Noći boje borovnice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noći boje borovnice

Noći boje borovnice

My Blueberry Nights (2008.)

The Weinstein Company / Discovery film

90' drama, romansa

Režija:           Wong Kar Wai

Uloge: Jude Law, Norah Jones, Natalie Portman, Rachel Weisz, David Strathairn

Scenario:        Wong Kar Wai, Lawrence Block

Producent/i:   Stéphane Kooshmanian, Jean-Louis Piel, Jacky Pang Yee Wah, Wang Wei, Wong Kar Wai

Zemlja:          Hong Kong / Kina / Francuska

Linkovi: službena stranica

Noći boje borovnice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
16
0.00

CityKino 11.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Noći boje nečega

Ovo je vrlo neobična ljubavno-dramatično-životna priča (sa naglaskom na dramu), koja definitivno spada u kategoriju „alternativnih“ filmova. Sama obrada tematike kao i uopće način na koji je film snimljen (kamera) više mi ukazuje na neki alternativni Tv film, što je vjerojatno razlog zašto su toliko odugovlačili s njegovim prikazivanjem na velikom platnu. Norah Jones, Natali Portman pa čak i Jude Law (kojeg baš ne volim) odradili su vrlo dobro svoj posao što se baš ne može reći za sporedni dio ekipe

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maripetko 16.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

kak si? pa tak

malo mi je prespor

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mili vanili 30.04.2008 Ocjena recenzije : 4.5

Borovnice gorkog okusa


Šteta. To je bila moja prva pomisao nakon odgledanog filma. Sve je upućivalo na dobar i privlačan film, no krajnji je rezultat tek vizualno i auditativno zanimljiv artsy-fartsy film s puno praznog hoda, ispraznim scenarijem i lošim glumačkim izvedbama - prelijepom, ali bezličnom Norom Jones, često iritantnim Judeom Lawom, neuvjerljivima Natalie Portman i Rachel Weisz. Općenito se čini da se više radilo na postizanju atmosfere, uvođenju upečatljivih likova i bitnih rečenica, a manje na razradi likova. Premalo je životnosti u filmu, djeluje hladno i nategnuto, a rečenice protagonista šupljikavim frazama. U filmu su nabacani elementi raznoraznih filmskih žanrova; čini se da se ni sam redatelj nije mogao odlučiti što želi od tog filma. Posebnu zanimljivost i privlačnost filmu daju pojavljivanja dviju pjevačkih zvijezda - Nore Jones u glavnoj ulozi i Cat Power (Chan Marshall) u sporednoj, koje su talent ipak više iskazale u glazbenim brojevima koji su obilježili soundtrack ovog filma nego u glumačkim izvedbama.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zeks 25.04.2008 Ocjena recenzije : 5.0

onak'

film je super snimljen - kadrovi i boje su izvrsni, ali radnja nekako ostavlja okus nedorečenosti. Norah bježi iz New Yorka, ide na neki road trip samospoznaje kroz Ameriku, ali to je sve tako nekako ofrlje ispričano. Mislim da je uz jačeg glavnog lika ovo mogao biti izvrstan film ceste, ovako je neka mišancija tri poprilično nepovezane priče. Norah je od prvog kadra tanka u glumačkoj izvedbi, nekako se nisam uspjela saživiti s njenim likom, dapače, na trebutke je iritantna do bola. Sporedne uloge zato nose film, Rachel Weisz i David Strathairn su očaravajući, Jude je ok baš kao i Portmanica. Doživljaju filma je svakako odmogla i činjenica da se u kinu Europa prikazuje dvostruko titlovan - film je na engleskom, na ekranu su francuski titlovi, a ispod njih hrvatski, što je zapravo jedina stvar koja 'Super, super festu' daje festivalski štimung.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: