Društvo mrtvih pjesnika - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Društvo mrtvih pjesnika

Društvo mrtvih pjesnika

Dead Poets Society (1989.)

Touchstone Pictures / Continental film

128 min. drama

Režija:           Peter Weir

Uloge: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles

Scenario:        Tom Schulman

Producent/i:   Steven Haft, Paul Junger Witt, Tony Thomas

Linkovi: imdb

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.34
65
0.00

devlishus 21.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

o capitan,my capitan

definitivno lektira videokluba.izgradnja karaktera lokalnih klinaca nikad nije bila laksa s ovakvim profesorom.ja bi jos sjedio u skoli da sam imao takvog profesora

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

undying 04.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Društvo mrtvih pjesnika

kad sam prvi put tamo neke 89-90te pogledao drustvo mrtvih pjesnika bilo je to sjajno ostvarenje, a onda sam ga odlucio ponovo pogledati i jako sam se razocarao. sad ne znam jel mi prije bio dobar zato sto sam bio jako mlad pa mi je ta patetika odgovarala ili nesto drugo.. danas, onaj lik sto se ubio je slabic, a ne neka umjetnicka dusha. sto je vjerovatno bio onda.. mislim da ovaj film jednostavno nije za sva vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leona 10.11.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Ukratko dubok psihološki film koji te navodi na razmisljanje o samom sebi, ljudima koji te okružuju i ljudskoj svakodnevnici. Prenosi jednu od bitnijih pouka: Find yourself and your talents...Think with your own head & Follow your dreams!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Plejada 01.09.2005 Ocjena recenzije : 4.0

šekspirovski....

a kome carpe diem nije moto??!!i to s pravom...steta sto ga se malo tko i drzi...drustvo mrtvih pjesnika je prvi film koji me definitivno ostavio bez daha..pametan, dirljiv, s odlicnim Robinom Williamsom koji vas tjera na preispitivanje vas samih...kultan, legendaran i tesko ponovljiv...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tweetica 10.04.2005 Ocjena recenzije : 0.8

:)

odlican film! tuzan je i nepravedan...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 29.01.2005 Ocjena recenzije : 1.0

to je moj moto-CARPE DIEM!

SUPER SUPER SUPER! ne samo da je poruka filma super nego je robin williams jos jednom odigrao fenomenalnu ulogu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 22.09.2004 Ocjena recenzije : 3.83

omnia mea mecum porto

Omnia mea mecum porto je moj odgovor na ovaj film! Snažan je po svim faktorima koji bi trebali biti prokazani u filmu i utjecati na gledatelja, a najsnažniji po poruci koju mosi --- dubokoj. iskrenoj. hrabroj.
Ovako dobrih filmova nema mnogo, zato tko nije imao priliku --- ili neka ga pogleda sad jedan dan, ili neka barem malo upozna svoje roditelje sa sobom i svojim snovima -- to je uvijek dobro kad je barem malo moguće!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Muharko 21.09.2004 Ocjena recenzije : 1.67

O kapetane, moj kapetane Miki

Nakod odmaka od 10-ak godina, film je izgubio i ono malo privlačnosti koje je imao. Ili sam ja postao realniji i ciničniji, ili film nije nikada ni imao neku vrijednost. Film je obavezno štivo za "Coehlovu djecu" koja još uvijek žive u vremenu kad su se "velike misli" pisale na školskim bilježnicama i bedževima. Kasnije su ih zamijenile inačice koje imaju više veze sa svijetom oko nas (Carpe diem, zato pijem :) Loše, preglumljeno, dosadno. Williams čak i podnošljiv, samo zato što mu uloga nije dala da se razmaše. Slabašna dvojka je sasvim dovoljna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 20.09.2004 Ocjena recenzije : 1.25

10/10

to je sve od mene

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

saririk 07.06.2004 Ocjena recenzije : 2.5

Gledah pod prisilom

Zasto su nas, zaboga, tjerali da ovo idemo gledati sa skolom??? Ni prica, ni likovi bas nas ne nauce necemu. Ovo je jos jedan film u kom Robin Williams glumi mlogo umnog cloveka. Al' bar se ne krevelji... Previse. A o uvjerljivosti likova da ne pricamo: srednjoskolci citaju poeziju u pecini; malcu zivotna zelja da bude glumac, pa ono samoubojstvo, Walt Whitman za svakoga... Mislim, zbilja. Stvarno iritantno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dracula 19.05.2004 Ocjena recenzije : 2.6

Carpe diem

Ne znam za dan, ali za iskoristiti svojih 128 minuta ovo je odličan način. Ljudi koji su prije mene recenzirali ovaj film navodili su da su ga gledali u školi, e pa to se dogodilo i meni, ali mnogo kasnije nego njima. Danas sam ga gledao i dojmovi su slični. Film mi se jako svidio jer govori o problemima mladih, te o nepravednosti društva prema njima. Preporučio bih svakome da pogleda ovaj film, osobito ako je srednjoškolske dobi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

joeOK 12.03.2004 Ocjena recenzije : 2.25

JEDAN OD BOLJIH FILMOVA KOJE SAM GLEDAO S ODLIČNIM WILLIAMSOM U NJEMU NE KARAKTERISTIČNOJ ULOZI.
...O KAPETANE,MOJ KAPETANE...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dand 04.02.2004 Ocjena recenzije : 3.2

subjektivno

kao i svaki dozivljaj, i dozivljaj filma je subjektivan. drustvo mrvih pjesnika sam gledao kao srednjkoskolac i to u samoj skoli. sjecam se profesora (X.Mačkić se zvao) koji je jednog od ucenika koji su stanovali u blizini skole poslao kuci po video player. ovaj se vratio u sekundi, pa smo svi skupa u ucionici gledali 3 sata filma (i izmjegli matematiku i ostala sr.). film se cinio odlican, a da li razlog skolski ambijent ili nesto drugo, zakljucite sami. pozdrav svima koji su u toj ucionici bili sa mnom, davne 91e u banjaluci. sada smo rastureniji nego Robin Williamsovo drustvo! 4+

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

drale 24.01.2004 Ocjena recenzije : 3.0

recenzija..

stvarno je je dan od najboljih filmova 80-tih..R. Williams ostvario je po meni najbolju ulogu(čini mi se prvi put bez preglumljivanja).Režija sjajna!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dinavus 22.01.2004 Ocjena recenzije : 2.57

TOP 20

Jedan od najboljih filmova koje sam ja ikada pogledala....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: