Hannah Montana - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hannah Montana

Hannah Montana

Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour (2008.)

Walt Disney Pictures

74' dokumentarni, glazbeni

Režija:           Bruce Hendricks

Uloge: Miley Cyrus, Jonas Brothers, Kenny Ortega, Billy Ray Cyrus

Producent/i:   Bruce Hendricks, Kenny Ortega, Arthur F. Repola

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Hannah Montana

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
3
0.00

Uzmite popularnu tinejdžersku glazbenu zvijezdu, snimite par lako pamtljivih pjesmuljaka i dodajte 3D tehnologiju. Kino-hit zajamčen.

Tako je makar bilo u Americi, a sad najprije da riješimo misteriju tko je ili što je uopće ta Hannah Montana, kako je nastala i tko je došao na tu ideju. Pa ovako, Hannah Montana je američka televizijska serija (čak je zaradila i jednu nominaciju za Emmy) koja je svoj debi doživjela 2006. godine, a osmislio ju je slavni Disney Channel. Serija se fokusira na naizgled običnu djevojku koja živi dvostruki život. Preko dana je normalna tinejdžerka i školarka po imenu Miley Stewart, a po noći se transformira u ultra popularnu pop zvijezdu, Hannah Montanu, koja svoj pravi identitet krije od svih osim od svoje familije i vjernih prijatelja. I eto vam baze za vrlo uspješni fancy 3D film.

Glavna zvijezda filma je mlađahna Miley Cyrus (glumila je i u seriji), koja je nedavno bila u žiži javnosti zbog seksi fotki u donjem rublju koje su osvanule na Internetu,a potom i zbog topless poziranja za Vanity Fair ispred fotića Annie Leibovitz. No, kako je i loša reklama dobra reklama - film je dosada u Americi zaradio preko šezdeset milijuna dolara i tako postao jedan od najgledanijih 3D filmova ikada. Inače, film prati rasprodanu koncertnu turneju pod nazivom 'Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert', a sadrži sve njene hitove, snimke iz backstagea te izjave ushićenih fanova. Spomenimo još samo da s Montanom na pozornici nastupaju i Jonas Brothers koji su također ultrapopularni na američkom tlu i sviraju, a što drugo nego li teen pop.


'Hannah Montana', trailer

Što se kritika tiče, 'Hannah Montana' je prošla začuđujuće dobro. Na internet stranici Rotten Tomatoes zaustavila se na visokih 75%, a opće mišljenje glasi kako je ovo vrlo energičan i zabavan film. New York Daily News napisao je: 'Niti jedan film ne može vam u poptunosti dočarati atmosferu koja vlada na pravom koncertu, ali ako već niste tamo, ovo je savršen odabir.' Variety kaže: 'Izgleda da je Disney pronašao još jedan način kako zgrnuti hrpu love.', a Hollywood Reporter zna koju će skupinu gledatelja ovaj film najviše zanimati pa tvrdi ovako: 'Što se tiče roditelja koji će biti obavezna pratnja svojim klincima, ovaj snimljeni koncert puno je bolja i jednostavnija solucija od onog pravog.'

Što se tehničke strane tiče, Dolby 3D koristi tehnologiju filtriranja boja koja, za razliku od uobičajenih filmskih projekcija, daje vrlo realističnu reprodukciju boja na filmskom platnu. Oštrina boja je na visokom stupnju, a slika na filmskom platnu jednako je gledljiva iz svakog sjedala u dvorani, odnosno iz svakog kuta gledanja. Za Dolby 3D projekcije koriste se lagane naočale koje nemaju potrebe za baterijama ili punjenjem, te potpuno uklanjaju pojavu tzv. 'flickering efekta', odnosno efekt treperenja slike pri pomičnim objektima na slici. Gledatelje bi najviše moglo zanimati to da će, zahvaljujući posebnim 3D naočalama, tijekom gledanja filma imati dojam kako likovi izlaze iz platna i kreću se među njima. Pa eto, ako želite vidjeti popularnu američku teen pop zvijezdu kako hopsa i pjevuši pored vas, pravac po kartu i u kino!

zl.m.