Hancock - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hancock

Hancock

Hancock (2008.)

Columbia Pictures

akcija, komedija, drama

Režija:           Peter Berg

Uloge: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Eddie Marsan

Scenario:        Vy Vincent Ngo, Vince Gilligan

Producent/i:   Akiva Goldsman, James Lassiter, Michael Mann, Will Smith

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Hancock

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
65
0.00

Do sada smo u filmovima imali priliku vidjeti raznorazne heroje i superjunake, ali niti jedan od njih se ne može usporediti s Hancockom.

Hollywood je već odavno skužio kako se u superjunacima krije prava mala zlatna koka. Pa pogledajte samo na trenutak zarade koje su ostvarili najnoviji super-filmovi – željezni čovjek je inkasirao gvozdenih 300 milijuna dolara, slavni čovjek-pauk je svojim posljednjim filmom u mrežu uhvatio više od 330 milijuna, a zelena bijesna gromada zvana Hulk je u samo prva četiri dana prikazivanja zgrnula više od 55 milijuna podjednako zelenih dolara. Ne znamo zašto ljudi toliko vole ovakve filmove. Valjda zato što se u svima nama krije nesebični i plemeniti borac za pravdu, ali smo jednostavno prelijeni da bi išta učinili po tom pitanju pa radije uz pivu i čips gledamo kako se to radi na velikome ekranu. Zato je tu Hancock (Will Smith), koji nas u potpunosti razumije.

Naime, da se njega pita, on bi radije ostao doma i prespavao cijeli dan na kauču uz televiziju, nego išao u potjeru za kriminalcima. Ali, čak i ptice na grani znaju – 'S velikom moći dolazi i velika odgovornost' bla bla... pa ajde, nekako će se već pridić'. Letenje je, uz ogromnu snagu, brzinu i neranjivost, sastavni dio njegovog superherojskog arsenala. Problem je jedino u tome što naš 'Hancock' ne izlazi iz kuće prije nego u sebe ulije bocu viskija. Zato se u svom lovu na negativce često zabije u pokoji neboder ili prometni znak. Uglavnom, on je razdražljiv, neodlučan, sarkastičan i neshvaćen, a njegovi dobronamjerni pokušaji junaštva možda i spašavaju brojne živote, ali nekako uvijek za sobom ostavljaju nevjerojatno uništenje i razaranje.

Javnosti je napokon prekipjelo – koliko god da su zahvalni što imaju vlastitog junaka, dobri građani Los Angelesa se počinju pitati što su ikada učinili da su zaslužili Hancocka kao kaznu. No, Hancock nije osoba koja se opterećuje tuđim mišljenjem, sve do dana kada spasi život reklamnog stručnjaka Raya Embreya (Jason Bateman). Tada ovaj podrugljivi super-junak polagano počinje shvaćati da možda ipak posjeduje i svoju ranjivu stranu, a suočavanje s tom činjenicom će biti njegov najveći izazov do sada.


'Hancock', trailer

Sudeći prema brojnim internetskim forumima, publika i kritičari željno iščekuju 'Hancocka', a kada se pogleda filmska ekipa, postavlja se logično pitanje – koliko će stotina milijuna zelembaća zaraditi ovaj film? U glavnoj ulozi je Will Smith, koji svojim šarmom i humorom čini jezgru cijelog projekta. Tu su još i Charlize Theron i Jason Bateman ('Juno', 'Kraljevina'), a režije se uhvatio Peter Berg. Iako on već neko vrijeme vrlo uspješno plovi režiserskim vodama ('Kraljevina'), gledatelji ga se uglavnom sjećaju po njegovoj ulozi u popularnoj televizijskoj seriji 'Chicago Hope'. Sve u svemu, impresivna ekipa koja jako dobro zna raditi svoj posao.

Prema našem mišljenju, 'Hancock' je legenda i da smo mi superjunaci, vjerovatno bi bili isti takvi, ako ne i gori. Sigurni smo da će ovaj netipični junak i poznatljiv humor Willa Smitha privući brojne gledatelje u kinodvorane. Doduše, ako im se bude dalo ustati iz kreveta, ili ako ne pretjeraju s cugom.

zl.m.