Speed Racer - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Speed Racer

Speed Racer

Speed Racer (2008.)

Warner Bros. Pictures

135' akcija, obiteljski, sportski

Režija:           Andy Wachowski, Larry Wachowski

Uloge: Emile Hirsch, Christina Ricci, John Goodman, Susan Sarandon, Matthew Fox, Hiroyuki Sanada, Richard Roundtree, Ji Hoon Jung, Benno Furmann, Kick Gurry, Paulie Litt, Roger Allam

Scenario:        Andy Wachowski, Larry Wachowski

Producent/i:   Grant Hill, Joel Silver, Andy Wachowski, Larry Wachowski

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Speed Racer

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
15
0.00

rapptor 25.08.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Rejser taj neki

E ja sam F1 fan al ovo mi bilo too much sareno da gledam.Probao sam,uzeo si i pivo i sunke narezo,i sira goude,i oca zvao da samnom gleda,al...nisam mogao...lete oci,sve sareno...neznam vise nista...nema ocjene...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Det._Harry_Callahan 28.06.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Čisti promašaj

Braća (ili možda brat i sestra) Wachowski, dva štreberska Poljaka zaslužna za sjajni erotski triler Bound kao i onu već odavno opjevanu cyberpunk trilogiju, nikada nisu skrivali da inspiraciju crpe iz azijske pop-kulture, prije svega japanskih manga stripova i animiranih filmova. Pa su nekim čudom, nakon mračnih ostvarenja, odlučili pokazati i svoju djetinjastu stranu i snimili su jedan obiteljski film, upravo adaptaciju prastare anime serije iz 1960-tih kojeg je domaća televizija, sjećam se, prikazivala nekad u bivšoj državi.
Nastao na temelju uspjeha Spielbergovih i Bayjevih TransFormersa, Speed Racer ni ne krije da je adaptacija nekog crtića, ali nažalost, radi se o kičastom, generičnom, campyjevskom ostvarenju koje mnogima definitivno nije smjelo. Tehnička strana je zadovoljavajuća, ali zapravo pored sve te digitalije šarm se jednostavno ne primjeti. U svemu tome, i likovi su dizajnirani po uzoru na one u campy serijama otprije 30-40-50 godina što zna biti jako iritantno, osobito starijoj publici koja je željna neke akcije. A akcija bi mogla biti gledljiva jedino u 3-D tehnici u specijaliziranim IMAX kinima, tamo negdje u inozemstvu.
Unatoč očito dobrim namjerama, ovo je promašaj i nećete ništa izgubiti ukoliko ga ne pogledate.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mydyingbride 17.11.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Šarena katastrofa!!!

Nakon savršene mračne Matrix trilogije,braća Wachowski su nas htijeli iznenaditi sa jednim šarenim filmićem.Dvije riječi:"neugodno iznenađenje"!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 04.09.2008 Ocjena recenzije : 3.0

crtić ili filmić

treba biti svjesta da je 80% filma napravljeno da izgleda kao da je crtani i da je film potpuno nerealan. ako ste toga svijesni onda treba pogledati film jer je stvarno zabavan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

speed-->>> 13.07.2008 Ocjena recenzije : 2.33

Odlično!

Ovo je definitivno jedan od najzabavnijih filmova ove godine.
Svaka scena u filmu je pravi spektakl za oči i uši. Film je vizuelno besprijekoran i efekti se savršeno uklapaju u priču koja je puna simbolike i slavi vrijednosti kao što su porodica, čast, ljubav i sl.

Odabir glumaca je također savršen i svi su obavili sjajan posao. Iako nisam imao priliku gledati Speed Racer seriju ipak sam uživao u svakoj sekundi filma.
Treba spomenuti i more sitnih detalja koji su dodatno uljepšali film.

Čista petica!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: