Tsunami: Val smrti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tsunami: Val smrti

Tsunami: Val smrti

Tsunami: The aftermath (2006.)

Continental film

186' drama

Režija:           Bharat Nalluri

Uloge: Tim Roth, Toni Collette, Sophie Okonedo, Chiwetel Ejiofor

Scenario:        Abi Morgan

Producent/i:   Abi Morgan

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: imdb

Tsunami: Val smrti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Priča o osobnome gubitku, opstanku i nadi, film Tsunami, posljedice, prati sudbinu likova čiji su se životi nepovratno promijenili nakon kataklizme.

Među njima je mladi par koji traži svoje dijete, domorodac koji je izgubio svoju obitelj i nastoji spriječiti graditelje da zaposjednu zemlju na kojoj se nalazi njegovo selo; Engleskinja čiji su muž i sin proglašeni nestalima; ambiciozni novinar; socijalni radnik; britanski službenik čija je vjera u sustav narušena; i vodeći meteorolog koji je detaljno izvijestio o mogućnosti tsunamija, ali su njegova upozorenja svi ignorirali.

Tsunami: Posljedice, temelji se na opsežnu istraživanju i razgovorima pisca Abija Morgana te istražuje povezanost onih koji su nekoga izgubili u ovoj strašnoj tragediji.

Mini serija razmatra kulturalne i osobne pukotine koje nastaju kada se dogodi katastrofa i pokazuje kako se svi ljudi - bez obzira na položaj u društvu i ekonomski status - mogu ujediniti nakon tsunamija kako bi se suočili sa svojim gubitkom i pomogli jedni drugima da ponovno osmisle svoje živote.

Snimljen u Phuketu i Khao Laku, u Tajlandu, film je imao znatnu potporu lokalnih vlasti i zajednice. Stanovnici su dali svoje izjave prije samoga snimanja filma, a tajvanska produkcijska kuća Santa Film savjetovala je ekipu tijekom snimanja filma.