U divljini - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U divljini

U divljini

Into The Wild (2007.)

Paramount Vantage / Blitz film i video

140' avantura, drama, biografski

Režija:           Sean Penn

Uloge: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Hal Holbrook, Catherine Keener

Scenario:        Sean Penn

Producent/i:   John J. Kelly, Frank Hildebrand, David Blocker

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

U divljini

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.64
36
0.00

Triumpho 23.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Toplo preporučam

Dugo namjeravam pogledati ovaj film, i eto sinoć se napokon nađoh u prilici da to i napravim. Nisam čuo niti jednu negativnu kritiku na njegov račun, a kako stvari stoje nećete je čuti niti od mene. Ruku na srce, ovaj je uradak Seana Penna prava poslastica za svakog ljubitelja filma. Odlična glazba, kamera, gluma, kao i radnja, koja nije dinamična ali će vas držati u nekoj spokojnoj neizvjesnosti, glavni su aduti filma. Omanji se propusti očituju tek u scenariju koji u nekoliko navrata djeluje nedorađeno. Emile Hirsch sjajno je odglumio i pred njim je velika karijera. Od glumaca svakako bih spomenuo Vincea Vaughna koji je odradio vrlo zanimljivu rolu. Sve u svemu, svakako pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

riverside 31.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

odlično

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

athemia 26.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

dojmljiv i potresan film. jedan od onih filmova koji ostaju s vama neko vrijeme..
definitivno ga svima preporučujem!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 24.01.2009 Ocjena recenzije : 3.0

interesantan film...

Kao film snimljen prema istinitom događaju ima viću ''težinu'', no i da nije tako ovo bi bio vrlo dobar film.

Zanimljiva priča o pronalaženju samog sebe, o otuđenosti modernog čovjeka, o vraćanju ljudskim iskonima, vraćanju prirodi...

Tužna priča, ali sa puno pouka i životnih poruka...

...'' ...jedino je sreća kad se s nekim dijeli...''

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

darcho 03.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

u divljini ?

hm...pogledaš film i ostaneš malo zapitan o svemu..svijetu..politici..zivotu,svome poslu i napredovanju..sve se to ne moze mjeriti sa covjekovom slobodom..film pokazuje put decka koji je shvatio da fakultet ne čini čovjeka pametnijim,no sačekao je da ga zavrsi,pokaze roditeljima da je uspio u onom sto su ga forsirali..i onda se otisnio..U DIVLJINU..meni osobno jako dobar film,puno se stvari moze naucit iz njega,osobito preporucam mladjoj populaciji da shvate bit zivljenja...i da opcenito bolje skontaju svijet oko sebe,....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 09.09.2008 Ocjena recenzije : 2.67

priča je stvarno odlična. dokaz da život piše najbolje priče. dotiče se omiljene mi teme :ostaviti sve i otići. pa tko nije o tome sanjao. doduše ja bi vjerojatno morala povesti svoje roditelje sa sobom. dali bi se oni već nagovoriti. a ako ne, iskrcaju me negdje i ja dalje odem stopirajući. pa da završim kao ona cura iz trilja. ah, da sam barem dečko. onda mi se to ne bi moglo dogoditi. svaka čast tom alexu, na snovima, želji i nepokolebljivosti, makar ne i na bijesu radi kojeg je isto vjerojanto otišau u divljinu. ipak ja ne vjerujem da ga je to jedino vodilo. to ne bi imalo smisla. ne može se netko samo tako odlučiti na tako nešto. to je moralo biti u njemu. zov prirode, valjda. želja za slobodom na koju nitko neće moći utjecati. vjerojatno i je predivno biti skitnica. samo svojom voljom. koju nitko ne može prodati ni kupiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Fatty 30.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

U divljinu...ili ipak ne?

Istina je. Gotovo svima nama život je već unaprijed određen! Svi hodamo po nekoj uhodanoj šabloni. Završi osnovnu, pa srednju, pa faks, pa nađi dobar posao, pa se udaj/oženi pa dobi djecu, pa krepaj! Dejavu all over again! Bez nekog pretjeranog smisla. Ovaj film je istinita priča o čovjeku koji je svemu tome (ili bar ovome dijelu poslije faksa)rekao ne. I svima nama ponekad dođe da svemu tome kažemo NE! Zar ne? I iz tog razloga ovaj lik je faca. Zato što je otišao i ostavio sve. Ali ujedno je i sebični gad zato što je ostavio sve, pa čak i one kojima je stalo do njega (sestra, pa i roditelji kakvi god bili, pa sve one drage ljude po putu, posebice strca koji mu je sve htio ostaviti) i to samo da zadovolji svoju želju. Šta je ispravno? Ko će znati? Ali jedno je sigurno, ovo je dobar film. Odmor od Hollywodskih mega sranja! Svakako ga pogledajte. Odlična glazba Eddie Veddera!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mayena 22.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

volim pustolovne ..ovaj je predooobar**

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 22.07.2008 Ocjena recenzije : 4.5

