: Hugh Jackman, Ewan McGregor, Michelle Williams, Maggie Q, Natasha Henstridge, Rachael Taylor

Scenario:        Mark Bomback

Producent/i:   Robbie Brenner, David L. Bushell, Christopher Eberts, Hugh Jackman, John Palermo, Arnold Rifkin, Marjorie Shik

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Obmana

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
9
0.00

DMM82 16.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Predvidiv

Od samog početka film je dosta predvidiv tako da nisam previše ni očekivao. Hugh Jackman se baš i nije iskazao, većina filma se odvija po mraku i u zatvorenom pa daje neki osjećaj tjeskobe,
Ocijena -3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 07.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

nije loše

Ostali su ovaj film pribilježili kao predvidljiv i neoriginalan. Za razliku od mnogih razvikanih trilera ovaj mi je bio zanimljiv.
Kao prvo, radnja se zbiva u New Yorku. Kad gledate krimi/triler koji se događa u Njujorku, obično tu redatelj prikazuje skyline grada ili iz aviona da bi vizualno zadovoljio publiku. Ovdje toga nema, kamera i sama radnja se koncetrira na uloge kojih ima jako malo. Film je komorne atmosfere, često se odvija po noći i u okruženjima ureda ili sobe. Sve je elegantno režirano, tako da gledatelj zbilja razumije to što vidi, i sam redatelj nema onu sklonost nizanja kadrova kao na traci niti ima primjesa trzave kamere. Sve je savršeno režirano i bez imalo vizualnog nametanja, uglavnom, kako sam rekao sve se svodi na odnose tih par glavnih likova. Gluma je stvarno odlična, to se ne može poreći. I Jackman i McGregor su dobro odradili svoje uloge i to čini film kvalitetnim, bez obzira što je sama radnja neoriginalna i već viđena ipak film vuće pažnju. Podsjeća na mnoge one hitove 90-ih sličnoga žanra, koji se slabo snimaju danas. Dakle, ovo je jedan film o prijevari, obmani, seksu, ucjeni i to je nešto što je odavno viđeno, ali film ima neku zanimljivu atmosferu, odličan glumački nastupa ali kao što su kolege dolje naveli, užasno predvidlji (i naravno primjeren) kraj. Ako volite kriminalističke trilere, pogledajte ovaj solidan naslov.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 10.09.2008 Ocjena recenzije : 2.4

Solidno

Film je jako dobro počeo. Čak je imao i glazbu na početku i razgovor dvojice glavnih protagonista o životu općenito. Međutim kada je film počeo uletio je pederčić djelatnik iz Cinestar kina usred mrklog mraka i zamolio da maknem nogu sa stolice (imao sam je samo prebačenu preko stolice). Naravno da sam ga poslušao. Ipak je on u pravu. Nakon toga sam ga zamolio da mi se makne jer mi je njegova ružnoća i pederski glasić išao izuzetno na živce. On mi je rekao da će pozvati managera Cinestara. Na to sam mu odgovorio neka si pozove svoju mamu. On je zatim nečujno utonuo u mrkli mrak iz kojega se više nije vraćao. Ovim putem želio bih se ispričati preostaloj dvojici gledatelja u kinu što su zapravo proživljavali film unutar filma. Inače film i nije loš, posebno početak kojega sam zapravo propustio zbog kretenčića. Ovim putem želio bih apelirati na tzv. managere Cinestara da ne zapošljavaju pederčiće nego ćelave nabrijane tipove (tipa Vin Diesel), jer ovakve tipčiće može i moja malenkost 'oduvati'. Inače, vršena su istraživanja. Za 20 godina neće uopće postojati filmske zvijezde kakve danas poznajemo, pa tako ni kina. Stoga je u interesu Cinestara da se bori za svakog gledatelja dok još može. Ovakva vrsta pedera u tome sigurno ne pomaže. By the way, ja uopće nisam nasilan čovjek (iako se može iz mojih recenzija svašta zaključiti), nego miran poput bubice. I hvala još jednom što ste ovoj recenziji dali sigurnu i čvrstu jedinicu. Toliko, do slijedećeg okršaja sa Cinestar djelatnikom čija je inteligencija na razini sobne temperature.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 24.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Sex Klub

Iako se ovdje radi o klasičnoj triler-drami o nesretnom, sramežljivom i naivnom računovođi koji biva prevaren, ipak unatoč tome radi se o kvalitetnom uratku, možda ponajviše zbog glumačke postave koja je po meni napravila odličan posao.

Jedina zamjerka je to što film ima užasno predvidljiv kraj, no s obzirom na žanr filma i općenito u kojem se smjeru kretao i nije bilo za očekivati nešto posebno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: