Ponovno mrtva - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ponovno mrtva

Ponovno mrtva

Dead Again (1991.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

107' drama, triler, misterija

Režija:           Kenneth Branagh

Uloge: Kenneth Branagh, Andy Garcia, Emma Thompson, Lois Hall, Richard Easton

Scenario:        Scott Frank

Producent/i:   Sydney Pollack, Lindsay Doran, Charles H. Maguire

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ponovno mrtva

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Pomalo nezapaženi triler Hitchkokovih štovatelja spoj je noira, drame i psihotrilera čija radnja se paralelno odvija u različitim epohama prošlog stoljeća.

Nakon velikog uspjeha 'Henrya V', koji mu je priskrbila nominaciju za Oscara, Kenneth Branagh se uhvatio u koštac sa novih zahtjevnim projektom prema sve samo ne jednostavnom, davno napisanom scenariju Scotta Franka.

Branaghu i njegovoj tadašnjoj ženi Emmi Thompson, pripale su dvostruke uloge. On je Mike Church, privatni istražitelj iz Los Angelesa u devedesetima i njemački kompozitor u četrdesetim godinama minulog stoljeća.

Nakon osude za ubojstvo žene Margaret (Emma Thompson) kompozitor je pogubljen. Dvije priče iz različitih epoha spojit će se nakon što Churcha unajme da se pozabavi slučajem pronalaska identiteta izgubljene žene (Emma Thompson) koja pati od gubitka pamćenja.

Ženu, koju žove Grace i koja ga sve više privlači, dovodi stručnjaku za hipnozu Fnaklynu Madsonu (Derek Jacob) u nadi da će mu pomoći. Nakon susreta sa Madsonom Grace počinju mučiti noćne more no ne iz njegvog već iz Margaretinog života. 

i.k.