Supertramp

Cijeli film odiše nekom nerealnošću, ali sam život se ponekad čini nerealan a opet je takav, nepredvidiv. Rekla bi da je moto ovog filma iskoristi život; ne da nego život. Putu u prazno za upoznavanje samoga sebe jer put na koji je Supertramp krenuo. Ponekad živimo život da bi ga proživjeli i da bi ga se "riješili", a ovaj Lutalica nam govori koliko čaroban i lijep život može biti ako ga složimo po svojim pravilima i željama. Ovdje vidimo također i priču o roditeljima, o toj njihovoj ponekad čudnoj ljubavi s kojom nas samo sputavaju da postanemo ono što mi želimo, da postaneno "svoji ljudi". Njegovi roditelji su pak posebna priča. Potpuno disfunkcionalna obitelj (koja nije, al ova je potpuno) koja "živi" bez prave ljubavi i iskrenosti. Majka pre brižna i užasno plašljiva žena bez svojeg JA, otac kvazi vojnik (kvazi zbog stava) al opet inteligentan čovjek koji je ogorčen na cijeli svoj život iz mnogo razloga. Jedina osoba u njegovom životu koja ga podržava i razumije je njegova sestra s kojom ima super odnos, prijateljski odnos. Ljudi koje upoznaje putem su mu smjernica za daljnji put, te ne samo da uz njihove savjete određuje tijek svog lutanja nego uz njihovu pomoć rješava se svojih strahova; al on ujedno uvelike utječe na promjene u njihovim životima. Veliki čitač mnogih boemskih pisaca odlučuje se na avanturu koju su oni napisali, a on je provodi u praksi. Iako je film u pojedinim dijelovima bolestan, nestvaran i plitak, svejedno je izuzetno inspirativan; toliko da te jednostavno stavi na stand by kako bi se sami zapitali o svojem životu i poznavanju samog sebe. Bravo Sean Penn!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Martina 21.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

sreca je u dijeljenju s drugim...

kada sam tek cula za film nije me osobito privukao kao ni kad sam cula da je istinita prica,a da ga pogledam trebalo mi je 3 dana odkad sam ga posudila u videoteci.sada mi je drago da sam ga pogledala jer je odlican i prikazuje realno shvacanje danasnjega svijeta gdje se sve vrti oko karijere,novca i materijalnih stvari.jedan covjek je napustio sve to u potrazi za istinskom srecom i u pravom ispunjenju zivota.film nas tjera na pitanje:jeli nas zivot uistinu ispunjen ili cemo ga potratiti na bezvrijednosti?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 02.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

covjek koji pobjegao iluziji zvanoj americki san

vidim da su ocjene lose ,al ovaj film je jedan od jacih i volio bi da sam ga pogledao kad sam imao 15 godina,sad bi sigurno drugacije razmisljao.covjek koji je nasao savoje mjesto pod zvijezdom definitivno zasluzuje moju paznju.najjaci kadar je kad gleda avione kako prelijecu jer to je jedini njegov dodir s čovječansvom.apeliram na mrkemila da nije ni on bolji jer sta ce mu kola kad nezna vozit ;))

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 20.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Umjesto na Harvard, u divljinu

Nikakva priča, ali ipak istinita. Film je inače prave depresija, ali što drugo očekivati od Sean Penna. Meni je takvih filmova ipak dosta, pa stoga dajem najnižu moguću ocjenu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 15.05.2008 Ocjena recenzije : 2.33

Odlično ostvarenje

Film je odličan i emotivan ali predugo traje za ovakvu vrstu filmova. Ima pregršt rupa u scenariju. Momak je čas tamo, čas ovamo. Čas je je zaposlen kao kuhar a već sljedeće scena je negdje u divljini. Dobra gluma zaista moram se pohvaliti i drago mi je da film nije upao u klišeje šta se tiće samog kraj filma - momak umire i tako daje emotivan naboj filmu. Film s poukom o mentalitetu pojedine američke mladeži i kako su skloni ostvarivanju svojih čudnih ciljeva. Sean Penn se još jednom pokazao kao dobar redatelj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

timothy 07.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

GDJE NABAVITI FILM?

Naime, rado bih napisao i ocijenio film, ali nažalost nijedna videoteka u Istri ga na svojoj polici nema... Čuo sam sve najbolje o ovom filmu. Kako izuzetno cijenim Penna kao glumca i redatelja nažalost moram pričekat da film bude dostupan u max tv videoteci jer ga nigdje nema... Ako ga netko posjeduje molim da mi se javi...
Da, isti slučaj je sa filmom od Polanskog "TESSA - NEVOLJENA ŽENA". Sve sami hvalospijevi od filmskih kritičara a filma nigdje u našim videotekama...
Jasno mi je da vlada opća hiperprodukcija dvd naslova, al neki bi se definitivno morali naći na policama, što nažalost nije slučaj...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: