Traži se bodyguard - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Traži se bodyguard

Traži se bodyguard

Drillbit Taylor (2008.)

Paramount Pictures

102' komedija

Režija:           Steve Brill

Uloge: Owen Wilson, Leslie Mann, Danny McBride, Josh Peck, David Dorfman, Alex Frost, Troy Gentile, Nate Hartley, Casey Boersma, Dylan Boersma

Scenario:        Chris Brown, Seth Rogen

Producent/i:   Judd Apatow, Susan Arnold, Donna Roth

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Traži se bodyguard

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
10
0.00

Kada ste mali kržljavi osnovnoškolac, prirodno je da ćete završiti na meti školskog grubijana. Pitate se što tada učiniti? Unajmiti tjelesnog čuvara...

Priča počinje prvog dana škole, kad tri prvaša – debeljuco Ryan, mršavko Wade  i njihov priljepak Emmit postanu metom maturanta Filkinsa. Godine koje su im trebale biti najbolje u životu odjednom se pretvaraju u pravi pakao i dječaci shvate da imaju samo jednu mogućnost, a to je unajmiti osobnog tjelesnog čuvara. Pošto baš nemaju para za Kevina Costnera, tu na scenu stupa Drillbit Taylor (Owen Wilson). On je najjeftiniji plaćenik, ubojica i bodyguard koji se javio na njihov oglas.

Drillbit je snažan, opasan i iskusan u tajnim operacijama i egzotičnim borilačkim vještinama. Ali, ispada da je i totalna varalica. Blefiranjem i varkama provede naivni trojac kroz smiješnu obuku i poduči ih novim vještinama te im ulije malo vrlo potrebnog samopouzdanja. Međutim, kad zagusti, Drillbit se ne može nositi s Filkinsovom strahovladom i sada Ryan, Wade i Emmit moraju od njega učiniti njihovog zaštitnika i pravog tjelesnog čuvara.


'Traži se bodyguard', trailer

Ideja za priču filma 'Traži se bodyguard' i nevjerojatan životni put Drillbita Taylora rodila se prije više od 20 godina, ali se jednostavno nije uspijela razviti sve dok nije došla u ruke jednoga od najvećih producenata komedija današnjice, Judda Apatowa. To je čovjek koji je snimio filmove kao što su 'Superbad', 'Zalomilo se' i 'Junfer u četrdesetoj', a upravo je on ovu ideju uputio scenaristima Kristoforu Brownu i Sethu Rogenu. Nakon toga još je trebalo odlučiti tko će režirati cijelu ovu priču i odluka je pala na Stevena Brilla ('Slučajni milijunaš', 'Bez vesla').

A sad da vidimo kako stvari stoje na kinoblagajnama – 'Traži se bodyguard' je u prvih mjesec dana prikazivanja u američkim kinima zaradio skoro pa trideset milijuna dolara. Kod publike je poprilično dobro prihvaćen, a korisnici internet stranice Rotten Tomatoes su ga ocijenili s 66%. Profesionalci su, kao što smo već na to navikli, bili mnogo stroži prema ovom filmu te mu na prvom mjestu zamjeraju neorginalnost, a nadalje tvrde da se i nisu baš puno nasmijali.

Michael A. Smith se za Nolan's Pop Culture Review osvrnuo na specifičan Wilsonov stil glume i izgled te kaže 'do sada je već dovoljan broj puta ostavio dojam napušenog surfera tako da ova uloga ne nosi ništa novo'. Valja spomenuti da se popriličnom broju kritičara film svidio te ga oni i preporučuju pogledati, a nekolicina mu čak predviđa i veliki uspjeh.