Step Up 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Step Up 2

Step Up 2

Step Up 2 the Streets (2008.)

Touchstone Pictures

98' drama, glazbeni, romansa

Režija:           Jon M. Chu

Uloge: Briana Evigan, Robert Hoffman, Will Kemp, Cassie Ventura, Adam G. Sevani, Telisha Shaw

Scenario:        Toni Ann Johnson, Karen Barna

Producent/i:   Erik Feig, Jennifer Gibgot, Adam Shankman, Patrick Wachsberger

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Step Up 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.93
45
0.00

Malo čagice pa malo fajta. Pa opet čagica, pa romansa i onda čagica do kraja. Bollywoodski blockbuster? Ne, nastavak 'Step Up-a'.

Andie Gage članica je skupine '410 crew' i svoje vrijeme provodi plešući i zabavljajući se s frendovima. Njen brat Tyler zna da mu je sestra iznimno talentirana plesačica te je prijavljuje na audiciju u 'Maryland School of Arts' (MSA), gdje će moći razviti svoju strast prema plesu do punog potencijala. Uz pomoć Chasea, kojeg upoznaje na audiciji upada u MSA te tada saznaje da je on najpopularniji dečko u školi i da je njegov brat novi ravnatelj. Andie je pomalo buntovna djevojka navikla na ples, glazbu i pokrete ulice pa nije ni čudo da se nije baš najbolje snašla na svom prvom satu plesa, gdje je zadatak bio improvizacija. Iako se osramotila, Chaseu je za oko zapao njen 'potencijal'.

Andie se nađe u novoj sredini koja nosi nove izazove i obaveze, no njen cilj je ostao nepromijenjen – nastup na 'underground' plesnom natjecanju u Baltimoreu, pod nazivom 'The Streets'. Ali za to je potrebno mnogo vremena i vježbe s ekipom iz '410 crewa', a nakon što zakasni na nekoliko dogovorenih proba, Andie biva izbačena iz tima. Tada joj u pomoć priskače Chase te je uvjerava kako u MSA ima dovoljan broj talentiranih plesača s kojima bi mogli osnovati vlastitu ekipu za natjecanje na 'The Streets'. Uskoro pronađu još deset ljudi te započinju s napornim treninzima. Iako skeptična ispočetka, Andie primjećuje napredak u njihovom nastupu, ali da li će to biti dovoljno i za pobjedu?


'Step Up 2', trailer

'Step Up 2', baš kao i njegova prethodnika, pokreću hipnotički ples, glazba i izvrsno koreografirane scene. Ovo je redateljski debi Jona M. Chua, a i glumci su listom mladi, neafirmirani debitanti. S druge strane, ekipa filmaša sastoji se od mnogih poznatih imena koja su radila i na prvome filmu. Ovdje valja spomenuti koreografe Jamala Simsa, Nadine 'Hi Hat' Ruffin i Davea Scotta koji su radili s najpoznatijim svjetskim glazbenim facama te cijeli niz nagrađivanih kostimografa koji su vjerno prikazali i dočarali sraz između uličnih i školskih plesača. Film također donosi i kvalitetan 'soundtrack' na kojemu su radili Missy Elliott, Enrique Iglesias, Akon, Cassie i brojni drugi izvođači.

'Step Up 2' klasičan je primjer 'neuspjelog nastavka', ako je suditi prema onome što piše na internet stranici Rotten Tomatoes. Kritičari su film ocijenili s mizernih 27% te mu na prvom mjestu zamjeraju neinventivnost u odnosu na prethodnika. Nije ni čudo da je neinventivan kada je 'Step Up' u prvom vikendu prikazivanja zaradio dvadeset milijuna dolara, što je raspalilo maštu producenata i tako su napravili, u suštini, isti film samo s drukčijim plesnim dionicama.

Istina, 'Step Up 2' nešto bolje kotira kod publike (59%) nego kod profesionalaca, a njih nekoliko ga čak i preporuča pogledati. Tko zna, nisu ni ti kritičari uvijek u pravu, a mi smatramo da ako znate što možete očekivati od ovog filma (a ako čitate Filmski.net onda sigurno znate), nećete biti razočarani. Ako se ipak razočarate, za utjehu vam nudimo ovaj veličanstveni video koji predstavlja sam vrh ljudskog pokreta, koordinacije, geste i mimike ikad uhvaćenih na filmskoj roli. Uživajte!