Margot na vjenčanju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Margot na vjenčanju

Margot na vjenčanju

Margot at the Wedding (2007.)

Scott Rudin Productions / Blitz

93' komedija, drama

Režija:           Noah Baumbach

Uloge: Nicole Kidman, Jack Black, Jennifer Jason Leigh, Flora Cross, Zane Pais, John Turturro

Scenario:        Noah Baumbach

Producent/i:   Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Margot na vjenčanju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
2
0.00

Spisateljica Margot sa sinom Claudeom odlazi na vjenčanje sestre Pauline, koja se udaje za luzera i brkatog depresivca Malcolma.

No, pravi razlog njenog dolaska je što u istom gradu živi i njen ljubavnik Dick Koosman, s kojim Margot radi na novom scenariju. Ubrzo po dolasku, Margot uviđa s kakvim bi stvorom njezina trudna sestra trebala provesti život, pa odluči posijati sjeme razdora.

Između svađa i mirenja, masturbacije i prevare, vina i jointa, upoznajemo osvetoljubive susjede, pohotne tinejdžerke i prije svega dvije sestre, koje su unatoč svojim različitim životnim karakterima, zapravo produžetak jedne te iste osobe. Ubrzo na površinu ovog bizarnog svijeta isplivaju pedofilija, mogući incest i još mnoštvo uistinu (ne)svakidašnjih situacija, pa do kraja samog filma više nismo sigurni tko je ovdje lud, a tko normalan...

Noah Baumach je napisao, zajedno sa Wesa Andersonom scenarij za Paniku pod morem, te režirao hvaljenu polu-biografsku dramu 'Squid and the Whale'. Tako je i uspio privući zvjezdanu glumačku ekipu za svoj idući projekt 'Margot na vjenčanju', još jednu komičnu dramu o disfunkcionalnoj obitelji.

Film je osvojio solidne kritike, nekoliko američkih kritičara ga je ambiciozno svrstavalo među najbolje filmove 2007. Na Rottentomatoes ima 51% pozitivnih kritika.